VPSy

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

ten jest niezły: http://swvps.com/windows-vps.html
mam u nich vps ponad miesiąc i jeszcze ani jednego restartu nie było :-)

banki7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: banki7 »

astra pisze:ten jest niezły: http://swvps.com/windows-vps.html
mam u nich vps ponad miesiąc i jeszcze ani jednego restartu nie było :-)

Którą ofertę( konfigurację) wybrałeś. Może masz jakieś ciekawe uwagi odnośnie tej firmy . :D

astra
Pasjonat
Pasjonat

ja na razie wybrałem opcję podstawową- WVPS-1
w sumie to na razie tego vps jeszcze testuje, więc chyba za wcześniej na jakieś ciekawe uwagi ;-)
działa na nim robot na realu i jak wcześniej wspomniałem nie była jeszcze ani jednego restartu
aaaaa- tutaj dostajemy dwa podłączenia przez RC

kapi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kapi »

dołączam się do astry z 3dg jest coraz gorzej nie działali prawie pół listopada, nie odpisują na maile a kase biorą.
ja też przerzuciłem się na swvps.com mam plan WVPS-1(700 MB) za 18 $ od połowy paździenika ostatni restart zdarzył mi się ponad miesiąc temu, dodatkowo kilka dni temu wykupiłem drugą opcje z lokalizacją w UK, ping do fxpro poniżej 5 ms !, a do admirala 15-20 ms.

astra
Pasjonat
Pasjonat

a można zmienić lokalizację już istniejącego vpsa ? czy trzeba zakładać nowego jeśli chce się inną lokalizację niż pierwotnie zamówiona ?

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

astra
Pasjonat
Pasjonat

kiedyś sprawdzałem, to oferty krajowe były średnio 2-3 razy droższe od zagranicznych- widzę, że w tej kwestii niewiele się zmieniło. co do stabilności, szybkości to się nie wypowiadam, bo nie korzystałem

astra
Pasjonat
Pasjonat

Witam :-)
Jeśli ktoś zdecyduje się za złożenie vps w swvps, niech się nie martwi, tym, że po zapłaceniu nie dostaje od nich żadnej wiadomości. Po prostu tam vps zakłócają ok 2-3 dni robocze, więc trzeba cierpliwie czekać na maila z adresem IP naszego nowego vps :-)

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

kapi pisze:ddodatkowo kilka dni temu wykupiłem drugą opcje z lokalizacją w UK, ping do fxpro poniżej 5 ms !, a do admirala 15-20 ms.
Możesz sprawdzić jak wyglądają pingi do Activ Traders (IP:87.119.205.71)?
Ja założyłem sobie VPSa w US i do FxPro mam 250ms (do platformy) :(.
Pozdrawiam
Piter

kapi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kapi »

piter321 pisze:
kapi pisze:ddodatkowo kilka dni temu wykupiłem drugą opcje z lokalizacją w UK, ping do fxpro poniżej 5 ms !, a do admirala 15-20 ms.
Możesz sprawdzić jak wyglądają pingi do Activ Traders (IP:87.119.205.71)?
Ja założyłem sobie VPSa w US i do FxPro mam 250ms (do platformy) :(.
ping do 87.119.205.71 17 ms

ten serwer (87.119.205.71 ) zlokalizowany jest w niemczech, możliwe Activ Traders ma wiecej serwerów i może jest jakiś zlokalizowany w UK i wtedy będziesz miał jeszcze lepszy czas. Np. wcześniej pisałem że do admiral markes mam pingi 15-20 ms, ale jak odświeżyłem serwery to złapał jakiegoś z UK i są pingi poniżej 5 ms.

ODPOWIEDZ