DayTrading: Wtorek 03.10.2017
Re: DayTrading: Wtorek 03.10.2017
To prawda, ze w bankach nie graja na m1 czy m5 bo maja tick charts. Za 70% transakcji na FX odpowiedzialne jest 10 najwiekszych bankow inwestycyjnych. Czyli okolo $3.5B dziennie(albo $3.5T jak kto woli). To 50% GDP of GB. Nikt takiej kasy nie ma. Zeby zrobic taki przerob to kazdy trader musi wykonac kilkadziesiat transakcji dziennie na full limit.
GDP strefy Euro w niecale 4 dni. W jaki sposob wymienic codziennie cala emisje Euro i to 2+ razy. Ludzie czy Was....
GDP strefy Euro w niecale 4 dni. W jaki sposob wymienic codziennie cala emisje Euro i to 2+ razy. Ludzie czy Was....
A tak na poważnie, po co bankom wykresy? Przecież tam decyzje podejmowane są pod wpływem makro.Bemowo1 pisze:Jak trejdują w bankach? Lub jak trejdują banki?fx-technik pisze:
Poznaj jakl tradują w bankach.
Może ci się oczy otworzą.
- fx-technik
- Fanatyk
Tobyś szybko był bogaty.Świeżak44 pisze:Podoba mi się ten ujek. Zagrali scenariusz, który obstawiałem (wyszedłem trochę za wcześnie). Nawet TP by weszło. Jakby tak nie robic głupot i grać same plusowe transakcje..
Nie da się tak, chyba, nie wiem.
Zawsze czasem wytnie.
Ale SK powyżej 70% to już jest super.
-- Dodano: 03 paź 2017, 21:45 --
Też i nie.Bemowo1 pisze:A tak na poważnie, po co bankom wykresy? Przecież tam decyzje podejmowane są pod wpływem makro.Bemowo1 pisze:Jak trejdują w bankach? Lub jak trejdują banki?fx-technik pisze:
Banki mają różne działy i różne cele.
Ja widziałem takiego jednego tradera bankowego.
Otworzył pozycję, za chwilę zamknął i się uśmiechnął, tyle.
Myślisz, że oni tam są tacy głupi jak większość detalistów?
Żeby narażać pozycję na ryzyko zmienności???
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Tomasz196407 pisze:GJ korekta 150.1
chyba już wyszli z tego kanału, gdzie dla Ciebie zanegują scenariusz korekty?
G/J to dzisiaj spada jakoś mocno w stosunku U/J to ma jakieś znaczenie czy on chodzi po swojemu ?
fx-technik pisze:Podoba mi się ten ujek. Zagrali scenariusz, który obstawiałem (wyszedłem trochę za wcześnie). Nawet TP by weszło. Jakby tak nie robic głupot i grać same plusowe transakcje..
Tobyś szybko był bogaty.
Nie da się tak, chyba, nie wiem.
Zawsze czasem wytnie.
Ale SK powyżej 70% to już jest super.
-- Dodano: 03 paź
Jak trejdują w bankach? Lub jak trejdują banki?
A tak na poważnie, po co bankom wykresy? Przecież tam decyzje podejmowane są pod wpływem makro.
Też i nie.
Banki mają różne działy i różne cele.
Ja widziałem takiego jednego tradera bankowego.
Hahahahahahaha.

teraz to juz przegiales...
a czemu nie ma cie w top 10 HFT z linku ktory podales? zawiodles mnie...
- fx-technik
- Fanatyk
GJ to cross, jak widać, który składa się z GBP i JPY.kolbi123 pisze:G/J to dzisiaj spada jakoś mocno w stosunku U/J to ma jakieś znaczenie czy on chodzi po swojemu ?
Więc, czasem decyduje bardziej GBP, czasem bardziej JPY.
Niekoniecznie musi być to zgodne z USDJPY.
Głupi nie są, przede wszystkim maja dostęp do mega narzędzi, o których nie mam bladego pojęcia. Pamiętam jak chlopaki w ITH kombinowali aby podpiąć się pod trejdy bodaj Comerzbanku. Nie wiem co im z tego wyszło. Tam chyba też walka była o mikropipsyfx-technik pisze:
- fx-technik
- Fanatyk
Wiesz, raporty CTFC są powszechnie dostępne.Bemowo1 pisze:Głupi nie są, przede wszystkim maja dostęp do mega narzędzi, o których nie mam bladego pojęcia. Pamiętam jak chlopaki w ITH kombinowali aby podpiąć się pod trejdy bodaj Comerzbanku. Nie wiem co im z tego wyszłofx-technik pisze:
http://www.cftc.gov/MarketReports/Commi ... /index.htm
Jak ktoś chce, może je analizować.
I czego to wg ciebie dowodzi?fx-technik pisze: Ja widziałem takiego jednego tradera bankowego.
Banki/Prop to w duzej wiekszosci gra intraday i dlatego zawsze preferowany bedzie DOM scentralizowanego instrumentu .fx-technik pisze:Myślisz, że oni tam są tacy głupi jak większość detalistów?