Użyję takiej analogii:Tomasz196407 pisze:Prawdopodobnie zrobił to wg "schematu" 1-2, i-ii, (1)-(2) (3) (4) (5) iii -iv-v 3-4-5fx-technik pisze:Jeżeli kolega barabaszek widzi okazję do kupowania na CADJPY, to ja nie rozumiem wartości jego analizy.
Bo to jest sprzeczne z faktami.
Najbliższa dobra cena do kupowania, to ok. 87.
A teraz jest po prostu drogo.
Nie mówiąc o tym, co mówią wolumeny sprzedażne...
Inaczej to ujmując, jeżeli ktoś ma wykres za nic nieznaczący bazgroł i nie stara się go zrozumieć,
a próbuje nanosić jakieś fale, według nie wiem jakich podstaw, bo przecież podstawą jest
zawsze sam wykres i rozumienie co on oznacza, to taka analiza mija się z jakimkolwiek celem.
Istnieje pewien "schemat" np. wymiany opony.
I zapewne jest on bardzo skuteczny, pod warunkiem, że zastosujemy odpowiedni rozmiar
opony do danej felgi i do danego pojazdu.
W innym wypadku narażamy się na porażkę, pomimo zastosowania "skutecznego" schematu.
-- Dodano: 01 paź 2017, 13:29 --
To, że akurat ten rynek jest w spadku.barabaszek pisze:Co dla Ciebie jest niezrozumiałe?fx-technik pisze:
Inaczej to ujmując, jeżeli ktoś ma wykres za nic nieznaczący bazgroł i nie stara się go zrozumieć,
a próbuje nanosić jakieś fale, według nie wiem jakich podstaw, bo przecież podstawą jest
zawsze sam wykres i rozumienie co on oznacza, to taka analiza mija się z jakimkolwiek celem.
Niedźwiedzie na H4 są znacznie silniejsze od Byków, a Byki nie dają rady do góry.
A ty to kompletnie ignorujesz.