DayTrading: Piątek 20.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 paź 2017, 00:00

Wzrost
3
33%
Bez zmian
1
11%
Spadek
5
56%

Liczba głosów: 9

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 20.10.2017

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

AndRaf pisze:A tak to powinno wyglądać teraz przy zajętej pozycji na D1, tak?
Jeśli wejście było na D1 to mogło być lepiej bo wszedłeś w strefie oporu. Nizsze wsparcie było lepszym miejscem. No chyba, że stawiałeś buy stop to ok. Albo miałeś setup na niższym TF. Ale wiadomo, że "PO" to zawsze wszystko lepiej widać ;)
Ważne, że z trendem i się udało. Oby częściej
Od zawsze wsparcie/opór uważam za jeden z najważniejszych elementów AT bo prawie wszyscy je rysują. I duża część ma zbudowany w oparciu o nie strategie

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

krótko i na temat...
Ropa...

-- Dodano: 20 paź 2017, 16:30 --

krótko i na temat...
Ropa...

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Cblondyn pisze:
shogomad pisze:
Cblondyn pisze: Odpisze jak ostatnim razem :)
Wzruszające bardziej niż "M jak Miłość"
Och jaka silna, emocjonalna więź kolegę łączy z jego GURU :d
Chyba dość bajek co?
Najlepsze to było "tradera w 2 tygodnie" :d geniusz/talenciak w jednym

Cblondyn, z czym ty masz znowu problem ?

Tak, silna więź mnie łaczy z Dadasem i wcale sie tego nie wstydze. Jest dla mnie jak ojciec jeśli chodzi o fx.
takie więzi tworzą sie jak obcujesz z kimś długo w relacjach mentorsko uczniowskich. My mamy za sobą ponad 2 lata codziennych rozmów, sesji TV i siedzenia na żywo przed wykresami conajmniej kilka godzin dziennie.

A jeśli chodzi o "tradera w 2 tygodnie" to przeczytaj jeszcze raz mój post i dlaczego napisałem to w cudzysłowiu. Wyraźnie zaznaczyłem ,ze to byłą wręcz "tresura" newba kompletnego ,który pomimo że po tych dwóch tygodniach nic nie rozumiał z mechaniki popytu i podaży to skutecznie zarabiał na rynku powtarzając ciągle jeden wytresowany schemat i używając dostarczonych mu narzędzi. Coś na zasadzie jak większość ludzi (np kobiet ) używasz samochodu i prawdopodobnie nie ma zielonego pojęcia jak one działają...co nie przeszkadza im skutecznie przemieścićsie z punktu A do B
Jeśli masz większość forumowiczów za idiotów ok. Możesz taką opinie mieć nie moja brocha :)
I nie mieszaj do tego samochodu/samolotu/kserokopiarki błagam ;)
Dla mnie to zwykłe bajki na potrzeby kogoś tam. Taką mam o tym opinie i jej nie zmienie bo zbyt długo w tym siedze.
Z tego co pamietam to ostatnio kolega sie deklarował, że udowodni to wszystko o czym pisze/pisał :)
Miało być konto, wejścia itp. Na deklaracjach się jak widać skończyło :)
Tylko zastanawia mnie, że juz drugi raz kolega się pojawia wręcz jak na zawołanie :)
Widać komuś bardzo na tym zależy

No widze właśnie. Brocha nie twoja, ale dupsko cie boli że ktoś się czegoś nauczył i korzysta.
ja wiem co widziałęm i w czym uczestniczyłem i twoje dowierzanie lub nie za bardzo mnie obchodzi.

Internet jest pełęn frustratów jak ty, którzy nie mają nic merytorycznego do powiedzenia, a ja nie zamierzam marnować czasu by ten stan zmieniać. Pisze tu tylko dlatego że swój dzienny target już dzisiaj wyrobiłem ( +30 na ropie )i przy piwku mam trochę czasu

A co do "kolegi" to nie wiem czy miałęś na myśli mnie czy Dadasa, ale ja sie nigdzie nie deklarowałem w żadne pokazywanie. Jak mimo wszystko znajdziesz post gdzie sie tak zadeklarowałem to z przyjemnością wszystko pokaże, łącznie ze statementami. Czekam więc :mrgreen:

-- Dodano: 20 paź 2017, 16:33 --
Tolmonnika pisze: UPS.... GINEKOFOBIA :?: :?: :!: :!:
Gdzie ? :shock:

warmia
Pasjonat
Pasjonat

@ shogo...
a to widziałeś ?
: http://www.technikaichimoku.pl/

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

warmia pisze:@ shogo...
a to widziałeś ?
Nie, pierwszy raz widze. Ale postulaty słuszne jestem za. Łacznie z karą smierci za korupcję. :mrgreen:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

shogomad pisze:

No widze właśnie. Brocha nie twoja, ale dupsko cie boli że ktoś się czegoś nauczył i korzysta.
ja wiem co widziałęm i w czym uczestniczyłem i twoje dowierzanie lub nie za bardzo mnie obchodzi.

Internet jest pełęn frustratów jak ty, którzy nie mają nic merytorycznego do powiedzenia, a ja nie zamierzam marnować czasu by ten stan zmieniać. Pisze tu tylko dlatego że swój dzienny target już dzisiaj wyrobiłem ( +30 na ropie )i przy piwku mam trochę czasu

A co do "kolegi" to nie wiem czy miałęś na myśli mnie czy Dadasa, ale ja sie nigdzie nie deklarowałem w żadne pokazywanie. Jak mimo wszystko znajdziesz post gdzie sie tak zadeklarowałem to z przyjemnością wszystko pokaże, łącznie ze statementami. Czekam więc :mrgreen:
Jak zwykle to samo. Osobiste podjazdy :) A że moja zawiść, kompleksy, żem nieuk itp bzdety :)
Czy Ty zarabiasz czy tracisz to mnie tak interesuje jak..... już chyba wiesz jak :)
Chodzi głownie o opowiadanie bajek. Tylko tyle. Na potrzeby kogoś tam. A że kogoś tam uwielbiasz/szanujesz to co to ma do rzeczy. Ja swoja polonistke tęż do dzisiaj cenie. A sąsiadke z klasa biustem to nawet więcej :d
Co do deklaracji to była o tym mowa. Nie chce mi sie teraz szukać ale tak to brzmiało. Ktoś (czy TY?) miał udowodnić wszystkim jaki to super system technika i deklaracja pokazania wejść itp. Tyle
Koncze bo szkoda czasu na dyskusje o doopie marynie

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

@ shogomad
EOT oraz MLM
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Generalnie to koniec umacniania się dolka a na S&P zawrotka na jakies 2420. Ujek też juz koniec wzrostów.

warmia
Pasjonat
Pasjonat

shogomad pisze:
warmia pisze:@ shogo...
a to widziałeś ?
Nie, pierwszy raz widze. Ale postulaty słuszne jestem za. Łacznie z karą smierci za korupcję. :mrgreen:
,,,
bardziej chodziło mi o całość "portalu" niz aktualny wpis

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Wszystko, co ostatnio pisałem o DAX30 się sprawdza w 100%.
A, jak to ktoś wykorzystał, żeby zarobić, to już jego sprawa.
Ja wykorzystałem dobrze.
Miłego weekendu życzę.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Zablokowany