DayTrading: Piątek 15.09.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 wrz 2017, 00:00

Wzrost
5
56%
Bez zmian
2
22%
Spadek
2
22%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 15.09.2017

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

dargoth pisze:
dobryfxplayer pisze:co sie dzieje z BTC. ktos wie?
Spada, a grubasy robią zakupy. Dodatkowy mld dolarów pojawił się na rynku bitcoina pomimo spadków. Przerzucają z giełd na krypto, ale jak wiadomo grubasy żeby się obkupić dołek muszą zrobić. Jak giełdy polecą w dół, BTC zacznie się umacniać. Także spoko, jak nie używasz lewaru, to trzeba poczekać na luzie. W tym roku powinno 7000 pęknąć.
Jest kilka krypto, którym warto poświęcić więcej uwagi np.: NXS, EDG, XVG, ZEC, ZEN, DMD i sporo innych z potencjałem. W ZEC podobno sporo inwestuje grubą kasę JP Morgan, którego prezes ostatnio ogłosił, że BTC to oszustwo.
Ja tam czekam na 100k :)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

dargoth pisze:
dobryfxplayer pisze:co sie dzieje z BTC. ktos wie?
Spada, a grubasy robią zakupy. Dodatkowy mld dolarów pojawił się na rynku bitcoina pomimo spadków. Przerzucają z giełd na krypto, ale jak wiadomo grubasy żeby się obkupić dołek muszą zrobić. Jak giełdy polecą w dół, BTC zacznie się umacniać. Także spoko, jak nie używasz lewaru, to trzeba poczekać na luzie. W tym roku powinno 7000 pęknąć.
Jest kilka krypto, którym warto poświęcić więcej uwagi np.: NXS, EDG, XVG, ZEC, ZEN, DMD i sporo innych z potencjałem. W ZEC podobno sporo inwestuje grubą kasę JP Morgan, którego prezes ostatnio ogłosił, że BTC to oszustwo.
A jakieś swapy są na tej parze liczone? W życiu na tym nie grałem

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

GJ imo wzór jest prosty ale czasami bywa złożony ,warto go zapamiętać :wink: Uwaga na EG może być odbicie :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2017, 11:49 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

MERLIN pisze:GJ imo wzór jest prosty ale czasami bywa złożony ,warto go zapamiętać :wink:
:wink: :564:

Ważniak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ważniak »

Sell na ujku

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Kolejna próba rakietowa tego pojeeba z Korei Płn. Pewnie stąd te mocne osłabienie jena

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Cblondyn pisze:Kolejna próba rakietowa tego pojeeba z Korei Płn. Pewnie stąd te mocne osłabienie jena
a skad wiesz ze wystrzelil rakiete? widziales ja?

a moze to usa, japonia, ruskie, chiny, hujiny itd... chca abys tak myslal? moze przygotowuja publicznosc pod swoj gruby plan...

ja jestem zawsze bardzo sceptyczny przed jakimikolwiek doniesieniami medialnymi. :D
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Cblondyn pisze: A jakieś swapy są na tej parze liczone? W życiu na tym nie grałem
Nie gram na tym u forexowego brokera, tylko inwestuję w dłuższym terminie na Bittrexie. Tam swapów nie ma na kryptowalutach. Rynek jest niezwykle interesujący, zwłaszcza dla dobrych techników. Wszystko jest bardziej przewidywalne, bo nie ma newsów makroekonomicznych. Inwestując w krypto doradzałbym dobrze zabezpieczyć komputer i zaopatrzyć się w portfel zewnętrzny, giełdy są dość niepewne, a hakerzy polują na okazje i ludziom giną pieniądze.

-- Dodano: pt 15-09-2017, 11:01 --
Cblondyn pisze:Kolejna próba rakietowa tego pojeeba z Korei Płn. Pewnie stąd te mocne osłabienie jena
Jen jest bardzo wrażliwy na SP500. Osłabiany jest, bo to waluta rezerwowa i podczas zwały na indeksach będzie się umacniał. Grubasy pozwalają na osłabienie jena, bo oni zawsze sprzedają na szczytach i kupują w dołkach. Teraz pędzą go, żeby się przed spadkami znalazł w odpowiednim miejscu, w międzyczasie będą go skupować i pozbywać się innych walut z krociowymi zyskami.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Ten idiota z Korei Pln wywola w koncu wojne. To samo sie dzialo z Hitlerem 100 lat temu a kazdy wie jak sie skonczylo. Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie konfliktu zbrojnego w Europie...

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

GA
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany