Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ROBERTPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ROBERTPOL »

blist pisze:
i tego error margina nie kumam - co to znaczy max odchylenie ceny od high/low?

error margina np. wynosi 2

załóżmy że cena transakcji wynosi 1523, jak dojdzie do gwałtownego wzrostu lub spadku, zostanie zawarta transakcja w max. odchyleniu ceny 1521 lub 1525.

jak źle na pisałem niech mnie ktoś poprawi, bardziej doświadczony.

pozd.

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

czyli to by była funkcja która w mt4 jest znana jako 'włącz maksymalne odchylenie od kwotowanej ceny' gdy otwieramy/zamykamy/modyfikujemy pozycję?

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

Dark_kNight pisze:czyli to by była funkcja która w mt4 jest znana jako 'włącz maksymalne odchylenie od kwotowanej ceny' gdy otwieramy/zamykamy/modyfikujemy pozycję?
No nie do końca o to chodzi, to o czym piszesz to slippage. ErrorMargin ma inne znaczenie.
Wytłumaczę to na przykładzie SELL. Pierwotna wersja tego EA otwierała pozycje gdy cena doszła co do pipsa do Max cen świeczek od 1 do AngleCheck + 1 (bieżąca świeczka ma index 0). Czyli gdy ostatnia górka np. ma świeczce 10 była przy cenie 0.8805 to EA otwierało pozycję gdy bieżąca cena osiągnęła DOKŁADNIE tą wartość. U niektórych brokerów (np. FxPro) mógł być to zbyt ostry warunek. Dodałem więc możliwość sparametryzowania odchyłki od tej ceny. Czyli jak ErrorMargin=2 to pozycja zostanie otwarta jak bieżąca świeczka będzie miała cenę pomiędzy 0.8803 a 0.8807.
Pozdrawiam
Piter

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

nareszcie pojąłem, dzieki piter! :D

Awatar użytkownika
redart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: redart »

piter321 pisze:Pierwotna wersja tego EA otwierała pozycje gdy cena doszła co do pipsa do Max cen świeczek od 1 do AngleCheck + 1 (bieżąca świeczka ma index 0).
Jeśli możesz, wyjaśnij proszę równie dokładnie "anglecheck" bo nazwa sugeruje, że EA sprawdza kąt nachylenia kanału .. a jak jest w rzeczywistości ?
Z poprzednich postów wynika, że stomper działa na "nie wybicie" z kanału - ale czy chodzi o odwrotność donchain channel czy też pod uwagę brany jest nachylony kanał ?
Tak łopatologicznie. Nie chodzi mi o wartości anglecheck lecz o idee działania tego EA

pozdrawiam
Redart

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

jak dzisiejsza nocka? u mnie na realu znowu nieciekawie. zaczeło sie ładnie. 5 transakcji zamknietych na + 11$ następnie trafiony SL na -13$ :/ Wam tez uderzyło SL?
Obrazek

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

mysje_hood pisze:jak dzisiejsza nocka? u mnie na realu znowu nieciekawie. zaczeło sie ładnie. 5 transakcji zamknietych na + 11$ następnie trafiony SL na -13$ :/ Wam tez uderzyło SL?
u mnie dokladnie tak samo,7 ladnie zamknietych pozycji a na koniec SL -200pips.. nieciekawie jak na pierwsza noc, tez real

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

Ogolnie ten tydzien sredni dla stompera, mimo to nadal do przodu jest. Czytalem gdzies na forum ze w nocy eur/gbp niespokojne bo duzo ludzi gra tym automatem :D. Naprawde myslice ze nawet kilkadziesiat osob grajac to 0.1 lota czy nawet 0.5 lota (nie sadze zeby duzo osob z forum gralo wiecej) moze generowac ruch?

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Dajcie spokój ten system nie ma żadnego wpływu na kurs (szczególnie na MT4 gdzie kwotowania są brane na między banku a same transakcje praktycznie tam nigdy nie trafiają bo są zawierane z brokerem MM więc nie wpływają na kurs). Jesteście na plusie więc nie ma czym się martwić.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

tez chcialbym miec tylko jedno SL, mi 2xSL zabrał 500 pips na 2 x 0.2 lota, i ogólnie ta noc na minusie - chyba pierwszy raz odkąd gram stomperem (2,5 tyg.) Tylko ze miałem 14 pozycji + 2 SL tez nad ranem. Najgorsze jest to, że co sie czesto zdarza - miał okazje zeby zamknąć, bo cena wróciła na moment na +... Próbował ktoś ustawić MPV = 0?

Z drugiej strony, pierwszy raz mam taką stope zwrotu z forexu, a więc nie narzekam :D

ODPOWIEDZ