Wygląda na to iż wkrótce nastąpi atak na opory w okolicy 146 na gbp/jpy
poglądowo wykresik

dla uzupełnienia wartoby dla tych co ich zainteresuje podać wskazówkę co takiego znaczy, że coś przebije lub odbije.karnak pisze:Ale obserwujemy wsparcia ( w trendzie rosnącym) i tu Edek jest idealnie na wsparciu godzinnym ===> pozycja zgodnie z tym co zrobi: przebije - S, odbije - L:
Jakiej 9-tej?fx-technik pisze:Na pulbacku?? Przed 9.00??? Możesz to powiększyć do M1 i nanieść trejd?Świeżak44 pisze: Normalnie, po świecy kierunkowej na pullbacku kupiłem.
Ja obserwuję wskaźnik i patrzę, czy już zszedł pod kreskę, czy nie - dla potwierdzenia można dołożyć pewien margines wypracowany doświadczeniem.F-You Money pisze:dla uzupełnienia wartoby dla tych co ich zainteresuje podać wskazówkę co takiego znaczy, że coś przebije lub odbije.karnak pisze:Ale obserwujemy wsparcia ( w trendzie rosnącym) i tu Edek jest idealnie na wsparciu godzinnym ===> pozycja zgodnie z tym co zrobi: przebije - S, odbije - L:
Na przykład punkt, cenę po, którym to już przebiło lub odbiło?
no tak dokładnie powinno to działaćkarnak pisze:Ja obserwuję wskaźnik i patrzę, czy już zszedł pod kreskę, czy nie - dla potwierdzenia można dołożyć pewien margines wypracowany doświadczeniem.F-You Money pisze:dla uzupełnienia wartoby dla tych co ich zainteresuje podać wskazówkę co takiego znaczy, że coś przebije lub odbije.karnak pisze:Ale obserwujemy wsparcia ( w trendzie rosnącym) i tu Edek jest idealnie na wsparciu godzinnym ===> pozycja zgodnie z tym co zrobi: przebije - S, odbije - L:
Na przykład punkt, cenę po, którym to już przebiło lub odbiło?
Natomiast obserwując wskaźnik nie potrafię tego przełożyć na podanie konkretnej wartości wykresu - innymi słowy wskaźnik podaje mi miejsce i wtedy zajmuje pozycję na walorze.
Damian cos Ty wojowniczy dzisiaj,d4mian7 pisze:A nazwij se jak chcesz bylebyś ludzi nie naganiał jak tamten
co?d4mian7 pisze:Tomek, a Ty nie widzisz co tu sie dzieje?