Nic nie napisałem o tym, jak gram na co dzień. Podzieliłem się moją analizą średnioterminową i trochę przesadziłem z tymi dwoma tygodniami. Raczej 3-4 będą wchodziły w grę. Zjazd a 1000 pipsów nieczęsto się trafia, więc warto przyjrzeć się wykresom. Ja zamierzam wykorzystać cały ruch, jeśli analiza okaże się prawidłowa i dokładać na korektach, choć tych zbyt wiele nie będzie.Nieśmiertelny Trader pisze:a nie lepiej po prostu grać to co się widzi? Póki co dolek dostaje mocny wpie.... więc po co się męczyć z szukaniem zwrotki? Zagrania z trendem są szybsze i mniej stresujące. Łapiąc zwrotkę czasem trzaba się grubo wyczekać a i szanse powodzenia mniejsze. Po co Sobie utrudniać życie? Co wam to daje że znajdziecie dółek/gorkę? jak i tak wyrwiecie z tego ruchu zaledwie kilka procent całego ruchu i nazajutrz znów będziecie kombinować, zapewne w przeciwnym kierunku? Jak dla mnie jedyne pary które wykazują chęci do umocnienia dolka to kabel i kiwi (jest na nich obecnie trend dolkowy). Ale osobiscie jesli mial bym grać umocnienie dolka to tylko Kiwi. Kabel piątkowym ruchem pokazał że to jeszcze nie wszystko jesli chodzi o funta.dargoth pisze:Moim zdaniem S na edku od okolic 1,1959 i bardzo szybka jazda w dół przez około 2 tygodnie na mniej więcej 1050 pipsów.
Z pozostałych par, którymi warto się zainteresować:
UJ long od 109,04 z targetem ok. 620 pipsów wyżej,
USD/CAD long od 1,2453 z targetem ok. 480 pipsów,
GBP/USD short od 1,2897 z targetem ok. 360 pipsów.
Piękne dwa tygodnie dla inwestorów się szykują.
Dla edka od podanej wartości należy zostawić kilkudziesięciopipsowy margines na SL. Mogą zrobić tak, że najpierw będzie klasyczny pull back, później jazda w górę i kiedy wszystkie byki będą w radosnych nastrojach zacznie się ogromnie szybki zjazd.
Pozdrawiam.