Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
kamikam
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kamikam »

kubek pisze:Czytalem gdzies na forum ze w nocy eur/gbp niespokojne bo duzo ludzi gra tym automatem .
Witam,
Moim zdaniem w nocy bylo dzis raczej spokojnie. System jest tym bardziej zyskowny im trend plaski. Dzisiaj w polowie nocy przeciez kurs niestety skierowal sie na poludnie i system bral SL.
Nie wydaje mi sie aby sumujac nasze kilka - kilka nascie lotow dodatkowo wplywalo na kurs. Historycznie nie widac roznicy w poziomie obrotow w nocy.
Dodatkowo moze to fakt, ze EURGBP jest na swoich maxach?

Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich znakow.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

nasze kilkanascie lotow nie wplywalo na kurs, chyba ze wszyscy oprocz mnie gracie u ECN, bo jak u MM to przeciez transakcje zawierane sa z brokerem a nie jak ktos wspomniał wczesniej - na międzybanku. Oby dzisiejsza noc nie byla juz taka kiepska :D
Obrazek

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

Mam do Was pytanie, zapewne mocniej siedzicie w temacie - chcąc używać jednego EA na kilku parach walut w ramach tego samego konta, trzeba je skopiować i wrzyciuć do "experts" pod różnymi nazwami (tak żeby 1 para walut była obsługiwana przez osobnego EA ?) I co najważniejsze - czy w samym pliku, w miejscach gdzie widnieje napis "name EA" bądź "MagicNumber", trzeba go zamienić na induwidualną nazwe czy numer każdego EA, tak żeby nie mieszały się im potem sygnały i komunikaty ?
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, 11:48 przez CTS, łącznie zmieniany 1 raz.

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

nie, nie trzeba. Musisz tylko dac dla kazdej pary inne magic number zeby sie nie mieszalo, takto mozesz spokojnie odpalac ten sam plik na kilku parach

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

kubek pisze:nie, nie trzeba. Musisz tylko dac dla kazdej pary inne magic number zeby sie nie mieszalo, takto mozesz spokojnie odpalac ten sam plik na kilku parach
Ale nie każde EA ma Magic number, jest za to np: "extern string nameEA: ........"
Jeszcze inna sprawa - wpis "string TradeComment = _ 00_ ", czy tu tez nie trzeba podać indywidualnych numerów każdemu EA ?
PS
Mam jakiś dziwny problem - chyba w momencie gdy któreś EA chce zamykać pozycje, wyświetla mi sie alert że jednak nie ma żadnej pozycji do zamkniecia, po czym wyskakuje error i zamykają sie wszystkie otwarte pozycje wszystkich EA :roll:

Dodano po 1 godzinach 2 minutach:

Juz wiem, problem leży w samym EA. Wpis: // Closes all OPEN and PENDING orders
int CloseEverything()

Czyli jeśli zachodzą określone warunki, EA zamyka wszystko, łącznie z pozycjami które otworzył zupełnie inny EA :? Ktoś może wie co z tym fantem zrobic ?

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

jeszcze takie pytanie, moze ktos bedzie wiedzial, z wczorajszej nocy, Stomper otworzyl mi pozycje o 1.45, pozycja buy i czekal z nia az do rana, rowno o 6.00 zamknal ze strata 34$, czy mozna jakos wylaczyc zamykanie pozycji, tak zeby zostaly na nastepna noc?

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

hehe
chcesz trymac pozycje z sl 30 pips i tp 10 pips przez caly dzien az do kolejnej nocy?? :D niewykonalne

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

luka...18 pisze:hehe
chcesz trymac pozycje z sl 30 pips i tp 10 pips przez caly dzien az do kolejnej nocy?? :D niewykonalne
chyba ze otworzy w piatek wieczorem :lol:
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

raposo pisze:
Wtedy luka może wyczyścić konto przy risk 20%... :wink:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Akhh pisze:
raposo pisze:
Wtedy luka może wyczyścić konto przy risk 20%... :wink:
zalezy od brokera. normalni realizuja zlecenia po SL a nie po cenie rynkowej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