next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
-rookie-
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Spróbuje w następnym tygodniu zagrać na koncie tickmill tak jakbym to robił na Dukascopy i zobacze jakie będą wyniki. Ten tydzień odpuszcze, tzn jutro nie gram. Dopracuje troche plan i spróbuje w następnym tygodniu zrobić taki test. Musze policzyć pare rzeczy żeby wiedzieć jak mam grać tzn jaka będzie strategia, dlatego zaczne na spokojnie od następnego tygodnia.

trader niedoskonaly
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trader niedoskonaly »

Nie uda Ci się zagrać tak jakbyś to zrobił na Dukascopy.
1.png
Powiedzmy, że to wykres liniowy. A teraz wyobraź sobie na ile sposobów możesz to rozegrać w zależności od charakteru rynku. Bez stochów pizdochów. Rozkmiń. A później doszlifuj pod to psychologię.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

Dobrzy z Was agenci. Ledwo 2 dni na jednej metodzie pograłem już były obiekcje, miałem coś zmienić. Tutaj jeszcze nawet nie zacząłem... nawet 1 trejdu nie zrobiłem... :D
Dobra, odezwe się dopiero za tydzień. Pogram przez tydzień jak Dukascopy chciałem, ale odezwe sie dopiero w następny weekend.

trader niedoskonaly
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trader niedoskonaly »

Spójrz na to jak na okazję transakcyjną. Ty podejmujesz decyzje jak to rozegrać. Nie wiemy co zrobi rynek. To się okaże. I pomyśl, że to jeden przykład, jednej okazji transakcyjnej.
2.png
Obrazek
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

trader niedoskonaly pisze:Nie uda Ci się zagrać tak jakbyś to zrobił na Dukascopy.
Powiedzmy, że to wykres liniowy. A teraz wyobraź sobie na ile sposobów możesz to rozegrać w zależności od charakteru rynku. Bez stochów pizdochów. Rozkmiń. A później doszlifuj pod to psychologię.
trader niedoskonaly pisze:Spójrz na to jak na okazję transakcyjną. Ty podejmujesz decyzje jak to rozegrać. Nie wiemy co zrobi rynek. To się okaże. I pomyśl, że to jeden przykład, jednej okazji transakcyjnej.
W punktach które pokazuje stochastic 120-5-5 nie otwieram pozycji, tylko analizuje rynek tj określam trend. To znaczy kiedy w trendzie wzrostowym stochastic był na 20 to szukam wejścia w long na niższych interwałach do póki ponownie nie wróci na 20. Wtedy robie analize od nowa tzn określam jaki jest trend w nowym cyklu stochastic i szukam wejścia na niższych interwałach jak M5. Na niższych interwałach wygląda to podobnie. W tym tygodniu będę wchodził tylko pomiędzy początkiem i końcem cyklu stochastic 120-5-5, a kiedy stochastic jest na 20 lub 80 wtedy nie otwieram pozycji tylko określam trend i wchodze na niskich TF. Jeśli chodzi o strategie to chciałem lewarować się od początku, ale zobacze najpierw jak mi pójdzie, dlatego w obrocie będzie 50%. Nie będę grał na razie ostro, tzn w tym tygodniu jeszcze nie lewaruje sie na max.

W skrócie. Bede próbował wejść z niższego interwału w ten trend ( cykl ) na H1.

-rookie-
Maniak
Maniak

Analiza tego jest bardziej rozbudowana, bo dochodzą jeszcze do tego dywergencje. Tak samo analiza samego PA. Będę rozbijał te swingi do najmniejszego interwału żeby zrobić trejd. Te same zachowania działają na M5 i te cykle (1) http://forex-nawigator.biz/forum/panel- ... ml#p884461 (2) http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p886088 wykorzystam do prowadzenia pozycji. Zobaczymy czy zrobie dobrą analize zanim klikne czy coś spartole i kolejny tydzień na straty... Na ten moment to wszystko co wiem. Teraz trzeba zrobić kilka trejdów i na koniec tygodnia będzie wiadomo na czym stoje.

-rookie-
Maniak
Maniak

Tak patrze teraz wstecz do dziennika... Gdybym wcześniej stosował taki filtr wtedy nie otwierałbym tutaj długich nawet używając RSI (1) http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/143412 albo tutaj nie łapałbym szczytu widząc trwający cykl i to że stochastic jeszcze nie wrócił na wartość 20, nawet RSI dobrze to pokazywało (2) http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/143408 . I tak pewnie popełnie sporo błędów zanim złapie rytm, więc sukcesem będzie jak zamkne ten tydzień na zero, a te trejdy będą zrobione na małym ryzyku i ogólnie będzie widać potencjał w metodzie tzn nawet jak wyjde za wcześnie te pozycje będą wytrzymane jak najdłużej w cyklu.

-rookie-
Maniak
Maniak

Albo to... http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/142740 wg obecnej metodologii wejście tutaj było prawidłowe. Stochastic wrcił na 80, jest niższy szczyt, jest reakcja, ale rynek spadł tylko troche w dół. Z tego co widze na H1 wchodziłem w trwającym cyklu gdzie był trend wzrostowy.

Dzięki temu te trejdy powinny być lepsze. Zobaczymy...

-rookie-
Maniak
Maniak

I ostatnia rzecz - wejście w cykl. Sygnał do wejścia szukam na wykresie M5 obserwując wartosc stochastic 120-5-5. Żeby nie wejść za wcześnie poczekam do końca cyklu na M1. Zarządzanie pozycją i ryzykiem będzie zależne od tego co tam zobacze, tzn jaki będę widział zasięg cyklu na danym interwale. Troche zasad opisałem. Konkretne decyzje będę podejmował na podstawie PA, w ten sposób będę robił analize w tym tygodniu i szukał wejść w pozycje. Będzie można potem ocenić czy zrobiłem to dobrze czy nie.

-rookie-
Maniak
Maniak

Sześć dych przerżnąłem w 20 minut, 6% konta.
:wall: :563:

Zablokowany