Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

MrYogi mozesz zrobić np tak g_magic_112+1 i o 1 numer magic będzie inny od oryginału, w czterech miejscach trzeba tylko to zmienić i po problemie

Awatar użytkownika
Traktor69
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Traktor69 »

kubek pisze:Uwaga - w poprzedniej wersji stompera ktora wyslalem,jest niestety maly blad. Nie grala ona od 20 do 6 naszego czasu tylko do 7 naszego czasu. Poniewaz zostalem zasypanny na pw prosbami o rozne zmiany czasu, zrobilem mala zmiane i teraz godziny gry ustawiamy w parametrach. Zeby byla jasnosc, w tej wersji gdy ustawimy gre od 20 do 6, bedzie gral od 20 do 5.59 (poprzednio gral do 6.59). Pamietajcie zeby ustalac wzgledem czasu brokera!!
Niestety ale takie sparametryzowanie moze narobic kupe klopotu, jesli ktos ustawi sobie czas np. od 1 do 6. Wtedy system poleci mu przez całą dobe.
Wynika to z logicznej sumy warunku czasu. Jeśli godzina rozpoczęcia ma byc po północy nalezałoby zastosować logiczny iloczyn. Czyli w mijsce instrukcji:
if (g_hour_136 >= gi_140 || g_hour_136 <= gi_144) gi_156 = TRUE;
powinno wtedy być
if (g_hour_136 >= gi_140 && g_hour_136 <= gi_144) gi_156 = TRUE;

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

siema. jakos temat zamarl ostatnio :) dzisiaj moja 1 noc na realu ze stomperem ale nie za bardzo poszło. Chyba cos pokrecilem w ustawieniach. 1 transakcje zamknalem sam poczym otworzyla sie 2 i tak sobie chodzi do teraz:/

http://img123.imageshack.us/my.php?imag ... tuufr2.jpg
Obrazek

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

mysje_hood pisze:siema. jakos temat zamarl ostatnio :) dzisiaj moja 1 noc na realu ze stomperem ale nie za bardzo poszło. Chyba cos pokrecilem w ustawieniach. 1 transakcje zamknalem sam poczym otworzyla sie 2 i tak sobie chodzi do teraz:/

http://img123.imageshack.us/my.php?imag ... tuufr2.jpg
AM nie nadaje sie, ma spread 5 pips wiec moze dlatego, masz malo transakcji, przeczytaj dokładnie caly wątek jest tam naprawwde dużo informacji o ustawieniach godzinach itp.
Co do dzisiejszej nocy dla mnie tez nie byla najlepsza złapany SL ale nie jest źle bo w sumie na mały + wyszło.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

wiem ze AM srednio sie nadaje ale wczesniej spokojnie robilo kilka(nascie) transakcji na noc i byly duze profity. Teraz nie wiem czy tak kazdy ma czy ja cos pomieszałem z ustawieniami. chyba wroce do starej wersji stompera. te modyfikacje jakos sie nie sprawdzaja.
Obrazek

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Dobra chlopaki wyłączać stompery bo nawet moja wersja ma klopoty z zarobkiem. Zarabia ale za duza aktywnosc spowodowana nadmierna gra duzymi ;) lotami w waszych domach nie pozwala mu sie rozpedzic :D

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

luka...18 pisze:Dobra chlopaki wyłączać stompery bo nawet moja wersja ma klopoty z zarobkiem. Zarabia ale za duza aktywnosc spowodowana nadmierna gra duzymi ;) lotami w waszych domach nie pozwala mu sie rozpedzic :D
spoko spoko ja Ci nie zagrażam :D u mnie ciagle 0,01lota idzie :D:D
Obrazek

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

Witam
Mam pytanko a raczej może ktoś z was pomoże mi znaleźć błąd jaki popełniłem. Mianowice zainstalowałem Stompera, ustawiłem parametry tak jak opisujecie a i tak konto jest czyszczone do prawie 0 na testach. Gdzie zrobiłem bład? nie mogę do tego dojść.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

na backtestach czy forward testach? jakie dokladnie parametry ustawiłes? na pewno dla EURGBP?
Obrazek

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

xkubas pisze:Witam
Mam pytanko a raczej może ktoś z was pomoże mi znaleźć błąd jaki popełniłem. Mianowice zainstalowałem Stompera, ustawiłem parametry tak jak opisujecie a i tak konto jest czyszczone do prawie 0 na testach. Gdzie zrobiłem bład? nie mogę do tego dojść.
Podaj jakie ustawienia dałeś i przede wszystkim czy gra w piątki?

ODPOWIEDZ