Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

vipovsky pisze:powiem wam panowie ze fxpro to nie najleprze rozwiazanie gdyż dzis znowu ma spread 30

masz lepszą propozycje? ;/ ;(

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

vipovsky pisze:angle check to ilosć swiec z jakich są robione obliczenia. chyba :D
a ERRORMARGIN to nie wiem sam
powiem wam panowie ze fxpro to nie najleprze rozwiazanie gdyż dzis znowu ma spread 30 :/
na fxpro jest spread 3. masz tam liczone do 5 miejsca.
Obrazek

blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blist »

ErrorMargin - jako dopuszczalna odchyłka ceny od Low/High przy której ma otwierać pozycje (podawana w pipsach). ErrorMargin = 0 to poprzednie działanie EA[/quote]

ok,ale,i,tak,nie,jestem,pewien,czy,dobrze,kumam..napiszcie,bardziej,szczegolowo,bo,ja,nie,mam,spacji,i,nie,moge,luzno,zadawac,pytan,hehe

bankier
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankier »

blist pisze:ErrorMargin - jako dopuszczalna odchyłka ceny od Low/High przy której ma otwierać pozycje (podawana w pipsach). ErrorMargin = 0 to poprzednie działanie EA
ok,ale,i,tak,nie,jestem,pewien,czy,dobrze,kumam..napiszcie,bardziej,szczegolowo,bo,ja,nie,mam,spacji,i,nie,moge,luzno,zadawac,pytan,hehe
Kompletnie tego nie rozumiem. Przeciez wszystko jak na tacy masz napisane na poczatku tego watku. To jak stomper sie rozwijal, jak eksperymentowano z ustawieniami itp itd.
Zacznij czytac, wierze ze zrozumiesz.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

tak sie zastanawiam... czy probowal ktos z was grac stomperem na EURCHF? podobnie jak eurgbp jest to para "europejska" i w nocy rowniez nie ma ogromnych ruchów.
Obrazek

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

probówałem - lipa na maksa, owarło mi dwie pozycje i trzymało całą noc, wciaz na stracie... Nie ma porównania do eurgbbp. Mysle ze mozna by tez zrobic na tą pare EA ale stomper sie nie nadaje, no chyba ze komus sie udalo..

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Dark_kNight pisze:probówałem - lipa na maksa, owarło mi dwie pozycje i trzymało całą noc, wciaz na stracie... Nie ma porównania do eurgbbp. Mysle ze mozna by tez zrobic na tą pare EA ale stomper sie nie nadaje, no chyba ze komus sie udalo..
próbowałes jeszcze jakies inne pary? jakies konkrety?
Obrazek

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

tylko tę bo ma stosunkowo mały spread a reszta działa na innych strefach czasowych, w ktorych rynki funkcjonują pełną parą i stwierdzilem ze nie ma sensu sprawdzac. Z reszta nawet gdyby sie sprawdzalo, balbym sie grac, bedzie dobry tydzien a potem jedna noc zawali wszystko i bedziemy mowic 'ano, przeciez to jest na eurgbp' - ale probowac zawsze mozna...

blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blist »

u mnie jak narazie 150% zysku w 3 dni. w dzien tez go puszczam, ale uwazam na dane w ktorych spread podnosza.

ustawienia:
broker xtb - spread 4p
interwal M15
anglecheck 18
tp 10
sl 30
mpv 2
usemm false
errormargin 1

i tego error margina nie kumam - co to znaczy max odchylenie ceny od high/low?

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

blist pisze: w dzien tez go puszczam
zalaczysz statement z kilku dni gry w godzinach dziennych?

ODPOWIEDZ