DayTrading: Piątek 06.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 paź 2017, 00:00

Wzrost
8
67%
Bez zmian
2
17%
Spadek
2
17%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
czango
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 06.10.2017

Nieprzeczytany post autor: czango »

d4mian7 pisze:
czango pisze:A gdzie były opcje na edku ? na 1,1700 i na 1,1730 , wygasły o godzinie 16:00 , proste jak budowa cepa . Jak się handluje na Dt to trzeba wiedzieć co to są opcje ,jakiej są wielkości , kiedy się kończą i na jakich są poziomach , a po za tym to zdrówko :564:

czango, a gdzie sprawdzić te opcje?
Swojego czasu kolega Niemiaszek wklejał nam tutaj na początku dnia informacje o opcjach , ale pewnie zniechęcił się do tego co rozumiem , ja teraz korzystam z portalu forexlive
http://www.forexlive.com/
Po angielsku ale podają info o opcjach . trzeba tylko poszukać . Oczywiście dla technicznych geniuszy tego forum są to zupełnie nieprzydatne informacje , ale banki państwowe np Chin regularnie z opcji korzystają .

http://education.forexlive.com/%21/fore ... m-20161116
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

czango pisze:
d4mian7 pisze:
czango pisze:A gdzie były opcje na edku ? na 1,1700 i na 1,1730 , wygasły o godzinie 16:00 , proste jak budowa cepa . Jak się handluje na Dt to trzeba wiedzieć co to są opcje ,jakiej są wielkości , kiedy się kończą i na jakich są poziomach , a po za tym to zdrówko :564:

Swojego czasu kolega Niemiaszek wklejał nam tutaj na początku dnia informacje o opcjach , ale pewnie zniechęcił się do tego co rozumiem , ja teraz korzystam z portalu forexlive
Po angielsku ale podają info o opcjach . trzeba tylko poszukać . Oczywiście dla technicznych geniuszy tego forum są to zupełnie nieprzydatne informacje , ale banki państwowe np Chin regularnie z opcji korzystają .

O, następny, co TYLKO NAPISZE jakie to wszystko proste...
Ok, panie geniusz opcji - tradycyjne pytanie, bo zakładam, że handlujesz w oparciu o info o opcjach - dasz jakiś dowód, że te opcje działają i można je wykorzystać? Podgląd do realnego konta, wyniki... albo nie, bo zaraz będzie straszna wojna na forum...
Proponuję coś innego: bardzo prostą metodę (prostą jak budowa cepa) sprawdzenia co tam wiesz o handlu DT w oparciu o opcje:
- info o opcjach masz codziennie,
- dajesz przez dwa/trzy tygodnie po publikacji poziomów z opcjami co robisz na danym walorze:
otwierasz zlecenie w momencie publikacji do poziomu opcji, od poziomu opcji czy czekasz aż wygasną i.... cokolwiek i wrzucasz na forum. Jak się zdecydujesz na zlecenie - albo skrin ze zleceniem albo info w momencie wejścia.
Proste, prawda?
I chętnie zobaczyłbym takie wpisy ale teraz będzie tradycyjnie:
- będzie o wszystkim tylko nie wejścia,
- czango zacznie sapać, coś na zasadzie: że nic nie będzie pokazywał bo sami możemy sobie sprawdzić,
- będzie tylko sapał,
- czango nic nie napisze,
- i ostatnia opcja: przyjdzie technik i będzie sapał za czango (bo on często tak ma).
I prośba, panie czango, nie bądź pan miętka rura i pokaż w końcu belonowi (i wogóle wszystkim) jakie to proste te handlowanie na FX-DT.

I, żeby tak na pusto nie było:
@d4mian7:
info o poziomie opcji ma, wg mnie, małe znaczenie jeżeli chodzi o handel na FX (jak nie żadne) z dwóch względów:
- nie wiesz jaki to rodzaj opcji,
- nie znasz faktycznego terminu wygaśnięcia opcji: wszystkich z danego poziomu czy części z nich.
Jakby powyższe było wiadome to można by jakąś strategię pod to wykombinować - bez tego raczej nie (może czango błyśnie ale wątpię).
Chyba, że takie info jest gdzieś dostępne - z tego co wiem to nie (jeżeli jest to proszę o info: na priv albo na forum).

pzdr

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

XAB priv
--------------------------------------------------------------------------------
Dobrze ze nie zajmuje sie opcjami to nie bede sie musiał tłumaczyć :D

EU
Ewentualna korekta złożona wxy :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

belon
Pasjonat
Pasjonat

Tomasz196407 pisze:XAB priv
--------------------------------------------------------------------------------
A ktoś Cię zmusza? Jak się nie zajmujesz opcjami to po co komentarz?
Jeżeli wystarcza Ci, że ktoś napisze coś w stylu: "...proste jak budowa cepa . Jak się handluje na Dt to trzeba wiedzieć co to są opcje...", czy jakieś "pierd.......nie o wolumenie" czy "świecach w ciąży" to ok.

Z fajnego forum zrobiło się forum "klepania po końcówkach" i wpisy typu:
- ale ja dzisiaj zarobiłem,
- wczoraj kupiłem/sprzedałem i zarabiam,
- ale wszyscy głupi bo tylko moje 10 pipsowe, forexowe ADHD jest najlepsze na świecie,
- czy moje ulubione: trzeba było wejść tu albo tu pisane po fakcie,
- albo inne forexowe pierdolamento.

