a czy ktos uzywal
http://swvps.com/windows-vps.html
jakies pozytywne lub negatywne opinie ?
pzdr,
CoVal
VPSy
bez przesady, może wystarczy samo wykupienie wyższego abonamentu w 3dg-ale to trzeba by potestowaćMasz racje z tymi wymaganiami VT. Wyglada na to że muszę szkać nowego VPS-a zgodnego z VT
banki7 pisze:Dzięki za wyczerpującą odpowiedź
punkcik/pochwała i będziemy kwita ;-)banki7 pisze:Jeszcze raz wielkie dzięki.
kurcze, czy pozostali uzytkownicy 3dg maja juz dostep do serwera ?
bo migracja rozpoczela sie w niedziele, miala trwac kilka godzin, a wczoraj o 19 gosciu odpisal mi, ze jeszcze godzinke i juz....
nie musze pisac, ze wciaz nie mam zadnej informacji ani ze nie moge sie tam zalogowac....
chyba przejde do konkurencji....
CoVal
bo migracja rozpoczela sie w niedziele, miala trwac kilka godzin, a wczoraj o 19 gosciu odpisal mi, ze jeszcze godzinke i juz....
nie musze pisac, ze wciaz nie mam zadnej informacji ani ze nie moge sie tam zalogowac....
chyba przejde do konkurencji....
CoVal
na tym swvps zaciekawilo mnie ograniczenie procentowe wykorzystania procesora do 20% (w najtanszym koncie) ...
napisalem im maila, odpowiedz prawie natychmiastowa, ze to jest 20% z 9.6GHz.... i czy mojej aplikacji to wystarczy....
kurcze, nie wiem gdzie moge znalezc wymagania MT4 ?
ale na oko to wystarczy....
no i nie ma problemu, aby u nich otworzyc 2 serwery w dwoch zupelnie roznych lokalizacjach....
otwieram u nich konto.
pzdr,
CoVal
napisalem im maila, odpowiedz prawie natychmiastowa, ze to jest 20% z 9.6GHz.... i czy mojej aplikacji to wystarczy....
kurcze, nie wiem gdzie moge znalezc wymagania MT4 ?
ale na oko to wystarczy....
no i nie ma problemu, aby u nich otworzyc 2 serwery w dwoch zupelnie roznych lokalizacjach....
otwieram u nich konto.
pzdr,
CoVal
tak, bo to jest max obciążenie np: 20% z procków całego serwera- czyli każda maszyna virtualna (a tym są vps) może obciążyć jeden wątek na max 20%. Licząc, że każdy serwera ma co najmniej 4 procki, każdy z nich jest 4 rdzeniowy, a każdy rdzeń 2 wątkowy to razem mamy 32wątki- i stad te 9,6GHz- z sumowania zegarów wszystkich wątkówCoVal pisze:to jest 20% z 9.6GHz
dobrze wróżyCoVal pisze:napisalem im maila, odpowiedz prawie natychmiastowa

opisz swoje spostrzeżenia jak już trochę na tym vps posiedzisz
Ja też nie mogę się zalogować. Napisali że bedę miał nowe ip, ale VPS przypisany jest nadal do starego.CoVal pisze:kurcze, czy pozostali uzytkownicy 3dg maja juz dostep do serwera ?
l
apropos, swvps mam od miesiąca, zdarzyły się chyba 2 restarty serwera, mam WVPS-1 za 18 $. odpałem nawet dwie platformy i chodziłoCoVal pisze: chyba przejde do konkurencji....
jesli chodzi o 3dg, to wejdz na ich strone, zaloguj sie do control panel, wejdz do pleska, tam obok starego masz podany tez nowy nr. IP.
zaloguj sie do tego nowego IP.
ja wszedlem na serwer, ale nie ma polaczenia z internetem z serwera....
ale wejsc mozna.
hmmm, 2 restarty - no to i tak za duzo dla mnie.... dlatego bede mial 2 w 2 roznych miejscach....
ta sama platforma na obu, ten sam EA.
ale tylko 1 traduje, a drugi go obserwuje. z chwila niewykrycia ticku przez glowny system (kazdy tick zapisywany bedzie do globalsow) ten drugi przejmuje jego dzialanie.
bo juz raz mi sie system wymknal z pod kontroli...
nie chcialbym tego doswiadczyc po raz drugi.
coval
zaloguj sie do tego nowego IP.
ja wszedlem na serwer, ale nie ma polaczenia z internetem z serwera....
ale wejsc mozna.
hmmm, 2 restarty - no to i tak za duzo dla mnie.... dlatego bede mial 2 w 2 roznych miejscach....

ta sama platforma na obu, ten sam EA.
ale tylko 1 traduje, a drugi go obserwuje. z chwila niewykrycia ticku przez glowny system (kazdy tick zapisywany bedzie do globalsow) ten drugi przejmuje jego dzialanie.
bo juz raz mi sie system wymknal z pod kontroli...
nie chcialbym tego doswiadczyc po raz drugi.
coval
Witam, probował ktoś może tego vps-a http://www.forexvps.com/
lub może zna jakieś opinie?
lub może zna jakieś opinie?