DayTrading: Wtorek 08.08.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 sie 2017, 00:00

Wzrost
7
54%
Bez zmian
1
8%
Spadek
5
38%

Liczba głosów: 13

AdamKruchy
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 08.08.2017

Nieprzeczytany post autor: AdamKruchy »

Peter_FX pisze:
Kowlach pisze:
Świeżak44 pisze:Chociaż do 61,6% mogli dociągnąć.. Lepiej by to wyglądało.. :)
Mam wrażenie Kolego, iż myślisz że na rynkach występuje tylko analiza techniczna. Co z tego, że masz jakieś wsparcia, opory, trójkąty, RGR'y i inne śmieszne wzorki. Bez urazy dla nikogo. Ale możesz mieć wszystkie te wzorki i być pewnym kierunku i to czasami się sprawdzi ale najważniejsze ruchy na rynkach są powodowane danymi makro, fundamenty. Dzisiaj dolar w górę, ponieważ dane nie rozczarowują i dużo większe prawdopodobieństwo, że stopy nadal będą podnoszone. :) Dolar znowu dostanie skrzydeł jak dane nadal będą zaskakiwać na plus.
Dane makro nie mają absolutnie żadnego wpływu na rynek, jeżeli już to mają wpływ na inwestorów ale nikt nie wiem co im w głowie siedzi i się nie dowie, chyba że masz Sorosa w znajomych :D

Błąd. To dane makro decydują o technice. To dane makro, szefowie banków dają kierunek. 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Korekcimy sp500 ciekawe jak długo to potrwa

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

AdamKruchy pisze: Błąd. To dane makro decydują o technice. To dane makro, szefowie banków dają kierunek. 8)
To w końcu dane makro czy "szefowie" banków ? :D

Czy uważasz że banki działają pod wpływem emocji i wchodzą w rynek w oparciu o dane czy raczej stosują długofalowe strategie stworzone przez sztaby analityków i ekonomistów ? Jeżeli to drugie to dane nie mogą mieć wpływu na ruch ceny skoro wszystko jest z góry zaplanowane :wink:

Tak swoją drogą banki najwięcej na rynku zarabiają ale i najwięcej tracę, ostatecznie o wszystkim i tak decyduje podaż i popyt a nie żadne dane.
Planuj Trejd, Trejduj Plan

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Tomasz196407 pisze:
H1 abc i c - ED ending diagonal
Wiem dlaczego nie rozumiem Twoich oznaczeń np. tych z h1

[a,b,1,2,3], oznaczyłeś tą samą czcionką jakby to był zestaw, a takich układów nie ma.

gdybyś to zrobił w sposób następujący:"

(a), (b), 1,2,3,4,5/(c) uniknęlibyśmy wielu niejasności

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Peter_FX pisze:
AdamKruchy pisze: Błąd. To dane makro decydują o technice. To dane makro, szefowie banków dają kierunek. 8)

Czy uważasz że banki działają pod wpływem emocji i wchodzą w rynek w oparciu o dane czy raczej stosują długofalowe strategie stworzone przez sztaby analityków i ekonomistów ? Jeżeli to drugie to dane nie mogą mieć wpływu na ruch ceny skoro wszystko jest z góry zaplanowane :wink:

Tak swoją drogą banki najwięcej na rynku zarabiają ale i najwięcej tracę, ostatecznie o wszystkim i tak decyduje podaż i popyt a nie żadne dane.
Oni znają te dane pół roku wcześniej.
I prawda, tam decyzje nie powstają na 5 min. przed danymi.
Duże banki się wtedy z rynku wycofują.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

nowy joker pisze:Korekcimy sp500 ciekawe jak długo to potrwa
Nie jestem tego w stanie przewidzieć. Mogą tak mielić ile chcą, natomiast dobrze, że zmienność wzrosła. :564:
The only way is up

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Pisałem że miski zabawia się dziś w usa ale nie wiedziałem ze wybija nowe szczyty

AdamKruchy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: AdamKruchy »

Peter_FX pisze:

Jak dla mnie makro to równie gadanie szefów a nie technika. Co do banków i tego, że sa poza rynkiem przy danych hi hi hi. Najlepiej to pokazują akcje z 2011 i 2015 r na franku szwajcarskim.

A dzisiaj na nudnej sesji dane makro pokazały, że dają zmienność.

Obrazek

16:00   USD Miejsca Pracy Dzięki Turystyce (JOLT) (Jun) 6,163M 5,775M 5,702M - dały prawie 100 pipsów na edku.
Obrazek

byq69
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: byq69 »

d4mian7 pisze:Byq a jak tam z tym Edkiem bedzie bo mi smaka narobiłeś ostatnio
edek to oszukaniec raz chodzi technicznie raz wali w ch i sie brandzluje zeby jak najwiecej pozycji wyciac takze nie specjalizuje sie w nim. wydaje mi sie ze wybije dolek minimalnie np 1,17 i gora hop, generalnie dopoki nie pyknie w 1,20 czy nawet 1,25 to nie wrzucam esek, ogolnie to sluchaj karnaka w kwestii tego skubanca bo jego kreski sa gites.
moja natura to rzeznik i bede go longowal bez skrupulow wedlug bqws :twisted:

szkoda ze nie ma juz znami davidafx on zawsze wiedzial co zrobi rzeznik ze skutecznoscia 65% :) ktos wie co z tym specjalista sie stalo na ktorym forum mozna sie z nim przeciąć?
High Leverage Overtrading 8)

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

No Edek dzisiaj ładnie oszukiwal

Zablokowany