Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

Ja jestem w szoku mi otworzył ponad 20 pozycji z czego każda zyskowna. rzadnego sl nie złapał?! i W tym wszystkim uruchomiłem go troszkę na pałę zabardzo sie nie wgryzając w ustawienia. wiadzę że musze to troszkę dogłebniej poanalizoawać , może być ciekawie?:)

Dodano po 27 minutach:

no kilka niweiadomych już wiem Sl nie złapał bo 250 pipsów

Oto ustawienia:
ACH 11
TP 150
SL 250 ?
MPV 2
od 0
do 24
h2 ---------
Lots 0,2
mm false
depo 10%
FT true
EM 1

A i gra na M5, leprze wyniki niż na M15 ? pary eurogbp i gbpjpy
Kilka ustawień odrazu do poprawki i przemyśleń :)

Dodano po 6 minutach:

Pomocy nie wiem jak wstawić załacznik z printscrenem abyście zobaczyli wyniki. Pisze że rozszeżenie jest nie dozwolone?

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

MrYogi, wlasnie mialem napisac cos podobnego - tez to zauwazylem, ze czesto jedna pozycja blokuje pol nocy. Nie znam sie niestety na tyle na programowaniu zeby to zmienic, ale pewnie zagladaja tu osoby ktore to potrafia, wiec licze ze ktos to zrobi

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

no kilka niweiadomych już wiem Sl nie złapał bo 250 pipsów

Oto ustawienia:
ACH 11
TP 150
SL 250 ?
MPV 2
od 0
do 24
h2 ---------
Lots 0,2
mm false
depo 10%
FT true
EM 1

A i gra na M5, leprze wyniki niż na M15 ? pary eurogbp i gbpjpy
Kilka ustawień odrazu do poprawki i przemyśleń :)

Dodano po 12 minutach:

no chyba w dzień nie bardzo się sprawdza jak narazie duża strata więc pozamykam ręcznie :(

gfc84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gfc84 »

To czy 250 pipsów to jeszcze zależy od brokera/platformy.. na FxPro ( bo dal niego są podane te ustawienia z którcyh korzystasz) gdzie kwotowania są do 5 miejsc po przecinku to masz 25 pipsów.

Poczytaj wątek, kilka stron wczesniej rozszyforowane sa wszystkie zmienne użyte w strategii.

Widze, że zmienileś ACH co jest przyczyną takiej duzej ilosci transakcji. W sumie nie testowalem strategi na tak niskim parametrze ACH ale schodzilem z 18 do 15 i w dlugim okresie wcale nie bylo tak fajnie :)

Tak po za tym to musze sie pochwalic ze dzisiaj w nocy zaliczylem lekka strate okolo 50$ przy grze 1lotem. 3 transakcje po stokilkanascie $ i jeden sl na 400$

Tak ostatnio obserwuąc Stompera zauważylem ze zaczal dokonywac transakcje albo TP albo SL nie ma juz takich malych np 2 pipsowych zysków :) Macie może podobnie?

Moje ustawienia:
ACH 18
TP 70
SL 250
MPV 0
od 21
do 6
h2 ---------
Lots 1.0
mm false
depo 10%
FT false
EM 0

Broker FxPro... gram tez na demie XTB ale tam np wczoraj wogole nie mialem zadnej transakcji :o

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

hmm, ja mam bardzo podobne ustawienia (tylko EM inne), tez na fxpro i zadnej wpadki dzis nie mialem, wszystkie tranzakcje na plus.

Awatar użytkownika
davit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: davit »

Ja gram od początku:
TP - 100
SL - 100
MPV - 30
DP - 10
EM - 30
Jeszcze nie miałem stratnej nocy mimo tego ze kazdej lapie 2xSL, pozycje srednio ok 15 na nocke

drops
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drops »

MrYogi pisze:Pytanie :

Czy można zmodyfikować tak EA że np. Jak ma jakaś otwarta pozycję przez np. 30 minut i nadal jest otwarta, to że system gra dalej ?

Często się zdarza że jakaś pozycja przez pól nocy wisi i blokuje dalsze pozycje, gdzie były by po drodze kolejne zyskowne pozycje.
Ogólnie jeśli pozycja jest otwarta dłużej niż 15 minut to długo się czeka na zamkniecie i wtedy najczęściej są łapane SL
Mówisz i masz ;)
Dodatkowo wersja M5 wysyła jeszcze maile po każdej zmianie balance. Można to wywyalić poprzez zakomentowanie linii z SendMail (jak ktoś nie ma zdefiniowanego powiadamiania na mail to nie musi nic robić, nie ma to znaczenia).

Pozycje, które wiszą dłużej niz 30 minut sa dalej zarządzane, ale otworzona jest możliwość otwierania kolejnych. Backtesty idą ładnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

drops człowieku jesteś wielki :D

Dzięki!

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

drops pisze: Mówisz i masz ;)
Dodatkowo wersja M5 wysyła jeszcze maile po każdej zmianie balance. Można to wywyalić poprzez zakomentowanie linii z SendMail (jak ktoś nie ma zdefiniowanego powiadamiania na mail to nie musi nic robić, nie ma to znaczenia).

Pozycje, które wiszą dłużej niz 30 minut sa dalej zarządzane, ale otworzona jest możliwość otwierania kolejnych. Backtesty idą ładnie.
I to wlasnie potwierdza przewage kodu otwartego nad zamknietym. Dzieki drops !

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

drops pisze:otworzona jest możliwość otwierania kolejnych
Jeżeli dobrze rozczytałem kod, to w przypadku gdy obie pozycje mają czas otwarcia dłuższy niż 30 min, pozwalasz na otwarcie kolejnej pozycji.
Czy na pewno jest to bezpieczne? W skrajnym przypadku po 4. godzinach możesz mieć cały czas otwarte 8 pozycji.
Pozdrawiam
Piter

ODPOWIEDZ