DayTrading: Wtorek 20.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 cze 2017, 00:00

Wzrost
3
27%
Bez zmian
1
9%
Spadek
7
64%

Liczba głosów: 11

krab29
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 20.06.2017

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Świeżak44 pisze:Na ropie zjechali do żelbetonowego wsparcia, o czym pisałem belonowi. Kupujemy czy czekamy? http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p870794 Mam nowe depo :P
Z wykresu odczytuje, że w ropie spokojnie można postawić na L. Dziękuję.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

fx-technik pisze:
PipsKong pisze:Dax s ?:) Biedny Tsunam :(
Było S:
[DAX30]H1.png
Pips, ty źle myślisz, to nie te czasy, że jak leciało, to 400 pips minimum.
No tak kiedyś było :(
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

To prawda co do ropy. Tym bardziej że parę razy przetestowali 45.03. Ale to naprawdę super mocne wsparcie. Do tego fibo 161% tez wypada w tych okolicach. Na pewno spróbuja się od tego odbić, choćby dla zmyły. Może być retest 45.03.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Taka mała próba na SOYBEAN:
FSOYBEANDaily.png
-- Dodano: 20 cze 2017, 19:43 --
krab29 pisze:
Świeżak44 pisze:Na ropie zjechali do żelbetonowego wsparcia, o czym pisałem belonowi. Kupujemy czy czekamy? http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p870794 Mam nowe depo :P
Gdzie, co i jak? Konretnie?
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

krab29
Maniak
Maniak

fx-technik pisze:Taka mała próba na SOYBEAN:
FSOYBEANDaily.png
-- Dodano: 20 cze 2017, 19:43 --
krab29 pisze:
Gdzie, co i jak? Konretnie?
Na tej fioletowej linii. Tak serio to nigdy nie widziałem czegoś takiego? Rysujecie różne kreski, ale nigdy w takiej ilości. Była jeszcze Świeżakowa do usdpln i tam było tyle samych. Jeszcze na dole jakieś wskaźniki, które się zamazują. Nie ogarniam tego.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

krab29 pisze: Na tej fioletowej linii. Tak serio to nigdy nie widziałem czegoś takiego? Rysujecie różne kreski, ale nigdy w takiej ilości. Była jeszcze Świeżakowa do usdpln i tam było tyle samych. Jeszcze na dole jakieś wskaźniki, które się zamazują. Nie ogarniam tego.
Nie każdy musi.
Szczególnie, gdy nie ma czasu.

U mnie nic się nie zamazuje.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

DAX odbija, ale Sapina jakby nie wyszła ze spadków..

krab29
Maniak
Maniak

A tak serio o ropie. To nie myślicie, że wygląda to tak. Ropa z łupków za 40-50 usd nie jest dochodowa dla tych firm. Ale. USA ją dotują, żeby dopiec ruskim. Zestrzelili syryjski Su-22, Rosjanie zerwali z nimi umowę o kontroli lotów w Syrii, to im chcą dopiec. Widać, że to Rosja wygrała tę wojnę, a Amerykanie ponieśli klęskę. Nikt ich nie słucha, nikt im nie wierzy w jakieś ataki chemiczne więc pozostaje im jedyna forma presji na Putina. Wywalają ceny ropy żeby wywrzeć presje. Rosjanie muszą wtedy zbijać rubla. Tym się bronią. Rykoszetem dostaje Iran i Arabowie. Wydaje mi się, że jeszcze przez parę dni ropa i złoto/srebro będą tanieć, chyba, że coś się wydarzy. Więc poczekał bym z tydzień, myślę, że ropa może być nawet po 40, srebro po 16 a złoto po 12xx - tak mniej niż 50 i wtedy pomyślał o L. Oczywiście coś może się stać - Rosjanie strącą samolot usa, to zmienia zasady gry. Ale na tę chwilę to widzę spadek surowców.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Teraz to tak wygląda, jakby ci na DAX-ie próbowali zdadnąć, że Sapina zaraz odbije.. Rosną, ale się boją.. :)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

krab29 pisze:A tak serio o ropie. To nie myślicie, że wygląda to tak. Ropa z łupków za 40-50 usd nie jest dochodowa dla tych firm. Ale. USA ją dotują, żeby dopiec ruskim. Zestrzelili syryjski Su-22, Rosjanie zerwali z nimi umowę o kontroli lotów w Syrii, to im chcą dopiec. Widać, że to Rosja wygrała tę wojnę, a Amerykanie ponieśli klęskę. Nikt ich nie słucha, nikt im nie wierzy w jakieś ataki chemiczne więc pozostaje im jedyna forma presji na Putina. Wywalają ceny ropy żeby wywrzeć presje. Rosjanie muszą wtedy zbijać rubla. Tym się bronią. Rykoszetem dostaje Iran i Arabowie. Wydaje mi się, że jeszcze przez parę dni ropa i złoto/srebro będą tanieć, chyba, że coś się wydarzy. Więc poczekał bym z tydzień, myślę, że ropa może być nawet po 40, srebro po 16 a złoto po 12xx - tak mniej niż 50 i wtedy pomyślał o L. Oczywiście coś może się stać - Rosjanie strącą samolot usa, to zmienia zasady gry. Ale na tę chwilę to widzę spadek surowców.
No i jak to się ma do spekulacji Intraday na typowych ruchach ceny???
Co tu kogo obchodzi, co kto myśli?
Szczególnie, co to obchodzi rynek i wykres?

Zablokowany