DayTrading: Piątek 25.08.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 sie 2017, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
2
33%
Spadek
2
33%

Liczba głosów: 6

dargoth
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 25.08.2017

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Nieśmiertelny Trader pisze:
dargoth pisze:Moim zdaniem S na edku od okolic 1,1959 i bardzo szybka jazda w dół przez około 2 tygodnie na mniej więcej 1050 pipsów.
Z pozostałych par, którymi warto się zainteresować:
UJ long od 109,04 z targetem ok. 620 pipsów wyżej,
USD/CAD long od 1,2453 z targetem ok. 480 pipsów,
GBP/USD short od 1,2897 z targetem ok. 360 pipsów.
Piękne dwa tygodnie dla inwestorów się szykują.

Dla edka od podanej wartości należy zostawić kilkudziesięciopipsowy margines na SL. Mogą zrobić tak, że najpierw będzie klasyczny pull back, później jazda w górę i kiedy wszystkie byki będą w radosnych nastrojach zacznie się ogromnie szybki zjazd.
a nie lepiej po prostu grać to co się widzi? Póki co dolek dostaje mocny wpie.... więc po co się męczyć z szukaniem zwrotki? Zagrania z trendem są szybsze i mniej stresujące. Łapiąc zwrotkę czasem trzaba się grubo wyczekać a i szanse powodzenia mniejsze. Po co Sobie utrudniać życie? Co wam to daje że znajdziecie dółek/gorkę? jak i tak wyrwiecie z tego ruchu zaledwie kilka procent całego ruchu i nazajutrz znów będziecie kombinować, zapewne w przeciwnym kierunku? Jak dla mnie jedyne pary które wykazują chęci do umocnienia dolka to kabel i kiwi (jest na nich obecnie trend dolkowy). Ale osobiscie jesli mial bym grać umocnienie dolka to tylko Kiwi. Kabel piątkowym ruchem pokazał że to jeszcze nie wszystko jesli chodzi o funta.
Nic nie napisałem o tym, jak gram na co dzień. Podzieliłem się moją analizą średnioterminową i trochę przesadziłem z tymi dwoma tygodniami. Raczej 3-4 będą wchodziły w grę. Zjazd a 1000 pipsów nieczęsto się trafia, więc warto przyjrzeć się wykresom. Ja zamierzam wykorzystać cały ruch, jeśli analiza okaże się prawidłowa i dokładać na korektach, choć tych zbyt wiele nie będzie.
Pozdrawiam. :)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

dargoth pisze:Moim zdaniem S na edku od okolic 1,1959 i bardzo szybka jazda w dół przez około 2 tygodnie na mniej więcej 1050 pipsów.

Dla edka od podanej wartości należy zostawić kilkudziesięciopipsowy margines na SL. Mogą zrobić tak, że najpierw będzie klasyczny pull back, później jazda w górę i kiedy wszystkie byki będą w radosnych nastrojach zacznie się ogromnie szybki zjazd.
:564: :564: :564:

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

dargoth pisze:
Nic nie napisałem o tym, jak gram na co dzień. Podzieliłem się moją analizą średnioterminową i trochę przesadziłem z tymi dwoma tygodniami. Raczej 3-4 będą wchodziły w grę. Zjazd a 1000 pipsów nieczęsto się trafia, więc warto przyjrzeć się wykresom. Ja zamierzam wykorzystać cały ruch, jeśli analiza okaże się prawidłowa i dokładać na korektach, choć tych zbyt wiele nie będzie.
Pozdrawiam. :)
No spoko, a mógłbyś przedstawić na wykresie czemu tak uważasz? Jest tam jakaś powtarzająca się formacja którą zauważyłeś na przestrzeni tych wszystkich lat? Młotek na monthly? 6 swiec wzrostowych? Fibo raczej odpada bo najblizsze jest na 1.2200. Niektóre formacje dają mocne i zdecydowane ruchy aczkolwiek ja żadnej według których sam czasem gram nie dostrzegłem więc chętnie się nauczę czegoś nowego ;) Ostatnia formacja o której pisałem zadziałała na samym dnie eurusd gdy mielismy zmiane trendu na stan obecny. tamta formacja dała do dzisiaj juz 1400 pipsów ale tyle bym nie wyciągnał bo kazda formacja ma tez statystycznie okreslone zasięgi, cala reszta to więcej niż niewiadoma.

Wstawisz jakiś wykresik? :564:

dargoth
Gaduła
Gaduła

Wstawię, ale później.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Czy ktos wie dlaczego nie moge zamknac moich longow na edzie?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

dargoth
Gaduła
Gaduła

dobryfxplayer pisze:Czy ktos wie dlaczego nie moge zamknac moich longow na edzie?
Mam dwie opcje. Albo dlatego, że jest weekend, albo lewy przycisk w myszy Ci się popsuł. ;)

karnak
Maniak
Maniak

Nieśmiertelny Trader pisze:

a nie lepiej po prostu grać to co się widzi? Póki co dolek dostaje mocny wpie.... więc po co się męczyć z szukaniem zwrotki? Zagrania z trendem są szybsze i mniej stresujące. Łapiąc zwrotkę czasem trzaba się grubo wyczekać a i szanse powodzenia mniejsze. Po co Sobie utrudniać życie? Co wam to daje że znajdziecie dółek/gorkę? jak i tak wyrwiecie z tego ruchu zaledwie kilka procent całego ruchu i nazajutrz znów będziecie kombinować, zapewne w przeciwnym kierunku? Jak dla mnie jedyne pary które wykazują chęci do umocnienia dolka to kabel i kiwi (jest na nich obecnie trend dolkowy). Ale osobiscie jesli mial bym grać umocnienie dolka to tylko Kiwi. Kabel piątkowym ruchem pokazał że to jeszcze nie wszystko jesli chodzi o funta.
:564: :564: :564: :564:

Masz zupełną rację - powinno się grać na pewne sygnały zmiany trendu ( i to najlepiej w dłuższym przynajmniej średnioterminowym interwale), a takowych na EDku jeszcze teraz nie ma.
Ostatni średnioterminowy sygnał to było L po przebiciu oporu luką.
Wykres do chwili obecnej porusza się we wzrostowym kanale i dopóki z niego nie wyjdzie dołem, dopóty obowiązuje średnioterminowe L.
Wszystko inne co robimy wchodząc w S to łapanie górki, czasami się uda, a czasami nie. Z tym, że przy takiej grze na łapanie ekstremum można się nieźle przejechać.
Gra DT (którą tu czasami pokazuję) to inna bajka. :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dargoth
Gaduła
Gaduła

Tak widzę niedaleką przyszłość, jak na załączonym obrazku. Takie analizy traktuję jako zabawę i wiem, że trudno o tradera, który bezrefleksyjnie korzysta z cudzych kresek, dlatego pozwalam sobie zamieścić jako ciekawostkę, wiedząc, że nikt na to prócz mnie swojego kapitału nie postawi. Tak jak pisałem, trochę czasu mnie nie było na foreksie, więc brak mi jeszcze dawnej wprawy, a czas pokaże, czy miałem choć trochę racji w swoich przewidywaniach.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

dargoth pisze:
dobryfxplayer pisze:Czy ktos wie dlaczego nie moge zamknac moich longow na edzie?
Mam dwie opcje. Albo dlatego, że jest weekend, albo lewy przycisk w myszy Ci się popsuł. ;)
Sam bym tego lepiej nie wytłumaczył. Brawo :564:

karnak
Maniak
Maniak

EURUSD widziany moją transformantą ===> dzienny: na oporze - może być podwójny szczyt, tygodniowy: odbił od wsparcia kanału, ale pod oporem:

Zablokowany