DayTrading: Piątek 27.10.2017
Re: DayTrading: Piątek 27.10.2017
moja ocena czytac nie klocic sie /????????????????????????/
wg mnie to poszedl wyrazny sygnal wzrostowy dolara i wszelkie pary z nia zwiazane beda spadac
i jesli to ma byc spadek eur/dol a wszystkie firmy analityczne widza rgr i tak latwo nie da sie nagle przekrecic kierunku
to nalezy szykac tylko wejsc na spadki i albo jak co nie ktorzy siedziec na edku juz od dawna na s albo doszukiwac sie podbic
i lapac noze jak bylo ostatnio gdy edek rosl
jesli ma edek spadek zaliczyc a wg mnie to dopiero poczatek to sami piszecie nie gra sie przeciw trendowi
dalej niestety jest ten sam problem czy to korekta z 1,2090 czyli teraz fala abc
czy wracamy do trendu glownego czyli parytetu o ktorym jak widze wszyscy zapomnieli bo
niby bylo potrojne dno
jesli ma edek naprawde spadac to krotka pilka w gore i zadnych wiekszych ruchow
i to samo dax wszedl w wielki wzrostowy i czekac mozemy na wiekszy spadek ale moze byc tez jak na sp500
od poczatku roku slyszymy u anali tylko o korekcie
na 30 analitykow ze swiata czytam cel jest 38fb na dzis tj 1,1511 vjako pierwszy
i trzeba tylko przemyslec jak zachewac sie chce grubas by ten cel zrobic a i by przy okazji za duzo nie zarobilo
wg mnie to poszedl wyrazny sygnal wzrostowy dolara i wszelkie pary z nia zwiazane beda spadac
i jesli to ma byc spadek eur/dol a wszystkie firmy analityczne widza rgr i tak latwo nie da sie nagle przekrecic kierunku
to nalezy szykac tylko wejsc na spadki i albo jak co nie ktorzy siedziec na edku juz od dawna na s albo doszukiwac sie podbic
jesli ma edek spadek zaliczyc a wg mnie to dopiero poczatek to sami piszecie nie gra sie przeciw trendowi
dalej niestety jest ten sam problem czy to korekta z 1,2090 czyli teraz fala abc
czy wracamy do trendu glownego czyli parytetu o ktorym jak widze wszyscy zapomnieli bo
niby bylo potrojne dno
i to samo dax wszedl w wielki wzrostowy i czekac mozemy na wiekszy spadek ale moze byc tez jak na sp500
na 30 analitykow ze swiata czytam cel jest 38fb na dzis tj 1,1511 vjako pierwszy
i trzeba tylko przemyslec jak zachewac sie chce grubas by ten cel zrobic a i by przy okazji za duzo nie zarobilo
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Okej jednak to sie kloci z sama definicja Fibo na wikipedii chociazby. To co piszesz to IMO przypadek a wiesz dlaczego? Na niskich interwalach jest masa impulsow i zawsze ktorys trafi w poziom fibo. Tyle i az tyle. Na wykresie o niskim interwale latwiej dopasowac dane narzedzie bo jest bardziej zmienny...freakout pisze:no widzisz, każdy ma do tego inne podejście, dla każdego działa co innego, a mi takie mierzenia nie raz pozwalały wyjść z pozycji co do pipsaKusus pisze:Fibo to jest narzedzie ktore w moim mniemaniu... inaczej. Zasiegi fibo mozna w ogole zaczac mierzyc dopiero od momentu pojawienia sie 1 fali. Nie ma zadnego sensu mierzyc tego na domniemanym poczatku trendu bez pierwszego impulsu. To nonsens a kazdy kto to robi nie wiem czym jest fibo. A juz mierzenie tego w ogole bez impulsu i jeszcze na sweczce i to jeszcze w dodatku mniejszej niz m5 to jest totalna glupota.tyle że ja tego używałem jeszcze w inny sposób, szukając odpowiednich świec na niższych interwałach i zasięgi wychodziły mi jeszcze mniejsze, dzięki czemu z łatwością byłem w stanie złapać trochę pestek
ale przyszedł czas że mi się to znudziło i bawię się tym teraz w ramach ciekawostki, bo wyznaczanie jakichkolwiek zasięgów grając na M15 to trochę szaleństwo
Sens rozmowy o tym zaczyna byc dopiero na wysokich interwalach gdzie szumu nie ma. To tak jak z jadacym pociagiem i stukajacymi kolami o tory. Wraz ze wzrostem predkosci czyli zwiekszaniem czestotliwosci w czasie mozesz pomyslec ze to fraktal i mozesz dopasowac lecaca muzyke w tle do stuku kol o tory manipulujac predkoscia - zmniejszajac tf. Jak prdkosc zwiekszysz mulion razy to wszystko dopasujesz bo stuki beda tak czeste ze nie bedziesz ich slyszal.... to co zrobil dadas to jest ti samo. Wzial fibo i ustawil na duzej czestotliwosci w czasie a potem sie szczyci ze wszystko mu wchodzi. No wchodzi jak dostaje 30 impulsow na minute... rzygam.
dla mnie tylko mierzenia z wyższego TF'a mają sens - niżej świece są po prostu zbyt małe i za duży chaosfx-technik pisze:Zależy jakie zasięgi wyznaczasz.freakout pisze:
no widzisz, każdy ma do tego inne podejście, dla każdego działa co innego, a mi takie mierzenia nie raz pozwalały wyjść z pozycji co do pipsatyle że ja tego używałem jeszcze w inny sposób, szukając odpowiednich świec na niższych interwałach i zasięgi wychodziły mi jeszcze mniejsze, dzięki czemu z łatwością byłem w stanie złapać trochę pestek
ale przyszedł czas że mi się to znudziło i bawię się tym teraz w ramach ciekawostki, bo wyznaczanie jakichkolwiek zasięgów grając na M15 to trochę szaleństwo
Jeżeli życzeniowe, to zgadzam się, że szaleństwo.
Jednak, jeżeli oparte o typowość zachowań rynkowych, to wtedy masz duże PP po swojej stronie.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
spokoj w eterze bo i tak nigdy sie nie dogadacieXAB pisze:moja ocena czytac nie klocic sie /????????????????????????/
niby bylo potrojne dno
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
XAB, nie ma kwestii dogadania się z kimś takim.
Kimś, kto rzuca kalumniami i nie zna prawa nawet.
Nie warto nawet dotykać, bo straszny smród leci.
Ja po prostu pomogę tej osobie zniknąć z tego forum.
Albo, forum zostanie pozwane do sądu za umieszczanie treści zawierających mowę nienawiści,
obraźliwe sformuowania, dyskryminację wiekową , poświadczenia nieprawdy, i jeszcze coś się znajdzie.
