DayTrading: Wtorek 03.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 paź 2017, 00:00

Wzrost
5
42%
Bez zmian
2
17%
Spadek
5
42%

Liczba głosów: 12

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 03.10.2017

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Kusus pisze:
fx-technik pisze:
barabaszek pisze: To jest dobre pytanie. Skoro juz wybrałes skalp...
Niech będzie, że skalp.
Chociaż, okazja jest okazją, niezależnie czy za 5 pips, czy za 50 pips.
Jeżeli rynek mi się wręcz podkłada, to czemu nie wziąć okazji?
Choćby i za 3,5 pipsa, jeżeli takie warunki są akurat?

Tyle, że oczywiście, nikogo nie namawiam aż na taki scalp.
Tylko, żeby np., brać 50 pips, to trzeba mieć odpowiednie parametry, czyli ATR, Tf i czas.
Albo bardzo długo czekać na okazję, czyli mieć np. 1 trade na tydzień.
Czy tu ktoś tak potrafi?
Większość właśnie chce "strzelać" jak z maszyny.

Ja nie chcę spać z otwartą pozycją.
To nie dla mnie.
Ja tak gram. Czasem i dwa tygodnie trzymam pozyszyn :)
Ale ty jestes na to za slaby psychicznie misiu i robisz to co kazdy poczatkujacy, walisz pozycjami na lewo i prawo dla kilku pipsow i zmieniasz decyzje co 3 pipsy :) to hazard w czystej postaci :)
Rozwalają mnie takie teksty. Wszyscy jesteśmy mrówkami walczącymi ze słoniem. Komentarz zbędny.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

No, strasznie walę tymi pozycjami.
Dziś miałem ich 7, z czego 1 stratna.
A maksymalny DD wynosi dziś 0,09%.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

fx-technik pisze:
Niech będzie, że skalp.

Tylko, żeby np., brać 50 pips, to trzeba mieć odpowiednie parametry, czyli ATR, Tf i czas.
Czy tu ktoś tak potrafi?

To nie dla mnie.
dokładnie, dobry trejd to taki, który kończy się zyskiem w ciągu jednej sesji :) ja nie rozumiem grających na wyższych TF'ach, kiedy zmienność jest taka jaka jest - co jest fajnego w trzymaniu pozycji przez tydzień lub dwa, kiedy generuje ona śmieszny zysk, nieproporcjonalny do ryzyka? :) grając na H1 lub H4 oczekiwałbym że biorę przynajmniej 5-krotność tego co ryzykuję, a nie jakieś tam 40 czy 50 pips, kiedy mój początkowy SL wynosił 200 pips :)

kiedyś jarałem się wysokimi interwałami, ale dorosłem i zmądrzałem - wolę trzasnąć kilka pozycji dziennie na M15 i wziąć w każdej z nich nawet te 10 pips i zakończyć dzień z zyskiem, niż pół miesiąca czekać na to co mam w ciągu jednej sesji :) a wszystko i tak rozbija się o to czy ktoś umie grać z trendem czy nie ;)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Gra ktoś złoto?? Właśnie jest pinbar na H4 i sporo miejsca do spadania przy rosnących giełdach. Poziom 50% fibo wydaje się łatwym celem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

freakout pisze:
dokładnie, dobry trejd to taki, który kończy się zyskiem w ciągu jednej sesji :) ja nie rozumiem grających na wyższych TF'ach, kiedy zmienność jest taka jaka jest - co jest fajnego w trzymaniu pozycji przez tydzień lub dwa, kiedy generuje ona śmieszny zysk, nieproporcjonalny do ryzyka? :) grając na H1 lub H4 oczekiwałbym że biorę przynajmniej 5-krotność tego co ryzykuję, a nie jakieś tam 40 czy 50 pips, kiedy mój początkowy SL wynosił 200 pips :)
Nie wiem skąd takie założenia co do tp sl i czasu trzymania pozycji, chyba ze mowisz o swojej ''strategii''

freakout pisze:kiedyś jarałem się wysokimi interwałami, ale dorosłem i zmądrzałem - wolę trzasnąć kilka pozycji dziennie na M15 i wziąć w każdej z nich nawet te 10 pips i zakończyć dzień z zyskiem, niż pół miesiąca czekać na to co mam w ciągu jednej sesji :) a wszystko i tak rozbija się o to czy ktoś umie grać z trendem czy nie ;)
Może pora szczerze podejść do tematu i napisać na czym polegało twoje jaranie sie grą na wyzszych interwalach

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

freakout pisze:
fx-technik pisze:
Niech będzie, że skalp.

Czy tu ktoś tak potrafi?

To nie dla mnie.

kiedyś jarałem się wysokimi interwałami, ale dorosłem i zmądrzałem - wolę trzasnąć kilka pozycji dziennie na M15 i wziąć w każdej z nich nawet te 10 pips i zakończyć dzień z zyskiem, niż pół miesiąca czekać na to co mam w ciągu jednej sesji :) a wszystko i tak rozbija się o to czy ktoś umie grać z trendem czy nie ;)
Juz samo to ze rozpatrujesz to w kwestii jarania sie lub nie swiadczy tylko o tym ze Ci nie wyszlo... i tyle. Jak czegos nie umiesz lub nie potrafisz zrozumiec to nie znaczy ze to jest zle. Potrafie natomist ztozumiec to ze ktos gra bardzo krotko np. w oparciu o swiece h1 i mu wychodzi ale nie rozumiem jak mozna grac na np. na m1 - to szum.

Sygnal dyskretny tez potrafi byc ladna linia usredniona i sprobkowana w czasie ale jak go podzielisz na sekundy to wychodza Ci pierdoly. Tak samo jest z m1 na fx ktory jest niczym innym jak wykresem z probkowanym vol. w czasie i dyskretnym w wartosciach o ustalonej wielkosci. Dlatego najnizszy interwal moze byc nieczytelny w stosunku do calego wykresu jak np. sygnal z lustra prądowego tranzystora MOS FET.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

13,700 na DAX-ie??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Kusus pisze:Juz samo to ze rozpatrujesz to w kwestii jarania sie lub nie swiadczy tylko o tym ze Ci nie wyszlo... i tyle. Jak czegos nie umiesz lub nie potrafisz zrozumiec to nie znaczy ze to jest zle. Potrafie natomist ztozumiec to ze ktos gra bardzo krotko np. w oparciu o swiece h1 i mu wychodzi ale nie rozumiem jak mozna grac na np. na m1 - to szum.

Sygnal dyskretny tez potrafi byc ladna linia usredniona i sprobkowana w czasie ale jak go podzielisz na sekundy to wychodza Ci pierdoly. Tak samo jest z m1 na fx ktory jest niczym innym jak wykresem z probkowanym vol. w czasie i dyskretnym w wartosciach o ustalonej wielkosci. Dlatego najnizszy interwal moze byc nieczytelny w stosunku do calego wykresu jak np. sygnal z lustra prądowego tranzystora MOS FET.
no nie wyszło bo najzwyczajniej w świecie nie chciało mi się czekać na to co mogę mieć szybciej na niższym TF'ie ;) zrozumiałbym gdyby zachowanie ceny było zależne np. od przedziału czasowego, ale ona wszędzie robi dokładnie to samo - tyle że im niżej, tym trudniej to zagrać, bo obrazek nie jest już taki gładki :)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

freakout pisze:
Kusus pisze:Juz samo to ze rozpatrujesz to w kwestii jarania sie lub nie swiadczy tylko o tym ze Ci nie wyszlo... i tyle.
Jak czegos nie umiesz lub nie potrafisz zrozumiec to nie znaczy ze to jest zle.
Potrafie natomist ztozumiec to ze ktos gra bardzo krotko np. w oparciu o swiece h1 i mu wychodzi ale nie rozumiem jak mozna grac na np. na m1 - to szum.

no nie wyszło bo najzwyczajniej w świecie nie chciało mi się czekać na to co mogę mieć szybciej na niższym TF'ie ;) zrozumiałbym gdyby zachowanie ceny było zależne np. od przedziału czasowego, ale ona wszędzie robi dokładnie to samo - tyle że im niżej, tym trudniej to zagrać, bo obrazek nie jest już taki gładki :)
Może zastosuj to do samego siebie :?:
To, że nie umiesz i nie rozumiesz informacji z M1, to nie znaczy, że nikt nie rozumie, albo że to jest złe.

Tak nawiasem, i bezosobowo:
A jeszcze gorszym debilstwem jest to, że ja piszę o sekwencji M15 - M5 - M1, a debil nie rozumie o czym piszę.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

fx-technik pisze:
freakout pisze:
Kusus pisze:Juz samo to ze rozpatrujesz to w kwestii jarania sie lub nie swiadczy tylko o tym ze Ci nie wyszlo... i tyle.
Jak czegos nie umiesz lub nie potrafisz zrozumiec to nie znaczy ze to jest zle.
Potrafie natomist ztozumiec to ze ktos gra bardzo krotko np. w oparciu o swiece h1 i mu wychodzi ale nie rozumiem jak mozna grac na np. na m1 - to szum.

Może zastosuj to do samego siebie :?:
To, że nie umiesz i nie rozumiesz informacji z M1, to nie znaczy, że nikt nie rozumie, albo że to jest złe.

Tak nawiasem, i bezosobowo:
A jeszcze gorszym debilstwem jest to, że ja piszę o sekwencji M15 - M5 - M1, a debil nie rozumie o czym piszę.

Mysle ze powinienes zaczac szukac debili i idiotow np. w swojej rodzinie - moze zacznij od mamy? taty? syna? siebie? na forum nie wypada, serio.

Uzasadnilem Ci to dlaczego nie da sie w harmoniczny sposob podpiac zadnej taktyki pod sygnal sprobkowany w czasie o najnizszym interwale a ty zamiast uzasadnic to dlaczego nie mam racji wyzwales mnie od debila...

a to znaczy ze grasz na pale misiu pysiu w szumie ktorego sam nie rozumiesz :) skonczylem, dziekuje.

ps. a pamietam kilka lat temu jak na pracy dyplomowej na ktorej robilem tranzystor grafenowy to probowalem za wszelka cene potwierdzic zasadnosc sygnalu cyfrowego o najnizszym TF w srosunku do poboru mocy... cos mi wychodzilo ale dopiero 3 z kolei doktorek z ktorym dyskutowalem bedac najmadrzejszym wybil mi to z glowy. a tutaj dadas probuje mi wmowic ze znalazl sposob na sygnal cyfrowy probkowany co minute gdzie przedzial dyskretny = 1 punkt .... ja pierdole. :) nawet nie wchodze w polemike bo musialbym Cie zabic.

Jest pierdyliard dowodow matematycznych na to ze to szum i im nizszy interwal w takim sygnale tym gorzej z przewidywaniem jego zachowania.

Zablokowany