Może tak: re-test linii szyi, później spadek do linii wsparcia?Bemowo1 pisze:????????
bez koncepcji (wyjątkowo)
DayTrading: Piątek 27.10.2017
- moneymaker
- Gaduła
Re: DayTrading: Piątek 27.10.2017
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
EU
Jeszcze poprawiłem tego "buta" i jeszcze lepiej pasuje. W tym przypadku pullback był 50%. Przy silnych ruchach jest właśnie tylko 50%. Ostatnio na Edku też cofneli sie do 50%, nawet sam to chyba grałeś. Więc nie wiem skąd to złaożenie , że musi być 61,8% wycofania?? W sumie częściej widziałem 78,6%/88,6% niż 61,8% ... a jak się spieszą to przeważnie robią 50% i od razu lecą.fx-technik pisze:Świeżak, jeżeli nie rozumiesz, to przeczytaj tamten post do Sebastiana jeszcze raz i
postaraj się zrozumieć co ja w nim przekazuję.
Otwórz swój umysł.
Gdy po raz pierwszy mnie oświeciło, że Fibo opisuje fraktalność, a wszystko z natury jest fraktalne,
bo cały wszechświat nam znany jest fraktalny, to zrozumiałem, że to musi działać na każdym poziomie.
A logicznym jest dopasować but do nogi, a nie upierać się, żeby noga pasowała do buta!
Noga = wykres, but = Fibo, DSWS, Pivot Points, i podobne narzędzia.
Dlatego roboty nie zarabiają, bo mają zawsze taki sam but, a noga jest tu bardzo zmienna.
A, skoro musi to działać na każdym poziomie, to możesz założyć, np., że dany pullback stanowi np. 61.8% całego ruchu.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Zasięg(potencjalny !) rgr-a akurat w okolicach szczytow z 2015 i 2016 - retest wsparcia. Heh, ta losowośćmoneymaker pisze:Może tak: re-test linii szyi, później spadek do linii wsparcia?Bemowo1 pisze:????????
bez koncepcji (wyjątkowo)

Czyli, dalsze spadki na dolarze nie wykluczone (w długim terminie).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z innej beczki
https://invst.ly/5ljc9
na h1 mamy na ten moment 3 fale, 4 retest lini szyi i piata fala jako wykończenie struktury korekcyjnej abc.
- fx-technik
- Fanatyk
No to załóż 50%, kurde, pisałem "np.", czyli "na przykład".Świeżak44 pisze:Jeszcze poprawiłem tego "buta" i jeszcze lepiej pasuje. W tym przypadku pullback był 50%. Przy silnych ruchach jest właśnie tylko 50%. Ostatnio na Edku też cofneli sie do 50%, nawet sam to chyba grałeś. Więc nie wiem skąd to złaożenie , że musi być 61,8% wycofania?? W sumie częściej widziałem 78,6%/88,6% niż 61,8% ... a jak się spieszą to przeważnie robią 50% i od razu lecą.fx-technik pisze:Świeżak, jeżeli nie rozumiesz, to przeczytaj tamten post do Sebastiana jeszcze raz i
postaraj się zrozumieć co ja w nim przekazuję.
Otwórz swój umysł.
Gdy po raz pierwszy mnie oświeciło, że Fibo opisuje fraktalność, a wszystko z natury jest fraktalne,
bo cały wszechświat nam znany jest fraktalny, to zrozumiałem, że to musi działać na każdym poziomie.
A logicznym jest dopasować but do nogi, a nie upierać się, żeby noga pasowała do buta!
Noga = wykres, but = Fibo, DSWS, Pivot Points, i podobne narzędzia.
Dlatego roboty nie zarabiają, bo mają zawsze taki sam but, a noga jest tu bardzo zmienna.
A, skoro musi to działać na każdym poziomie, to możesz założyć, np., że dany pullback stanowi np. 61.8% całego ruchu.
Po prostu, ma to działać w minimum 80% przypadków.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p889122
Nie mój edek, nie moja analiza, ale moim zdaniem zagra.
Ja dorysowałem jedną kreskę
-- Dodano: 28 paź 2017, 17:24 --
Nie mój edek, nie moja analiza, ale moim zdaniem zagra.
Ja dorysowałem jedną kreskę
-- Dodano: 28 paź 2017, 17:24 --
Nie bardzo mnie to przekonuje. TZN zupełnie do mnie to nie przemawia. Jak dla mnie PAT na kablu i nie wkładam rączek w tryby.fx-technik pisze:Seba, weź swoje Fibo i rozciągnij je tak, żeby jak najlepiej pasowało do historycznych poziomów,
ale jakbyś chciał przewidzieć zasięg trendu, w pokazany przeze mnie sposób:
- fx-technik
- Fanatyk
Głębokość korekty/pullbacku zależy tylko od siły trendu, czyli od słabości strony przeciwnej.
I tu żadne reguły nie obowiązują, tylko i wyłącznie popyt vs. podaż.
Będzie to co będzie.
Jak znam życie, to nikt z nas tu dokładnie nie przewidział.
I tu żadne reguły nie obowiązują, tylko i wyłącznie popyt vs. podaż.
Będzie to co będzie.
Jak znam życie, to nikt z nas tu dokładnie nie przewidział.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2017, 17:36 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
kabel ciężki jest ostatnio....
h4 pokazuje co innego
h4 pokazuje co innego
Audi gotowe do startu.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Powiem ci tylko jedno. Z kimś kto nie wie co to jest fibo ani jak się go używa to sie po protu nie dyskutuje bo nie ma o czymŚwieżak44 pisze:Też uważam, że technik źle to fibo narysował. Ja bym to narysował inaczej.. Nie zgadzam się też, że np. flagi to przeżytek, bo parę dni temu zarobiłem na wyjsciu z flagi na DAX-ie. Wiele razy się z nim nie zgadzałem i na pewno jeszcze więce się nie zgodzę w przyszłości, co nie znaczy, że nie można tego robić z szacunkiem, z jakąś kulturą a nie wyzywać od razu od debili. Technik też sie czasem myli i nie jest to żadna tajemnica ani dla mnie ani dla innych. Są też na pewno lepsi traderzy od niego i to też nie jest tajemnicą ani powodem żeby go wyzywać. Więcej szacunku do drugiej osoby bym życzył wszystkim na tym forum. Na pewno wyjdzie to z korzyścią.Cblondyn pisze:Świeżak naucz technika posługiwać się fibo bo się chłop gubi i wstyd
Kolejny powód do zakupu książki o AT
Jak ktoś chce to można sobie fibo dodawać, mnożyć, dzielić i co tam tylko dusza zapragnie
Tylko że to nie ma nic wspólnego z jego pierwotnym przeznaczeniem do którego został stworzony
-- Dodano: 28 paź 2017, 15:44 --
Technik też ma swoje za uszami, ale nigdy nie widziałem tak bezpardonowego, chamskiego ataku z jego strony jak zrobił to Kusus. Ja też potrafię rzucić mięsem, ale po co robić syf na tym forum?? Make PIS not WAR.

Bo to podstawy podstaw. ABC tradera.
I nie dziwie się, że juz niektórych szlaga trafia jak czytają niektóre banialuki i bzdury. Bo mi tez już czasami ciśnienie skacze jak je czytam