Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

forPPP pisze:Przegladam kody Stompera i zaciekawila mnie jedna rzecz. W kodzie odczytywany jest "Spread" z MarketInfo, przy czym we wlasciwosciach pary walutowej FxPro zwraca watrosc 0 dla spread !!! Moze to powodowac nieprawidlowe dzialanie EA. Aby to dokladniej sprawdzic trzeba poczekac na rozpoczecie handlu i sprawdzenie czy na live rowniec odczytywane jest 0.

W sieci znalezlem rowniez cos takiego:
hxxp://xxx.friendlytraders.com/forum/3683_86/stomper-eurgbp-open-code_gotopage4.html (trzeba pozamieniac xxx ;) ). Wyglada na to ze kod "naszego" Stompera jest powszechnie dostepny i podobno nie jest oryginalny ;)
szkoda ze sie nie znam na programowaniu. mogłbys sprawdzic to dokladnie i dac znac jak najszybciej?

btw. odpalacie stompera dzisiaj wieczorem czy handel dopiero od jutra?
Obrazek

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

ja od jutra, dzis rynek moze troche zaszalec

Awatar użytkownika
davit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: davit »

inwestor86 pisze:ja od jutra, dzis rynek moze troche zaszalec
dlaczego tak sądzisz?

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

davit pisze:
inwestor86 pisze:ja od jutra, dzis rynek moze troche zaszalec
dlaczego tak sądzisz?
jak tak patrzylem na historie to rynek w niedziele wieczorem zachowuje sie tak jak w tygodniu. raczej nie ma na to reguly :) ja czekam do 22:30 i zaczynam :D
Obrazek

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

sam nie wiem, ale tak mi sie wydaje i czytalem rowniez, ze wiekszosc EA, ktore graja w nocy nie powinny byc wlaczone w piatki i niedziele, mysje_hood grasz na realu?

+ http://waluty.com.pl/a43761-waluty__zas ... odnia.html

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forPPP »

.. mogłbys sprawdzic to dokladnie i dac znac jak najszybciej?
Dziala :)

Ale dziwna sprawa, bo Spread jest brany jako parametr slippage przy otwieraniu i zamykaniu pozycji. Chyba potrzebujemy wprowadzic do EA osobny parametr.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

inwestor86 pisze:sam nie wiem, ale tak mi sie wydaje i czytalem rowniez, ze wiekszosc EA, ktore graja w nocy nie powinny byc wlaczone w piatki i niedziele, mysje_hood grasz na realu?

+ http://waluty.com.pl/a43761-waluty__zas ... odnia.html
owszem gram :D
Obrazek

Awatar użytkownika
davit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: davit »

Noc uważam za bardzo udaną, stomper poradził sobie bardzo dobrze :) - 13 transakcji, 2x SL ...

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Pytanie :

Czy można zmodyfikować tak EA że np. Jak ma jakaś otwarta pozycję przez np. 30 minut i nadal jest otwarta, to że system gra dalej ?

Często się zdarza że jakaś pozycja przez pól nocy wisi i blokuje dalsze pozycje, gdzie były by po drodze kolejne zyskowne pozycje.
Ogólnie jeśli pozycja jest otwarta dłużej niż 15 minut to długo się czeka na zamkniecie i wtedy najczęściej są łapane SL
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

davit pisze:Noc uważam za bardzo udaną, stomper poradził sobie bardzo dobrze :) - 13 transakcji, 2x SL ...
mozesz okreslic jakie masz ustawienia? mi przez cala noc zawarło 2 transakcje. jedna SL i jedna na plus z tym ze cala noc na lekkim munusie :/
Obrazek

ODPOWIEDZ