Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

forexkiller pisze:Witam czy posiada ktoś wskaźnik FibonacciPivots?
Każdy, kto posiada platformę MT4.
W narzędziach.

Nie wiem, po co tobie akurat pivoty z świecy D1, poprzedniej, akurat??
FiboPiv_v2.mq4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

fx-technik a jakie pivoty jesli nie z poprzedniej D1? :)
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

forexkiller pisze:fx-technik a jakie pivoty jesli nie z poprzedniej D1? :)
Np. z poprzedniej H4, albo H1, albo z dowolnej innej, z dowolnego Tfu.
Z jakiego powodu rynek miałby akurat respektować pivoty z poprzedniej D1?
Czasem może tak się zdarzyć, ale równie dobrze tak nie musi być.
Rynek nie respektuje takich, czy innych pivotów, bo ty tak chcesz.
To ty musisz znaleźć taki pivot (poziom), który rynek faktycznie respektuje.
A ten poziom jest gdzieś w historii, na ogół, chyba, że rynek jest na rekordowych poziomach, wtedy nie ma.

Widzisz, błąd myślenia polega na próbie znalezienia reguły, której rynek by się trzymał, a takiej nie ma.
To my musimy "tańczyć" wraz z wykresem i dopasowywać pivoty do rynku,
a nie rynek do pivotów.

Stosując wskaźnik, który liczy matematycznie poziomy na podstawie akurat OHLC poprzedniej
świecy D1 próbujesz narzucić rynkowi coś, co rynek ma głęboko w dupie.
To tak, jakbyś wyliczył oś koła nie w jego faktycznym środku, i wymagał żeby
auto jechało sprawnie na takiej konstrukcji.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

forexkiller
Gaduła
Gaduła

fx-technik równie dobrze Twoją teorie można przypisać do innych mniejszych bądź większych interwałów, H4, H1 rynek też może mieć w dupie pivoty z tych TF.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

forexkiller pisze:fx-technik równie dobrze Twoją teorie można przypisać do innych mniejszych bądź większych interwałów, H4, H1 rynek też może mieć w dupie pivoty z tych TF.
Czegoś, jednak nie zrozumiałeś...
Przeczytaj uważnie jeszcze raz.
To ty musisz znaleźć taki pivot (poziom), który rynek faktycznie respektuje.

Nie chodzi o przewidywanie.
Chodzi o odpowiedź na pytanie - Dlaczego cena teraz tu znajduje opór, lub wsparcie?
Zapraszam do mojego obecnego wątku (link w stopce), gdzie masz filmy instruktażowe.

marcin76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcin76 »

Witam mam pytanie czy ktoś by potrafił poprawić ten wskaźnik tak , aby po naciśnięciu na przycisk wchodził w zakładkę pary która już jest na dole uruchomiona .

Teraz otwiera w tym samym oknie i zakładce , wszystkie nanoszone zmiany zostają i to jest ok , ale chodzi o to jak jest umieszczony alert w strefie to nie daje sygnału bo zakładka z parą nie jest uruchomiana aktywna

czy ma ktoś taki alert w strefie ale w pliku mql4 ? mam w ex4 i tego nie da się edytować

dzięki pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

marcin76 pisze:Witam mam pytanie czy ktoś by potrafił poprawić ten wskaźnik tak , aby po naciśnięciu na przycisk wchodził w zakładkę pary która już jest na dole uruchomiona .

Teraz otwiera w tym samym oknie i zakładce , wszystkie nanoszone zmiany zostają i to jest ok , ale chodzi o to jak jest umieszczony alert w strefie to nie daje sygnału bo zakładka z parą nie jest uruchomiana aktywna

czy ma ktoś taki alert w strefie ale w pliku mql4 ? mam w ex4 i tego nie da się edytować

dzięki pozdrawiam
Nie ma takiej opcji.
Ten indyk, jak nazwa wskazuje, zmienia instrument.
Nie może wskoczyć z jednej zakładki na drugą, czyli na wykres, na którym nie jest załadowany.

marcin76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcin76 »

fx-technik pisze:
marcin76 pisze:Witam mam pytanie czy ktoś by potrafił poprawić ten wskaźnik tak , aby po naciśnięciu na przycisk wchodził w zakładkę pary która już jest na dole uruchomiona .

dzięki pozdrawiam
Nie ma takiej opcji.
Nie może wskoczyć z jednej zakładki na drugą, czyli na wykres, na którym nie jest załadowany.

Pewna możliwość jest bo to kiedyś zrobiłem na zasadzie jak w tym wskaźniku z adresu na tym forum

http://forex-nawigator.biz/forum/symbol ... 28456.html

ale tam trzeba był z palca wpisać w ustawieniach nazwy poszczególnych par walutowych czy innych instrumentów

i jak już one były wpisane to jak te same zakładki były uruchomione to spokojnie szło przechodzić między zakładkami na dole .

Natomiast w tym z automatu wczytuje pary z lewego okna i nie trzeba nic wpisywać .

Myślałem że ktoś bardziej obeznany da rade to tak zrobić

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

marcin76 pisze:
fx-technik pisze:

dzięki pozdrawiam
Nie ma takiej opcji.

Pewna możliwość jest bo to kiedyś zrobiłem na zasadzie jak w tym wskaźniku z adresu na tym forum

http://forex-nawigator.biz/forum/symbol ... 28456.html

ale tam trzeba był z palca wpisać w ustawieniach nazwy poszczególnych par walutowych czy innych instrumentów

i jak już one były wpisane to jak te same zakładki były uruchomione to spokojnie szło przechodzić między zakładkami na dole .

Natomiast w tym z automatu wczytuje pary z lewego okna i nie trzeba nic wpisywać .

Myślałem że ktoś bardziej obeznany da rade to tak zrobić
No da radę, ale to zdecydowanie za dużo roboty.
Może kto inny?

forexkiller
Gaduła
Gaduła

fx-technik pisze:
marcin76 pisze:Witam serdecznie

Poszukuje wskaźnika Support Resistance Price Zones Indicator ale w Mql4 tak aby można było go edytować

ma ktoś może taki indicator taki jak np z tej strony https://www.fxtradingrevolution.com/sup ... tance.html
II_SupDem v2 nmc.mq4

mój mt4 nie wykrywa tego wskaźnika i nie widać go na liście...

ODPOWIEDZ