DayTrading: Piątek 27.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 paź 2017, 00:00

Wzrost
3
33%
Bez zmian
1
11%
Spadek
5
56%

Liczba głosów: 9

belon
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 27.10.2017

Nieprzeczytany post autor: belon »

Najlepszym narzędziem do foreksowania jest DZIDA.
Nie ma lepszego pomiaru jak pomiar DZIDĄ i tylko na DZIDZIE można stworzyć skuteczną strategię.
pzdr
PS: na 10 prób DZIDA trafia 17 razy dokładnie w punkt.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2017, 20:36 przez belon, łącznie zmieniany 1 raz.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

technik moze to zrozum ???????????????????? wreszcie
Zachecanie do swojej strategii jest bylo dobre i ma sens gdyby sie tu codziennie pojawialo 10 zielonych
te czasy nie wroca forex ma zla slawe
a na forum zostali starzy wyjadacze lub zgorzkniali tetrycy
kogo tu chcesz zachecac do czego
tu mozesz dzielic sie konkretami typu rosnie spadnie niczym innym
bo bez obrazy prawie kazdy ma swoje spojrzenie na rynek i kazdy inaczej patrzy
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Cblondyn pisze:
freakout pisze:
dla mnie tylko mierzenia z wyższego TF'a mają sens - niżej świece są po prostu zbyt małe i za duży chaos ;) a na takim EURGBP ostatnio wszystkie zasięgi ze świec sygnalnych na spadkowych swingach zostały zrealizowane co do pipsa, więc nie jest to taka zła metoda :) odpowiednia świeca w odpowiednim miejscu i działa to naprawdę fajnie ;)
eurgbp-h1.png
Tia. Jak tak mysle, że jak dorzucisz kolejne 10 fibo to bedzie jeszcze lepiej wyglądało :)
Na tym wykresie to aż gęsto od kresek. :d
no cóż, nie chciało mi się wrzucać 3 osobnych obrazków to zrobiłem wszystko na jednym :)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

XAB pisze:moja ocena czytac nie klocic sie /????????????????????????/
wg mnie to poszedl wyrazny sygnal wzrostowy dolara i wszelkie pary z nia zwiazane beda spadac
i jesli to ma byc spadek eur/dol a wszystkie firmy analityczne widza rgr i tak latwo nie da sie nagle przekrecic kierunku
to nalezy szykac tylko wejsc na spadki i albo jak co nie ktorzy siedziec na edku juz od dawna na s albo doszukiwac sie podbic
i lapac noze jak bylo ostatnio gdy edek rosl
jesli ma edek spadek zaliczyc a wg mnie to dopiero poczatek to sami piszecie nie gra sie przeciw trendowi
dalej niestety jest ten sam problem czy to korekta z 1,2090 czyli teraz fala abc
czy wracamy do trendu glownego czyli parytetu o ktorym jak widze wszyscy zapomnieli bo
niby bylo potrojne dno
jesli ma edek naprawde spadac to krotka pilka w gore i zadnych wiekszych ruchow
i to samo dax wszedl w wielki wzrostowy i czekac mozemy na wiekszy spadek ale moze byc tez jak na sp500
od poczatku roku slyszymy u anali tylko o korekcie
na 30 analitykow ze swiata czytam cel jest 38fb na dzis tj 1,1511 vjako pierwszy
i trzeba tylko przemyslec jak zachewac sie chce grubas by ten cel zrobic a i by przy okazji za duzo nie zarobilo
:564: :564: :564:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

freakout pisze:
Cblondyn pisze:
freakout pisze:
dla mnie tylko mierzenia z wyższego TF'a mają sens - niżej świece są po prostu zbyt małe i za duży chaos ;) a na takim EURGBP ostatnio wszystkie zasięgi ze świec sygnalnych na spadkowych swingach zostały zrealizowane co do pipsa, więc nie jest to taka zła metoda :) odpowiednia świeca w odpowiednim miejscu i działa to naprawdę fajnie ;)
eurgbp-h1.png
Tia. Jak tak mysle, że jak dorzucisz kolejne 10 fibo to bedzie jeszcze lepiej wyglądało :)
Na tym wykresie to aż gęsto od kresek. :d
no cóż, nie chciało mi się wrzucać 3 osobnych obrazków to zrobiłem wszystko na jednym :)
Dlatego powtarzam od zawsze. Fibo to zawsze działa w szczególności gdy ktoś w nim naniesie sporo poziomów a wykres ma to do siebie, że dołków i szczytów zatrzęsienie. Wystarczy popatrzyć na wykres świerzaka

