DayTrading: Środa 18.10.2017
Re: DayTrading: Środa 18.10.2017
I znowu na walutach zdechla zmiennosc.
TsunamiPL pisze:Jak zakryją tą h4 to już nowego szczytu nie będziemarhac pisze:na bankierze wróżą 13150 , tak więc wskakuj
Ale dax 50 pip po 10 dniach ?
u jednych zanegowali, u innych zrobili książkowy retest w punkt...pewnie każdy ma inny wykres stąd rozbieżnościfx-technik pisze:
Przed Draghim wydawwało się, że mogą jechać po 1.18000, ale atak Niedźwiedzi był silny i
zanegował formację.
https://www.tradingview.com/x/Fuuq2ujS/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Po prostu, dwie różne bajki...Kermit pisze:u jednych zanegowali, u innych zrobili książkowy retest w punkt...pewnie każdy ma inny wykres stąd rozbieżnościfx-technik pisze:
Przed Draghim wydawwało się, że mogą jechać po 1.18000, ale atak Niedźwiedzi był silny i
zanegował formację.
https://www.tradingview.com/x/Fuuq2ujS/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Chodzi o samo wyjście. DAX wyszedł, a SP500 długo stał w miejscu i dołączył dopiero potem. Tak robią większe ruchy, na takiej zmyle. Przez ostatnie dni Ciągle DAX czekał na popołudnie na wzrosty, aż tu nagle zrobili inaczej. Niestety już zapomniałem tą zagrywkę i uwaliłem -5k. Teraz pewnie SP500 podciągnie jeszcze bardziej po południu i tak bedą się napędzać. Coś mi rano nie pasowało, no ale trudno.. PS. Co najmniej raz już tak wychodzili po dużej konsoli.TsunamiPL pisze:Mówią na to hossa, lub rynek bykaŚwieżak44 pisze:Co oni tak cisną tego DAX-a???
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
U mnie jest short z targetem 1.17391.
Świeżak44 pisze:Chodzi o samo wyjście. DAX wyszedł, a SP500 długo stał w miejscu i dołączył dopiero potem. Tak robią większe ruchy, na takiej zmyle. Przez ostatnie dni Ciągle DAX czekał na popołudnie na wzrosty, aż tu nagle zrobili inaczej. Niestety już zapomniałem tą zagrywkę i uwaliłem -5k. Teraz pewnie SP500 podciągnie jeszcze bardziej po południu i tak bedą się napędzać. Coś mi rano nie pasowało, no ale trudno.. PS. Co najmniej raz już tak wychodzili po dużej konsoli.TsunamiPL pisze:Mówią na to hossa, lub rynek bykaŚwieżak44 pisze:Co oni tak cisną tego DAX-a???
A zobacz DJ jakie robi dzisiaj ruchy

np pewnie ja siedze na daxie ale oni tak latwo nie odpuszcza dlatego skracalem i 1ska z gory dalej no ok sredniaTsunamiPL pisze:Dax sky is the limit![]()
-- Dodano: śr 18-10-2017, 11:15 --
Siedzi ktoś z forum w s na daxie ?
a co do ski na edku pisalem slka i rano ska byla dobra
teraz wymiana poszla 2lki male i jedna ska dalej wisi

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
A kolejny target jest na 1.17200 - co jest dzisiaj realne.fx-technik pisze:U mnie jest short z targetem 1.17391.
-
- Fanatyk
Kto coś o GJ