Albo, forum zostanie pozwane do sądu za umieszczanie treści zawierających mowę nienawiści,
obraźliwe sformuowania, dyskryminację wiekową , poświadczenia nieprawdy, i jeszcze coś się znajdzie.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
technik koncz dyskusje bo to nic nie da
wg mnie zasada na rynku tradera
jest zawsze ta sama jesli nie wypracujesz swej metody zarabiania to korzystanie z jakichkolwiek wskaznikow nie twoich
doprowadzi do tego ze predzej czy pozniej depo ci poleci
bo to jest jak granie na czyims sygnale lub po kims
postawil ske czy nie bo ja tez postawie
a on juz ma lke i kiedy kurna on to zrobil 
granie na krotko jest dobre jesli trafiasz na 10 przynajmniej 9 jesli nie to BP I TYLE TEMAT
i jak zaczynasz i 1 wejscie to pudlo to juz BP
wg mnie zasada na rynku tradera
jest zawsze ta sama jesli nie wypracujesz swej metody zarabiania to korzystanie z jakichkolwiek wskaznikow nie twoich
doprowadzi do tego ze predzej czy pozniej depo ci poleci
bo to jest jak granie na czyims sygnale lub po kims
postawil ske czy nie bo ja tez postawie

granie na krotko jest dobre jesli trafiasz na 10 przynajmniej 9 jesli nie to BP I TYLE TEMAT
i jak zaczynasz i 1 wejscie to pudlo to juz BP
Ostatnio zmieniony 28 paź 2017, 20:19 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, a twoje rzucanie epitetami, wyzywanie od debili, obrazanie, ponizanie innych metodologii itp itd. Czy ty na prawde myslisz ze ja jestem idiota i tego nie widzialem? Nie zglosilem? Ze to zniknelo? Dadas prosze Cie. Idz do garazu, dokrec sobie srobke w samochodzie, wez prostamol i idz spac. Ty masz 5 razy wieksza kartoteke niz ja i jeszcze mnie straszysz sadem i pomowieniami. Zyjesz chyba w jakiejs innej galaktyce.fx-technik pisze:XAB, nie ma kwestii dogadania się z kimś takim.
- fx-technik
- Fanatyk
XAB, nic nowego, czego i ja bym nie twierdził.
O ile ktoś mnie słucha ze zrozumieniem.
Nigdy nie twierdziłem, że DSWS jest jedynym narzędziem, a tylko, że jest bardzo dobrym narzędziem,
na bazie którego trader może zbudować bardzo skuteczną strategię.
Reszta zależy tylko od danego tradera, a nie od DSWS.
Gdyby ktoś mnie słuchał, a nie swojego ego, to może by zrozumiał.
-- Dodano: 28 paź 2017, 20:18 --
Dostałem raz bana od moderatora, swoje "odsiedziałem".
Nie wiem co komu zniknęło.
Od tego czasu staram się nie używać silniejszych epitetów.
O ile ktoś mnie słucha ze zrozumieniem.
Nigdy nie twierdziłem, że DSWS jest jedynym narzędziem, a tylko, że jest bardzo dobrym narzędziem,
na bazie którego trader może zbudować bardzo skuteczną strategię.
Reszta zależy tylko od danego tradera, a nie od DSWS.
Gdyby ktoś mnie słuchał, a nie swojego ego, to może by zrozumiał.
-- Dodano: 28 paź 2017, 20:18 --
Dostałem raz bana od moderatora, swoje "odsiedziałem".
Nie wiem co komu zniknęło.
Od tego czasu staram się nie używać silniejszych epitetów.
Tia. Jak tak mysle, że jak dorzucisz kolejne 10 fibo to bedzie jeszcze lepiej wyglądałofreakout pisze:
dla mnie tylko mierzenia z wyższego TF'a mają sens - niżej świece są po prostu zbyt małe i za duży chaosa na takim EURGBP ostatnio wszystkie zasięgi ze świec sygnalnych na spadkowych swingach zostały zrealizowane co do pipsa, więc nie jest to taka zła metoda
odpowiednia świeca w odpowiednim miejscu i działa to naprawdę fajnie

Na tym wykresie to aż gęsto od kresek.

- fx-technik
- Fanatyk
Nie mnie osądzać, czy ktoś jest "idiota", czy nie.
Niemniej, jednak, jeżeli ktoś twierdzi, że coś nie może działać na M1, ale to coś
trafia w punkt co najmniej 90% razy, to ja nie rozumiem, kim ten ktoś musi być,
żeby tego nie wykorzystać.
PS. Można dodać do kartoteki.
Niemniej, jednak, jeżeli ktoś twierdzi, że coś nie może działać na M1, ale to coś
trafia w punkt co najmniej 90% razy, to ja nie rozumiem, kim ten ktoś musi być,
żeby tego nie wykorzystać.
PS. Można dodać do kartoteki.