gbppln, gbpczk, gbpmxn to jest totalna egzotyka... kiedyś, jak rubel latał jak szalony, to prawie odebrał rzeźnikowi palmę pierwszeństwa... ale spready na rublu były tragedia, a na rzeźniku są do zaakceptowania vs zmienność : )Cblondyn pisze:To jak nazwać pare gbppln? Ostatnia świeca tygodniowa to ponad 2200 pips? A ile jest na parze gbpcze? Tam to pewnie juz w tysiące na dziennympedro pisze:nie ma co narzekać, jest zmienność, jest imprezaKusus pisze:takie dni jak dzisiaj przypominaja mi dlaczego gj zasluzyl na miano rzeznika![]()
![]()
DayTrading: Środa 20.09.2017
Re: DayTrading: Środa 20.09.2017
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
jak ktos nie widzi roznicy miedzy rzeznikiem, a kangurem to proponuje znalezc najmniejsza swieczke dzienna na rzezniku powiedzmy z ostatnich 3 miesiecy i zobaczyc jej range, a potem to samo zrobic z kangurem i porownac. Rzeznik w konsoli wali po 100 pipsow (widac to od 3 dni), a kangur w konsoli po 20. A podwoic pozycje mozna i na tym i na tym. Zawsze przewaga bedzie po stronie pary dajacej sredni range wiekszy przy tych samych wielkosciach pozycji. Co nie znaczy ze taka para jest dla kazdego bo latwo sie przeliczyc
-- Dodano: 20 wrz 2017, 14:35 --
dobra.... u mnie kangur pozamykany i nie interesuje mnie czy poleci jeszcze 200 w gore czy 500 w dol... teraz analizy wszystkich par trzeba porobic i popatrzec o 20 czy FED ma w rekawie Jokera
-- Dodano: 20 wrz 2017, 14:35 --
dobra.... u mnie kangur pozamykany i nie interesuje mnie czy poleci jeszcze 200 w gore czy 500 w dol... teraz analizy wszystkich par trzeba porobic i popatrzec o 20 czy FED ma w rekawie Jokera
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
adekwatnie do rzeźnika powinieneś porównywać audjpy a wielkosc pozycji powinno się dostosować do rangu więc jak dla mnie otwieranie takiej samej wielkosci pozycji na jednym i drugim jest głupotą.Kermit pisze:jak ktos nie widzi roznicy miedzy rzeznikiem, a kangurem to proponuje znalezc najmniejsza swieczke dzienna na rzezniku powiedzmy z ostatnich 3 miesiecy i zobaczyc jej range, a potem to samo zrobic z kangurem i porownac. Rzeznik w konsoli wali po 100 pipsow (widac to od 3 dni), a kangur w konsoli po 20. A podwoic pozycje mozna i na tym i na tym. Zawsze przewaga bedzie po stronie pary dajacej sredni range wiekszy przy tych samych wielkosciach pozycji. Co nie znaczy ze taka para jest dla kazdego bo latwo sie przeliczyc
Swoją drogą firmy proptradingowe prowadzą raczej politykę z instrumentami o jak najmniejszym zasięgu, często kilku pipsów.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2017, 14:38 przez Nieśmiertelny Trader, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba żaba nie zrozumiałeś. Otóż chodzi o zmienność z walutą jaką jest gbp. Czyli np. gbpjpy, gbppln, gbpaud itd. Jesli gbp sie osłabia/umacnia to do każdej z nich. I w ujęciu % wynik będzie podobny (oczywiście nie taki sam). I dotyczy to każdej waluty bez wyjątku.Kermit pisze:jak ktos nie widzi roznicy miedzy rzeznikiem, a kangurem to proponuje znalezc najmniejsza swieczke dzienna na rzezniku powiedzmy z ostatnich 3 miesiecy i zobaczyc jej range, a potem to samo zrobic z kangurem i porownac. Rzeznik w konsoli wali po 100 pipsow (widac to od 3 dni), a kangur w konsoli po 20. A podwoic pozycje mozna i na tym i na tym. Zawsze przewaga bedzie po stronie pary dajacej sredni range wiekszy przy tych samych wielkosciach pozycji. Co nie znaczy ze taka para jest dla kazdego bo latwo sie przeliczyc
Podobnie słaby dolar jest widoczny w każdej parze w której wystepuje
teraz kangur pusci na 80. 65
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki
-
- Fanatyk
A tak tu sie martwili o losy pary AU , no i prosze
dalej trzeba wieszczyć spadki
dalej trzeba wieszczyć spadki
a na sp500 poprawione historyczne szczyty : ) ... Ci to mają fantazję 

Jutro też jest dzień.
Popcorn i chipsy kupione ?:D Ja dzisiaj nie gralem caly dzien
Trzymam tylko ciagle tego nieszczesnego rzeznika z Longiem od 150.35 i stopem na 150. Nie tykam tego, nie przesuwam stopa i nie zamykam przed Fedem. Pozycja dosc mala wiec ... 
Wiem, że nie zamknięcie pozycji przeczy zupełnie mojej strategii oraz temu co mówiłem ale zrobię w tym przypadku wyjątek bo wyjście górą do 300 pipsów do zgarnięcia a w najgorszym wypadku 200 więc zaryzykuję

Wiem, że nie zamknięcie pozycji przeczy zupełnie mojej strategii oraz temu co mówiłem ale zrobię w tym przypadku wyjątek bo wyjście górą do 300 pipsów do zgarnięcia a w najgorszym wypadku 200 więc zaryzykuję

- Bartomierz
- Pasjonat
wytna cie po raz nastepny....
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki