DayTrading: Piątek 20.10.2017
Re: DayTrading: Piątek 20.10.2017
DAX na żywo...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Według mnie, to będzie wtopa...Świeżak44 pisze:DAX na żywo...
Chyba, że weźmiesz kilka pips...
Ostatnio zmieniony 20 paź 2017, 12:22 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
To tak na koniecfx-technik pisze: A ja nie tykam, bo mi moje reguły nie pozwalają sprzedawać w takim miejscu.

Żeby dalej nie ciągnąć tematu. Moje reguły każą mi mieć reguły innych głęboko w ....

Nawet tak w książkach piszą

I moje reguły są najmojsze

- fx-technik
- Fanatyk
I tak trzymaj!Cblondyn pisze:To tak na koniecfx-technik pisze: A ja nie tykam, bo mi moje reguły nie pozwalają sprzedawać w takim miejscu.
Żeby dalej nie ciągnąć tematu. Moje reguły każą mi mieć reguły innych głęboko w ....
Nawet tak w książkach piszą
I moje reguły są najmojsze
To popieram w całości!
Choć, nie w każdym wypadku...
Eeee... wyszedłem na 0zł, bo coś nie ma entuzjazmu na DAX-ie..
a ja jestem BP bo uwazam ze na teraz nie ma pozycji by wchodzic
http://wstaw.org/h/9300105bc41/linki/
a cel w dol juz rysowalem choc nie bardzo go zakladam
http://wstaw.org/h/9300105bc41/linki/
a cel w dol juz rysowalem choc nie bardzo go zakladam
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Ano, nie ma, więc jak grać, to trzeba ostrożnie, 1/10 pozycji nominalnej.Świeżak44 pisze:Eeee... wyszedłem na 0zł, bo coś nie ma entuzjazmu na DAX-ie..
No więc...ekhem...ja jestem. 3 lata na rynku z czego rok strat a od 2 lat sobie dobrze z FX żyje. Darek mnie mnie przygarnął gdy jak kurczak bez głowy latałem za ceną jak głupi i nauczył wszystkiego.XAB pisze:technik
forum jest po to by sie w sumie dzielic wiedza
pokaz mi choc jedna osobe ktora szczerze napisze ze twoj przekaz cos jemu dal procz zaczepki i obrazy
nie umiesz przekazac swej wiedzy mysli to popatrz jak inni to robia i tyle
Dzisiaj już nie jestem w jego grupie bo mnie wyrzucił ( choć on twierdzi ,ze to już była pora by mnie "wypuścić w swiat" ) ale tego co dla mnie zrobił nigdy mu nie zapomnę. A zrobił ze mnie rentownego tradera.
Pytanie czy bym doszedł do tego bez niego ? Nie wiem. Możliwe. Na pewno stracił bym dużo więcej pieniędzy i czasu, być może nawet bym zrezygnował .
Dodam jeszcze że widziałem jak Dadas z kompletnie zielonego newba co o rynku nie wiedział NIC, absolutnie NIC. zrobił zarabiającego "tradera" w 2 tygodnie. Pisze w cudzysłowiu, bo to była tresura....ten koleś dalej nic nie wie o rynku, dalej nie rozumie walki popytu z podażą, nie odróznia ECN od MM i DAX od Edka, ale jest jak małpa nauczony jednego setupu i go robi ze sztywnym R:R u jednego broka na jednym instrumencie. Tresura w stylu USMC

Troche za plecami Dadasa smialiśmy sie ,że stworzył potwora

Normalnie proces mentoringu u Dadasa trwa długo. Jest to w formie uczestnictwa w jego skype grupie, wspólne sesje Team Viewera a'la wykłady, indywidualne rozmowy, wymiana screenów ,zagrań, indyków. Trzeba się podporządkować regulaminowi i powstrzymać od gadania o dupie maryny.
A tak pozatym reszta "padawanów" Dadasa ma sie dobrze i zarabia

Do dzisiaj się zastanawiamy czemu Darek nam to zrobił...i czemu za darmo

Z minusów Dadasa, jeśli tak to moge ująć to on często tak szybko idzie do przodu ,ze ludzie nie nadążają za nim. Ja sam używam modyfikacji pewnych metod które były popularne u niego jakieś 1,5 roku temu i nie mam potrzeby dalszego ich modyfikowania. On cały czas coś poprawia i doprowadza do perfekcji już dobre rzeczy, wydaje kolejne upgrady swoich narzędzi i indyków. Dla niego to hobby ,życie i niekończący się proces dążenia do niosiągalnej doskonałości. Ten facet naprawdę kocha FX bardziej niż swoją żonę
Co to się stało, ze tak wywalili 03.00 w nocy na SP500??? Kuźwa, tego nie było w planie..
GOLD M15 i dwa scenariusze Grtleya
Albo już Up z fibo 78,6
albo niżej i od 88,6 UP
Albo już Up z fibo 78,6
albo niżej i od 88,6 UP
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.