A szkoda.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

belon pisze:
Jeżeli wystarcza Ci, że ktoś napisze coś w stylu: "...proste jak budowa cepa . Jak się handluje na Dt to trzeba wiedzieć co to są opcje...", czy jakieś "pierd.......nie o wolumenie" czy "świecach w ciąży" to ok.

- ale wszyscy głupi bo tylko moje 10 pipsowe, forexowe ADHD jest najlepsze na świecie,
- czy inne forexowe pierdolamento.

A szkoda.
Belon tak mi sie zdaje że to nie samo w sobie Forum,
bo forum to ludzie a ludzie dzis sa tacy jacy są, zmienić ich cięzko bo maja swoistą forme postrzegania świata, życia i fx
W zasadzie moja uwaga o opcjach wypowiedziana została w formie żartów, co często tu ludzie też to robią
wiec sie wytłumaczyłem tym po co tak napisałem.
Czy było fajne wcześniej mogę to napisać że tak,
Ja na ta chorą sytuacje na forum mam takie coś
robie liste ignorów i poprostu mam w nosie ich wpisy
i mysle ze każdy tak może zrobić

belon
Pasjonat
Pasjonat

Tomasz196407 pisze:
belon pisze:

- czy inne forexowe pierdolamento.

A szkoda.
Belon tak mi sie zdaje że to nie samo w sobie Forum,
bo forum to ludzie a ludzie dzis sa tacy jacy są, zmienić ich cięzko bo maja swoistą forme postrzegania świata, życia i fx
W zasadzie moja uwaga o opcjach wypowiedziana została w formie żartów, co często tu ludzie też to robią
wiec sie wytłumaczyłem tym po co tak napisałem.
Czy było fajne wcześniej mogę to napisać że tak,
Ja na ta chorą sytuacje na forum mam takie coś
robie liste ignorów i poprostu mam w nosie ich wpisy
i mysle ze każdy tak może zrobić
I, żeby była jasność o co mi chodzi:
jakby czango napisał:
gra pod opcje jest ok.: powrzucam przez jakiś czas moje pozycje, zobaczycie jak fajnie można pod to pośmigać - to napisał to, co napisał (czyli... KOMPLETNIE NIC).
===
Wiem, że to był żart, ale zamiast żartować może warto zmienić podejście i troszeczkę pocisnąć po takich debeściakach.
KONKRETY - to forum by chyba zyskało.
===
A teraz czekam na odpowiedź czango (i technika bo na 100% będzie się napinał)...

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

Tomasz196407 pisze:
EU
:think:
1.185 to realny scenariusz, ewentualny test nfp low, da okazje do otwarcia L z waskim SLem. S na tym poziomie nie wchodzi w gre (dla mnie)
eu 4h https://invst.ly/5dnho
dzienny https://invst.ly/5dnh6

kabel 4h https://invst.ly/5dnpp
Na wykresie 4h mocny spadek, impulsowa sekwencja od poziomu 1.365. W tym momencie widzimy dwie fale i trzecią "in progress". Warto obserwować w najbliższych dniach, pod kątem tworzenia się ''bazy'' dla fali 4.

belon
Pasjonat
Pasjonat

...

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

barabaszek pisze:
Tomasz196407 pisze:
EU
:think:
1.185 to realny scenariusz, ewentualny test nfp low, da okazje do otwarcia L z waskim SLem. S na tym poziomie nie wchodzi w gre (dla mnie)
eu 4h https://invst.ly/5dnho
dzienny https://invst.ly/5dnh6

kabel 4h https://invst.ly/5dnpp
Na wykresie 4h mocny spadek, impulsowa sekwencja od poziomu 1.365. W tym momencie widzimy dwie fale i trzecią "in progress". Warto obserwować w najbliższych dniach, pod kątem tworzenia się ''bazy'' dla fali 4.
Na gu mam wrażenie że pomimo tak pokaźnych spadków ruch w góre nie został zakończony jeszcze (niekoniecznie wybijajacy szczyt)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

czango pisze:
d4mian7 pisze:

Nie twierdzę wcale, że takie informacje nie mogą się przydać, ale nie jest to takie proste i oczywiste,
i banalne, jak to w swojej wypowiedzi przedstawiłeś nonszalancko.
Wszelkie dodatkowe i istotne informacje, gdy ktoś umie czytać PA i VPA, mogą tylko pomóc w decyzji.
Natomiast, nigdy nie jest to takie banalnie proste!

-- Dodano: 08 paź 2017, 12:23 --

W piątek na Edku byłe dwie konsole:
EURUSDM15.png
Z pierwszej był Short:
EURUSDM15_short.png
Co należało wiedzieć?
Tylko to, czy w konsoli była Akumulacja, czy Dystrybucja.

Z drugiej był Long:
EURUSDM15_Long.png
Co należało wiedzieć?
Tylko to, czy w konsoli była Akumulacja, czy Dystrybucja.

Skąd to wiedzieć?
Tylko wolumen może to nam powiedzieć.

A, jeżeli do tego dodać opcje, to mogą dodać jakiś element pewności.

I też mógłbym napisać, że to banalnie proste.
Niestety, dla większości to jest czarna magia.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Zablokowany