fx-technik pisze:Wyniki z Katalonii podobno po 1-szej w nocy.
-- Dodano: 03 paź 2017, 19:48 --
EURUSDH1.png
to moze ja napisze cos o eur/dol i chetnie uslysze co mistrzowie stad na to
i napewno sie nie obraze ale to tylko moje zalozenie ktore szybko zmienie[...]. cykle 7 letnie rok temu euro zakończyło spadki panie bax
Moje komentarze i opinie nie stanowią „rekomendacji” w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z 19.10.2005 ws. informacji stanowiących rekomendacje dot. instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).
Darek,
Nie chodzi nawet o kolege Xab
Nie wiem czy czytasz watek tu na DT, swoje i innych posty?
Nie zauwazyłes czegos znaczacego?
zastanów sie nie bede ci podpowiadał
Tomasz196407 pisze:Darek,
Nie chodzi nawet o kolege Xab
Nie wiem czy czytasz watek tu na DT, swoje i innych posty?
Nie zauwazyłes czegos znaczacego?
zastanów sie nie bede ci podpowiadał
Wszystkich nie czytam.
Niektórych ignoruję, bo po co mam się denerwować?
Jeżeli coś wiesz i chcesz to zoobrazować to narysuj, a nie pisz ileś słów które tylko Ty rozumiesz
I masz efekt taki że pierwszy post bedzie krytyką tym bardziej ze zawsze to krytykował
Trzeba mu wygarnac kawe na ławe i wtedy masz efekt.
Masz racje co do zamieszczania wyników swoich transakcji nawet tego tu nie wolno
ale pomijajac zapytaj czy moze ci przedstawic dziesiec pod rzad swoich transakcji nie po czasie tylko w trakcie
Że jestes tu nowy czy tez stary nie ma znaczenia żadnego
zamiesc wartość warta pokazania a zyskasz życzliwosc i szacunek[/quote]
rozumiem
musze poczytac jak sie tu wrzuca wykresy
chodzi mi o ten niby drobiazg w sumie istotny ??????????
wiekszosc a tak to odczytalem z wykresow rozrysowywala 1,209... jako 3FALKE w III
czyli teraz mamy niewykonczona raczej 4w III potem by byla 5tka z zas zalozmy nawet 1,23-1,25 i zamknieta III FALKA
PYTAM
CZY JEST TO MOZLIWE
BY NA 1,2090.... POSZLA 5TKA WZROSTOWA czyli I-KA
I W DOL 3FALOWE abc
gdzie tak na szybko 3ka to bylo 1,1908--- dalej czworka to 1,1816 i 5tka na 1,2090
to wystarczy zerknac na jakikolwiek wykres i widac
Ostatnio zmieniony 03 paź 2017, 20:35 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Czy się opłaca grać na M1? Uważam, że to najgorszy sposób tradingu. Oto dowód. Spread wynosi ok. 0,6-1,0 pips. Jakie znaczenie ma dla scalpu niech każdy zobaczy na podstawie prostokąta który ma wysokość 10 pips.
Spread to nic innego jak "koszty własne" które musimy ponieść otwierając pozycje. Im mniejszy SL, TP te koszty własne są coraz większe w stosunku do zysków. Pomyślcie, jaką trzeba mieć przewage nad rynkiem żeby wyjść na "swoje" a co dopiero zarabiać. Najszczęsliwszy przy taki stylu inwestowania jest zapewne broker .
Otwierając kilkanaście/kilkadziesiąt pozycji dziennie czesto broker zarabia wiecej niż trader https://charts.mql5.com/16/328/eurusd-m ... kers-3.png
Trzymasz jeszcze S na EurTry? Ja otworzylem dzis na 4.212 sl powyzej swing high.
Cblondyn pisze:Czy się opłaca grać na M1? Uważam, że to najgorszy sposób tradingu. Oto dowód. Spread wynosi ok. 0,6-1,0 pips. Jakie znaczenie ma dla scalpu niech każdy zobaczy na podstawie prostokąta który ma wysokość 10 pips.
Spread to nic innego jak "koszty własne" które musimy ponieść otwierając pozycje. Im mniejszy SL, TP te koszty własne są coraz większe w stosunku do zysków. Pomyślcie, jaką trzeba mieć przewage nad rynkiem żeby wyjść na "swoje" a co dopiero zarabiać. Najszczęsliwszy przy taki stylu inwestowania jest zapewne broker .
Otwierając kilkanaście/kilkadziesiąt pozycji dziennie czesto broker zarabia wiecej niż trader https://charts.mql5.com/16/328/eurusd-m ... kers-3.png
imo opłaca się ale nie na fx na forex zawsze tracisz na spreadzie, na rynku akcji zawsze możesz położyć zlecenie z limitem i spread wziąć dla siebie. Żaden poważny scalper nie będzie grał na forex, ale rozwiazania dla rynkow scentr. sa kosztowne, jak ktoś nie jest pewien, że potrafi tak w dłuzszym terminie grać to lepiej odpuscic. Poza tym to wykanczajace psychicznie zajecie, nie moze nie odbic się na zdrowiu tradera ; )
Ostatnio zmieniony 03 paź 2017, 20:43 przez barabaszek, łącznie zmieniany 2 razy.