DayTrading: Wtorek 03.10.2017
Re: DayTrading: Wtorek 03.10.2017
Kangur oRGR ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Odnośnie M1 i tego, dlaczego tak trudno ogarnąć.
Ponieważ struktury, układy, setupy występują cały czas, tylko różne są zasięgi ruchów, jakie wywołują.
Dlatego potrzebujemy jakiegoś wyższego odnośnika, np. M15, żeby znaleźć setup na M1, który
będzie spowodowany tym większym ruchem z M15.
Ponieważ, cena się zmieni o jakąś odległość tylko wtedy, gdy wystąpi określone,
sprzyjające momentum, czyli nierównowaga Popytu i Podaży.
Oczywiście, mogą zawsze wystąpić czynniki nieoczekiwane, kiedy wykres wystrzeli
nagle, a nie było wcześniej żadnych znanych czynników, i to jest to największe ryzyko.
Ale, to tak jak w życiu - też może coś się zdarzyć, pomimo małego prawdopodobieństwa.
Na samym M1, bez żadnych innych odniesień, to na pewno jest bardzo trudno zarabiać.
Ale, nie powiedziałbym, że się nie da.
Oczywiście, że się da, bo ludzie tradują nawet tickcharts.
Tylko, że potrzeba do tego raz, że odpowiednich warunków technicznych i brokerskich, a dwa to umiejętności
i sporej ilości danych do analizy na bieżąco, zwykle przez algorytm.
Ponieważ struktury, układy, setupy występują cały czas, tylko różne są zasięgi ruchów, jakie wywołują.
Dlatego potrzebujemy jakiegoś wyższego odnośnika, np. M15, żeby znaleźć setup na M1, który
będzie spowodowany tym większym ruchem z M15.
Ponieważ, cena się zmieni o jakąś odległość tylko wtedy, gdy wystąpi określone,
sprzyjające momentum, czyli nierównowaga Popytu i Podaży.
Oczywiście, mogą zawsze wystąpić czynniki nieoczekiwane, kiedy wykres wystrzeli
nagle, a nie było wcześniej żadnych znanych czynników, i to jest to największe ryzyko.
Ale, to tak jak w życiu - też może coś się zdarzyć, pomimo małego prawdopodobieństwa.
Na samym M1, bez żadnych innych odniesień, to na pewno jest bardzo trudno zarabiać.
Ale, nie powiedziałbym, że się nie da.
Oczywiście, że się da, bo ludzie tradują nawet tickcharts.
Tylko, że potrzeba do tego raz, że odpowiednich warunków technicznych i brokerskich, a dwa to umiejętności
i sporej ilości danych do analizy na bieżąco, zwykle przez algorytm.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2017, 19:38 przez fx-technik, łącznie zmieniany 2 razy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
bardzo ładny sygnał sprzedazy na złocie był
- fx-technik
- Fanatyk
Edek też spada.d4mian7 pisze:bardzo ładny sygnał sprzedazy na złocie był
- graczpospolity
- Gaduła
Długoterminowo jeszcze prospadkowo aczkolwiek niewiele już brakuje do zmiany trendu (martwią mnie tylko fundamenty $). Bardziej chodziło mi o trend średnioterminowy, wydaje się, że na DX właśnie następuje kontynuacja wzrostów po korekcie 50% poprzedniego impulsu.XAB pisze:dotkneli tylko lini oporu i nie wyszli nad 23 fb czyli niby dalej spadkowograczpospolity pisze:hmm, dolar wytracił impet czy to tylko korekta...
ale narazie bujaja ciut wyzej niz to z wczoraj miedzy 1,1730 a 60 a to juz ? ja bp
- fx-technik
- Fanatyk
Wyniki z Katalonii podobno po 1-szej w nocy.
-- Dodano: 03 paź 2017, 19:48 --
to moze ja napisze cos o eur/dol i chetnie uslysze co mistrzowie stad na tofx-technik pisze:Wyniki z Katalonii podobno po 1-szej w nocy.

i napewno sie nie obraze ale to tylko moje zalozenie ktore szybko zmienie jesli to rynek pokaze
na dzis mam problem bo nie umiem zoobrazowac tego wykresem ale cyferki mysle ze dadza jasnoac
zakladam ze z 1,03...denko poszla falka wzrostowa I-sza i szczyt jest jej 1,2090 ????czas ok 10 miesiecy wiec
teraz powinna pojsc korekcyjna 3ka czyli A-B-C jestesmy na A zasieg ok 1,15,,,, wiadomo jak bedzie A
to zasiegiem B zajmiemy sie potem caly zasieg przewiduje na 1,13,,,, i czas ok 3mcy
i to dopiero bedzie IIka a ze dwojki sa upierdliwe to roznie byc moze potem duza III KA ALE NA TO SPORO CZASU
Slucham za i przeciw
przynajmniej do tej pory gralem ze 1,21 to juz bedzie szczyt i narazie nie pomylilem sie za duzo
dlatego ktos tam sie ostatnio zdziwil co rozumiem przez domkniecie szczytu to moze teraz jasniej

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Ja mogę tylko tyle powiedzieć, że osobiście bym na takie coś swoich pieniędzy nie postawił.XAB pisze:to moze ja napisze cos o eur/dol i chetnie uslysze co mistrzowie stad na tofx-technik pisze:Wyniki z Katalonii podobno po 1-szej w nocy.
![]()
i napewno sie nie obraze ale to tylko moje zalozenie ktore szybko zmienie jesli to rynek pokaze
na dzis mam problem bo nie umiem zoobrazowac tego wykresem ale cyferki mysle ze dadza jasnoac
zakladam ze z 1,03...denko poszla falka wzrostowa I-sza i szczyt jest jej 1,2090 ????czas ok 10 miesiecy wiec
teraz powinna pojsc korekcyjna 3ka czyli A-B-C jestesmy na A zasieg ok 1,15,,,, wiadomo jak bedzie A
to zasiegiem B zajmiemy sie potem caly zasieg przewiduje na 1,13,,,, i czas ok 3mcy
i to dopiero bedzie IIka a ze dwojki sa upierdliwe to roznie byc moze potem duza III KA ALE NA TO SPORO CZASU
Slucham za i przeciw
przynajmniej do tej pory gralem ze 1,21 to juz bedzie szczyt i narazie nie pomylilem sie za duzo
Bo to jest tylko wróżenie z fusów i nic poza tym.
No i moim zdaniem, to jest zabawa, a nie poważne zarabianie pieniędzy.
Ale, wszystko zależy, o co komu się rozchodzi w tradingu.
Czy chce np. zrobić 5 - 10% rocznie, co uważam za pomyłkę, bo są bezpieczniejsze sposoby,
czy chce się bawić w złudne nadzieje, bo mu raz wyjdzie, a potem i tak to straci, itd.,
czy chce systematycznie zarabiać po trochu, małą łyżeczką, ale konsekwentnie?
Natomiast, ekspertem od Elliota jest tu Tomasz.
-
- Fanatyk
Jeżeli coś wiesz i chcesz to zoobrazować to narysuj, a nie pisz ileś słów które tylko Ty rozumieszXAB pisze:to moze ja napisze cos o eur/dol i chetnie uslysze co mistrzowie stad na tofx-technik pisze:Wyniki z Katalonii podobno po 1-szej w nocy.
![]()
Slucham za i przeciw
dlatego ktos tam sie ostatnio zdziwil co rozumiem przez domkniecie szczytu to moze teraz jasniej
I masz efekt taki że pierwszy post bedzie krytyką tym bardziej ze zawsze to krytykował
Trzeba mu wygarnac kawe na ławe i wtedy masz efekt.
Masz racje co do zamieszczania wyników swoich transakcji nawet tego tu nie wolno
ale pomijajac zapytaj czy moze ci przedstawic dziesiec pod rzad swoich transakcji nie po czasie tylko w trakcie
Że jestes tu nowy czy tez stary nie ma znaczenia żadnego
zamiesc wartość warta pokazania a zyskasz życzliwosc i szacunek
- fx-technik
- Fanatyk
A drugie natomiast, to mój przyrząd to załatwia jednym kliknięciem:
-- Dodano: 03 paź 2017, 20:09 --
Po dwa, to może kolega jest starszy od nas i nie ogarnia technicznie rysowania na wykresach?
Dlatego opisuje, co ty byś mógł, niewątpliwie narysować, bo ja widzę co kolega XAB opisuje,
chociaż nie umiem rozpisywać fal Elliota.
Tylko, że ja nie mam zamiaru tyle czekać.-- Dodano: 03 paź 2017, 20:09 --
Tomasz, ja wcale nie krytykuję, tylko przedkładam mój pogląd - to raz.Tomasz196407 pisze:Jeżeli coś wiesz i chcesz to zoobrazować to narysuj, a nie pisz ileś słów które tylko Ty rozumieszXAB pisze:to moze ja napisze cos o eur/dol i chetnie uslysze co mistrzowie stad na tofx-technik pisze:Wyniki z Katalonii podobno po 1-szej w nocy.
![]()
Slucham za i przeciw
I masz efekt taki że pierwszy post bedzie krytyką tym bardziej ze zawsze to krytykował
Trzeba mu wygarnac kawe na ławe i wtedy masz efekt.
Masz racje co do zamieszczania wyników swoich transakcji nawet tego tu nie wolno
ale pomijajac zapytaj czy moze ci przedstawic dziesiec pod rzad swoich transakcji nie po czasie tylko w trakcie
Że jestes tu nowy czy tez stary nie ma znaczenia żadnego
zamiesc wartość warta pokazania a zyskasz życzliwosc i szacunek
Po dwa, to może kolega jest starszy od nas i nie ogarnia technicznie rysowania na wykresach?
Dlatego opisuje, co ty byś mógł, niewątpliwie narysować, bo ja widzę co kolega XAB opisuje,
chociaż nie umiem rozpisywać fal Elliota.