DayTrading: Piątek 18.08.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 sie 2017, 00:00

Wzrost
2
50%
Bez zmian
2
50%
Spadek
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 18.08.2017

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

fx-technik pisze:
Cblondyn pisze:
fx-technik pisze: Kurde, ty chyba niezbyt inteligentny gościu jesteś?... :d :mrgreen:
Klasyka :d
Podchody osobiste jak zwykle przy braku argumentów :d
Chłopie. Dla mnie jesteś zwykłym ignorantem i każde Twoje napisane zdanie w tym mnie utwierdza :d
Co potwierdza moje humorystyczne stwierdzenie.
Pogrążyłeś się!
Brawo!
Gdyby to napisał ktoś, kogo uważam za autorytet to pewnie bym się zmartwił :d
Ale od zmartwień jestem bardzo daleki :)
Ciekawe czy zrozumie aluzje :d
Dyskusja do niczego nie prowadzi i jest jałowa. Ale prowadzę ją tylko dlatego, że czytają ją inni i mam nadzieje, że wyciągają wnioski

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

To co, w poniedziałek przydałaby się luka taka na -5% na indeksach, żeby oduczyć co poniektórych od łapania noży na L :wink:
The only way is up

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Jest taki fajny instrument o bardzo dużej dynamice ruchu. Gdyby nie co miesięczne rolowanie nadałby sie super do spekulacji
https://charts.mql5.com/15/926/volx-d1- ... rokers.png

swiadomy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: swiadomy »

TsunamiPL pisze:To co, w poniedziałek przydałaby się luka taka na -5% na indeksach, żeby oduczyć co poniektórych od łapania noży na L :wink:
Nie dadzą tak łatwo ulicy zarobić.Poszła fama że zaczęła się korekta więc jeszcze raz w górę powinni szarpnąć.Wskaźnik optymizmu inwestorów nie jest zbyt wysoki więc potrzeba jakiegoś pretekstu do kilkuprocentowej zwały w jednym ruchu.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2017, 22:44 przez swiadomy, łącznie zmieniany 1 raz.

morro76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: morro76 »

Rafal154 pisze:
Tomasz196407 pisze:
Rafal154 pisze:
Od wczoraj po zmianie kontraktu na WTI mam L i dziś już pięknie puchnie a to dopiero początek .
:564:

Dzięki za rozliczenie EUR/TRY :564:

-- Dodano: 18 sie 2017, 17:42 --

Tomasz a sprawdzałeś może Kakao pod L :roll: . Ciekawie to wygląda . Na miesięcznym taka konsola że jak to wyskoczy to strach pomyśleć :) W poniedziałek będę próbował z wąskim SL na Longa średnioterminowo :roll:
Hehe
Ja siedzę w cacaoo od listopada dziś kupowałem po 1870 średnia teraz mam 2001. Kiedyś wchodziłem na dwa uda i mam pozycję long term ;). Niemniej na cacaoo mam skasowane pozycję zyskowne. Dobrze ze to mało waży i tanie rolowane ;)
Tylko to co widzę
Małym drukiem
Wszelkie decyzje inwestycyjne podjęte na podstawie powyższych informacji lub analiz podejmowane są wyłącznie na własne ryzyko. Powyższa informacja nie stanowi rekomendacji.

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

Tomasz196407 pisze:
fx-technik pisze:
F-You Money pisze: dynamicznie wyprzedzające :wink:
Kurde!
Nie ma czegos takiego, jak wskaźnik wyprzedzający, ponieważ nie ma nikt dostępu do danych przyszłych.
Przestań, więc pieprzyć głupoty.

Może jedynie istnieć arbitraż, jeżeli miałbyś dostęp do danych wcześniej od twojego brokera.

Jedyny wskaźnik jaki istnieje, to sam goły wykres.
Dlatego pewnie bazuje na tym wykresie, :)
osobiscie moge tylko byc ciekaw w jaki sposób opisuje dynamike ruchu na owym wykresie,
bo musi istniec jakis wzór, na podstawie którego buduje wskaźnik, :d
Tak na przykład dynamiki w poniedziałek. Zdrowia i spokoju życzę. I dobrego przyspieszenia.
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

i edek sufitu jeszcze nie pokonał :563: ani na m30, ani na h1

a mądra maszyna która szuka przyszłych harmonicznych zakłada ruch dla byków i niedźwiedzi, na ten moment wybieram wariant niedźwiedzi.
Chyba, że Tomek przekona mnie do swojej tajnej teorii spiskowej.

A rysunek z DSWS nadal w mocy, tam też geometrycznie ciekawe zależności
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

TsunamiPL pisze:To co, w poniedziałek przydałaby się luka taka na -5% na indeksach, żeby oduczyć co poniektórych od łapania noży na L :wink:
i luka +5% na bawełnie :564:
jak zapakowałem L po same jajca... tak rośnie :d

-- Dodano: 19 sie 2017, 01:23 --
morro76 pisze:
Hehe
Ja siedzę w cacaoo od listopada dziś kupowałem po 1870 średnia teraz mam 2001. Kiedyś wchodziłem na dwa uda i mam pozycję long term ;). Niemniej na cacaoo mam skasowane pozycję zyskowne. Dobrze ze to mało waży i tanie rolowane ;)
nie mów mi o kakao... COCOA wali w konia, konsola jest. Obawiam się, że potestuje jeszcze okolice 1600
ale chciałbym się mylić. Daremmy rynek póki co bo się kisi... fruwa 1800-2000 i nie wiadomo dokąd wywali.

Teoretycznie dobry pod L, można TP na 2300 i 2500 ustawiać. ALE.... ALE nie rośnie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

[quote="Bemowo1"]i edek sufitu jeszcze nie pokonał :563: ani na m30, ani na h1

a mądra maszyna która szuka przyszłych harmonicznych zakłada ruch dla byków i niedźwiedzi, na ten moment wybieram wariant niedźwiedzi.
Chyba, że Tomek przekona mnie do swojej tajnej teorii spiskowej.

Nie mam swoich teorii, jedna jest o której wiesz i tez ja stosowałeś całe wieki zanim przeszłeś na nowszy model :?: niekoniecznie lepszy jak widze, o spisku tez nie ma mowy,
Zacytuje naszego kolege Darka, który tu ciągle nas poucza, ale wcale nie chwalac jego DSWS tylko szczere słowa prawdy w cytacie

"Bo trading i zarabianie nie polega na pisaniu opinii.
Tylko polega na wykonywaniu tego, co należy."

w zgodzie z tym i teorią FE. która jest b szeroko opisana poparta naukowym dociekaniem, interdyscyplinowaniem w tej teorii i szerokim gronu kolegów którzy na całym swiecie to właśnie robią -Właśnie to robie :)
Co do eu przedstawionego przez Ciebie nie tak to widze ale to później ta moja Predykcja

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Tomasz196407 pisze: Co do eu przedstawionego przez Ciebie nie tak to widze ale to później ta moja Predykcja
Zdaję sobie sprawę, że może być koniec abc. I jak mawia klasyk - jeżeli będą spełnione warunki: będę reagował

H 4 wyjaśnia zatwardzenie, a nawet pierwsze próby zmiany trendu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2017, 09:04 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany