DayTrading: Piątek 06.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 paź 2017, 00:00

Wzrost
8
67%
Bez zmian
2
17%
Spadek
2
17%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 06.10.2017

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Odnośnie opcji na forexlive:
http://www.forexlive.com/orders
Tu wszelkie newsy.
A link jest budowany tak:
http://www.forexlive.com/orders/!/forex ... t-20171006
To dla tych, co umieją czytać linki.

-- Dodano: 08 paź 2017, 14:13 --
Kermit pisze:z innej beczki. Czy ma ktoś link do strony z wykresami świecowymi rocznymi za powiedzmy ostatnie 5-10 lat na parach walutowych?
Tak, ja mam na MT4.
Gdybyś poprosił, tobyś dostał indyk.

-- Dodano: 08 paź 2017, 14:14 --
EURUSDMonthly.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

fx-technik pisze:
Kermit pisze:z innej beczki. Czy ma ktoś link do strony z wykresami świecowymi rocznymi za powiedzmy ostatnie 5-10 lat na parach walutowych?
Tak, ja mam na MT4.

jesteś idiotą czy tylko udajesz? Pytalem o link do strony nie o indyk. To tak jakbyś zapytał w sklepie o papier toaletowy a sprzedawca odpowiedziałby że nie ma ale jest ścierny
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

grubypejs
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grubypejs »

AU mnie przywiózł, ale Dax pięknie się wspina, w pietek pokonał kolejną barierę, tylko grać ,lecimy do nieba.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2017, 15:26 przez grubypejs, łącznie zmieniany 1 raz.

pgpiotr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pgpiotr »

Kermit pisze:
fx-technik pisze:
Tak, ja mam na MT4.

jesteś idiotą czy tylko udajesz? Pytalem o link do strony nie o indyk. To tak jakbyś zapytał w sklepie o papier toaletowy a sprzedawca odpowiedziałby że nie ma ale jest ścierny
indykator zbioru – funkcja mająca zastosowanie w teorii miary i teorii ciągów funkcji mierzalnych. Przykładem funkcji charakterystycznej jest funkcja Dirichleta (funkcja charakterystyczna zbioru liczb wymiernych).

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

pgpiotr pisze:
fx-technik pisze: Tak, ja mam na MT4.
indykator zbioru – funkcja mająca zastosowanie w teorii miary i teorii ciągów funkcji mierzalnych. Przykładem funkcji charakterystycznej jest funkcja Dirichleta (funkcja charakterystyczna zbioru liczb wymiernych).
indyk - żargon/slang, skrótowiec od "indicator", czyli wskaźnik (w tym wypadku w języku MQL4 do zastosowań
na platformie MetaTrader4).

W szczególności - Dadas_Y1_Candles.mq4, który sobie napisałem, żeby móc oglądać świece Y1.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

fx-technik pisze:
pgpiotr pisze:
fx-technik pisze: Tak, ja mam na MT4.
indyk - żargon/slang, skrótowiec od "indicator", czyli wskaźnik (w tym wypadku w języku MQL4 do zastosowań
na platformie MetaTrader4).

W szczególności - Dadas_Y1_Candles.mq4, który sobie napisałem, żeby móc oglądać świece Y1.
A tak z ciekawości: do czego on ci jest potrzebny? Do trejdowania z 10-15 pipsowym TP?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

belon pisze: A tak z ciekawości: do czego on ci jest potrzebny? Do trejdowania z 10-15 pipsowym TP?
Tak, do tradowania, a w szczególności do analizy i globalnej orientacji w danym rynku.

belon
Pasjonat
Pasjonat

fx-technik pisze:
belon pisze: A tak z ciekawości: do czego on ci jest potrzebny? Do trejdowania z 10-15 pipsowym TP?
Tak, do tradowania, a w szczególności do analizy i globalnej orientacji w danym rynku.
Serio? Analizujesz roczne świeczki pod DT i wejścia z tak wąskim TP i to na m1-m15?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

belon pisze:
fx-technik pisze:
Serio? Analizujesz roczne świeczki pod DT i wejścia z tak wąskim TP?
Idiotą jest ten, który traduje bez globalnej orientacji w danym rynku, nawet jeżeli skalpuje na tickach.
Zawodowy trader potrzebuje analizować wszystkie dostępne Tfy, a jeżeli potrzebuje, to sobie stworzyć
taki, jaki mu jest potrzebny.

-- Dodano: 08 paź 2017, 16:34 --

Wykresy poszczególnych interwałów istnieją nie po to, żeby któryś był lepszy, czy gorszy,
tylko po to, żeby trader mógł na swoim monitorze zobaczyć zmienność ceny w większym
przedziale czasowym. Zobaczenie np. dwutygodniowej zmienności ceny na wykresie M1
wymaga sporej wielkości ekranu, co jest na ogół niewygodnym i kosztownym rozwiązaniem.

A cena się tak samo zmienia na każdym interwale, ponieważ ona się zawsze zmienia tu i teraz.

belon
Pasjonat
Pasjonat

fx-technik pisze:
belon pisze:
fx-technik pisze: Serio? Analizujesz roczne świeczki pod DT i wejścia z tak wąskim TP?
Idiotą jest ten, który traduje bez globalnej orientacji w danym rynku, nawet jeżeli skalpuje na tickach.
Zawodowy trader potrzebuje analizować wszystkie dostępne Tfy, a jeżeli potrzebuje, to sobie stworzyć
taki, jaki mu jest potrzebny.
Nie potrafisz normalnie odpowiedzieć? No to po twojemu.
Idiotą jest ten, który analizuje całą masę niepotrzebnych informacji pod swój sposób trejdowania.
Jakie info jest ci potrzebne z rocznej świeczki do 10-15 pipsowego trejdu, który trwa może z 5-10 minut?
fx-technik pisze: Zobaczenie np. dwutygodniowej zmienności ceny na wykresie M1
wymaga sporej wielkości ekranu, co jest na ogół niewygodnym i kosztownym rozwiązaniem.
A jaki to ma związek z moim pytaniem o roczną swieczkę?
Ostatnio zmieniony 08 paź 2017, 16:51 przez belon, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany