DayTrading: Czwartek 27.07.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 lip 2017, 00:00

Wzrost
2
25%
Bez zmian
2
25%
Spadek
4
50%

Liczba głosów: 8

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 27.07.2017

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

fx-technik pisze:
nowy joker pisze:Wy tu gadu gadu a dax nam leci na 11828
Ja bym się z tym nie zgodził.
To, że teraz akurat robi, co robi, nie oznacza, że musi spaść.
Nie musi ale zgadzam się z
nowy joker pisze:
GER30H1.png
powodzenia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

swiadomy pisze:Długoterminowy DAX jest jeszcze wzrostowy chodzi mi o średni termin kilku miesięcy.
A mnie chodzi o krótki termin, dni.
Trend jest wzrostowy, a rynek na ważnym wsparciu.
Oczywicie, zobaczymy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

morro76 pisze:
Nie mam czasu na dzienniki , bo mam sporo innych speaw na głowie.
Prosze masz staty za ten tydzień wiecej masz w stopce, 2350% bodajże.
Cos dodać?
Niezle, jak dlugo handlujesz?

waller

Nieprzeczytany post autor: waller »

morro76 pisze: Nie mam czasu na dzienniki , bo mam sporo innych speaw na głowie.
Prosze masz staty za ten tydzień wiecej masz w stopce, 2350% bodajże.
Cos dodać?
Ja nie pisałem tego do Ciebie, ale dzięki za staty. No piękne wyniki. To się szanuje.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

morro76 pisze:
Tomasz196407 pisze:
morro76 pisze:Okazja nr 7 EURUSD z D1, weszło mi z oczekującej na koncu 5 falowej struktury , ja śpię a META kupuje :).
Tak sie mi wishing uprawia :) SL na 10 pipsach juz stoi
No fajnie,
sęk w tym że jakoś nie widze skonczenia i 5cio falowej struktury
ale uznaje że korekta powinna być,
ale to chyba bedzie mój problem,
Bo to jest tylko forum
:564:
Tomasz ja nie patrze tak daleko wstecz jak ty pisałem Ci jak rozliczam Edka
A to co widze z D1 i z H1 :) 5 ka w 5 ce - mierzenia moze juz kazdy sam zrobic
Pozdro

PS Jak zdrowie?
Zedytowałem po swojemu
Wszystkiego dobrego

morro76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: morro76 »

Nie chodzi czy piekny , czy ladna krzywa, chodzi o to ze tez mam straty, mam długoterminowe pozycje z caffee z cocao i je kisze, ale potrafię sie bronic i w dłuższym terminie zarabiam.
A SL to podstawa, ten tydzień idzie dobrze ale miałem mało czasu na inwestowanie. To co na koncie to kasa od brokera ja w to włożyłem 1000 zł kiedyś do HFT,, jak uciekli z rynku to przeniosłem sie do XTB i tylko obracam tym co uskubie.
Skill idzie do góry, ale ostatnio duzo sie ucze, nie ma nic za darmo, a gra na 2 uda mnie interesuje tylko z kobietą.

Tomasz dzieki za kreski, ty to perfekcyjnie rozkminiasz eliotowo, ja tych zapisów z alt nie znam, ale domyslam sie co znaczą, czyli jestesmy w 3 ce , tzn prawdopodobnie szczyt z rana ja zakończył i teraz 4
Tylko to co widzę
Małym drukiem
Wszelkie decyzje inwestycyjne podjęte na podstawie powyższych informacji lub analiz podejmowane są wyłącznie na własne ryzyko. Powyższa informacja nie stanowi rekomendacji.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

morro76 pisze:Nie chodzi czy piekny , czy ladna krzywa, chodzi o to ze tez mam straty, mam długoterminowe pozycje z caffee z cocao i je kisze, ale potrafię sie bronic i w dłuższym terminie zarabiam.
A SL to podstawa, ten tydzień idzie dobrze ale miałem mało czasu na inwestowanie. To co na koncie to kasa od brokera ja w to włożyłem 1000 zł kiedyś do HFT,, jak uciekli z rynku to przeniosłem sie do XTB i tylko obracam tym co uskubie.
Skill idzie do góry, ale ostatnio duzo sie ucze, nie ma nic za darmo, a gra na 2 uda mnie interesuje tylko z kobietą.

Tomasz dzieki za kreski, ty to perfekcyjnie rozkminiasz eliotowo, ja tych zapisów z alt nie znam, ale domyslam sie co znaczą, czyli jestesmy w 3 ce , tzn prawdopodobnie szczyt z rana ja zakończył i teraz 4

waller

Nieprzeczytany post autor: waller »

morro76 pisze:Nie chodzi czy piekny , czy ladna krzywa, chodzi o to ze tez mam straty, mam długoterminowe pozycje z caffee z cocao i je kisze, ale potrafię sie bronic i w dłuższym terminie zarabiam.
Hmm to czyli po prostu uważasz, że SL, to podstawa, ale te dwie pozycje postawiłeś bez niego. Długo tak się już kisisz?
Nie chcę być wścibski, ale z myfxbooka wychodzi, że z tego 1000 od września do dziś urobiłeś 23951,9 zł? Jeśli się nie mylę, to gratulacje!

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Andreasgp pisze:
fx-technik pisze:
nowy joker pisze:Wy tu gadu gadu a dax nam leci na 11828
Ja bym się z tym nie zgodził.
To, że teraz akurat robi, co robi, nie oznacza, że musi spaść.
Nie musi ale zgadzam się z
nowy joker pisze:
GER30H1.png
powodzenia
Nigdy nie zastanawialiście się, dlaczego rynki robią coś takiego?
Przykład.png
Jest jakiś trend, potem robi się korekta i buduje nowy trend.
I często jest tak, że mamy 3 punkty odbicia zgodne z linią trendu (tu do góry), a
potem następuje gwałtowniejszy ruch w dół, czasem do samego dołka, czasem nawet głębiej.
Zwolennicy teorii spiskowych płaczą wtedy, że grubi idą po ich Stop Lossy.

A przecież grubi to też zwykli ludzie i też się "mylą".
Tylko, że oni mają czym ruszyć cenę.
Gdy się zorientują, że rynek jednak nie chce w dół, to muszą swoje tracące shorty wyjąć z zyskiem,
chociażby najmniejszym. Wtedy muszą wykorzystać okazję, spowodować gwałtowny ruch ceny,
wyczyścić swoje stratne pozycje, co dodatkowo się dołoży do nowego trendu.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

morro76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: morro76 »

waller pisze:
Hmm to czyli po prostu uważasz, że SL, to podstawa, ale te dwie pozycje postawiłeś bez niego. Długo tak się już kisisz?
Nie chcę być wścibski, ale z myfxbooka wychodzi, że z tego 1000 od września do dziś urobiłeś 23951,9 zł? Jeśli się nie mylę, to gratulacje!
Tysiąc był w HFT w Kwietniu 2016 wpłacony. Uciekłem we wrześniu i stan ) to buł 3500, masz na wykresie kwotę jaka jest obecnie na koncie.
Pozycje na kakaoo mam z 2016 roku jeszcze kawę mam od Lutego i od kwietnia średnia kupna 138 $ ale dochodzą swapy za rolowanie

Są pozycje których jestem pewien, albo celowo wystawiam na wieksze ryzyko aby mnie nie wybiło, ale tak nie powinno byc.
na kawie własnie mnie 2 razy wybijało na BE i postanowiłem zostawic, wtopa była , ale next day i by mi strzelił TP ale zamykałem z reki bo miałem spotkanie a był zysk, szkoda :)
Tylko to co widzę
Małym drukiem
Wszelkie decyzje inwestycyjne podjęte na podstawie powyższych informacji lub analiz podejmowane są wyłącznie na własne ryzyko. Powyższa informacja nie stanowi rekomendacji.

Zablokowany