XAB
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze:technik moze to zrozum ???????????????????? wreszcie
Zachecanie do swojej strategii jest bylo dobre i ma sens gdyby sie tu codziennie pojawialo 10 zielonych
te czasy nie wroca forex ma zla slawe
a na forum zostali starzy wyjadacze lub zgorzkniali tetrycy
kogo tu chcesz zachecac do czego
tu mozesz dzielic sie konkretami typu rosnie spadnie niczym innym
bo bez obrazy prawie kazdy ma swoje spojrzenie na rynek i kazdy inaczej patrzy
rzucanie sygnalow i albo ktos to wykorzysta i napisze gratki albo zarabiaj sam
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

belon pisze:Najlepszym narzędziem do foreksowania jest DZIDA.
Nie ma lepszego pomiaru jak pomiar DZIDĄ i tylko na DZIDZIE można stworzyć skuteczną strategię.
pzdr
PS: na 10 prób DZIDA trafia 17 razy dokładnie w punkt.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

karnak pisze:
XAB pisze:moja ocena czytac nie klocic sie /????????????????????????/
wg mnie to poszedl wyrazny sygnal wzrostowy dolara i wszelkie pary z nia zwiazane beda spadac
i jesli to ma byc spadek eur/dol a wszystkie firmy analityczne widza rgr i tak latwo nie da sie nagle przekrecic kierunku
to nalezy szykac tylko wejsc na spadki i albo jak co nie ktorzy siedziec na edku juz od dawna na s albo doszukiwac sie podbic
i lapac noze jak bylo ostatnio gdy edek rosl
jesli ma edek spadek zaliczyc a wg mnie to dopiero poczatek to sami piszecie nie gra sie przeciw trendowi
dalej niestety jest ten sam problem czy to korekta z 1,2090 czyli teraz fala abc
czy wracamy do trendu glownego czyli parytetu o ktorym jak widze wszyscy zapomnieli bo
niby bylo potrojne dno
jesli ma edek naprawde spadac to krotka pilka w gore i zadnych wiekszych ruchow
i to samo dax wszedl w wielki wzrostowy i czekac mozemy na wiekszy spadek ale moze byc tez jak na sp500
od poczatku roku slyszymy u anali tylko o korekcie
na 30 analitykow ze swiata czytam cel jest 38fb na dzis tj 1,1511 vjako pierwszy
i trzeba tylko przemyslec jak zachewac sie chce grubas by ten cel zrobic a i by przy okazji za duzo nie zarobilo
i jak pisalem jesli to teraz tydzien czy dwa wzrostow na daxie to to samo lub prawie to samo byc powinno spadkow na edku
Z szacunków niemieckiego ministerstwa finansów wynika, że w tegorocznym budżecie może powstać nadwyżka w wysokości 14 mld euro - poinformował w sobotę tygodnik "Der Spiegel". Do tej pory mowa była jedynie o zrównoważonym budżecie bez zaciągania nowych długów.
i procz normalnych danych codzien to tylko poda szfea fedu a to bedzie dla dolca na plus wiadomo dlaczego

-- Dodano: 28 paź 2017, 20:57 --

USA zmiana czasu nastąpi dopiero w niedzielę 5 listopada
czyli sroda fed juz o 19 godz ???????????????????/

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Cblondyn pisze:Dlatego powtarzam od zawsze. Fibo to zawsze działa w szczególności gdy ktoś w nim naniesie sporo poziomów a wykres ma to do siebie, że dołków i szczytów zatrzęsienie. Wystarczy popatrzyć na wykres świerzaka
to ty chyba źle popatrzyłeś na mojego screena, bo ja rozrysowałem na nim zasięgi z 3 ostatnich formacji odwrócenia żeby pokazać że cena idealnie do nich doleciała, a nie że nawaliłem tego nie wiadomo ile byle tylko świeczki pasowały do fibo :)

XAB
Fanatyk
Fanatyk

napisze wam cos co czytalem
prognoze dwoch analit na krotko
obaj pisza poniedzialek to raczej nowy szczyt na daxie
i obaj pisza o korekcie na edku jeden do 1,1670 drugi do 1,17
LOGIKA ---------------ZERO LUB MNIEJ NIZ ZERO
tyle na dzis zmykam milego jeszcze weekendu :564:

Zablokowany