Że dla mnie ogromnie ryzykowne w tej chwili jest otwarcie pozycji na L. Ponieważ cena jest niska to i na S istnieje duże ryzyko - tak dla wszystkich 3 surowców. Bardziej w tej chwili brałbym na wstrzymanie i poczekałbym na rozwój wypadków.fx-technik pisze:No i jak to się ma do spekulacji Intraday na typowych ruchach ceny???krab29 pisze:A tak serio o ropie. To nie myślicie, że wygląda to tak. Ropa z łupków za 40-50 usd nie jest dochodowa dla tych firm. Ale. USA ją dotują, żeby dopiec ruskim. Zestrzelili syryjski Su-22, Rosjanie zerwali z nimi umowę o kontroli lotów w Syrii, to im chcą dopiec. Widać, że to Rosja wygrała tę wojnę, a Amerykanie ponieśli klęskę. Nikt ich nie słucha, nikt im nie wierzy w jakieś ataki chemiczne więc pozostaje im jedyna forma presji na Putina. Wywalają ceny ropy żeby wywrzeć presje. Rosjanie muszą wtedy zbijać rubla. Tym się bronią. Rykoszetem dostaje Iran i Arabowie. Wydaje mi się, że jeszcze przez parę dni ropa i złoto/srebro będą tanieć, chyba, że coś się wydarzy. Więc poczekał bym z tydzień, myślę, że ropa może być nawet po 40, srebro po 16 a złoto po 12xx - tak mniej niż 50 i wtedy pomyślał o L. Oczywiście coś może się stać - Rosjanie strącą samolot usa, to zmienia zasady gry. Ale na tę chwilę to widzę spadek surowców.
DayTrading: Wtorek 20.06.2017
Re: DayTrading: Wtorek 20.06.2017
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Sygnał sell na H4 pojawił się na Russell 2000 i SnP. Na Dax pod koniec świeczki trochę odbiło, więc sygnał jest niepewny i zależny od kolejnej świecy. Najlepiej uznać, że sygnał sell nie padł. Na Nasdaq równiez nie padł sell na H4.
Ciekawe czy dzisiejszy spadek to tylko korekta wczorajszych wzrostów, czy może początek zwały. Kolejne dni to pokażą.
Sell na D1 na SnP to zamknięcie poniżej 2424, Dax 12699, Nasdaq 5678, Russell 1404.
Na Eur/Jpy pojawił się sygnał sell na H4. Na D1 to musi być poniżej 123,3 , więc jeszcze daleko do solidnego sygnału.
Na Usd/Jpy brak na razie sygnału sell na H4 (111,3) .
Kończę na dziś ... pisanie na forum
.
Ciekaw jestem bardzo, kolejnych dni na indeksach.
Ciekawe czy dzisiejszy spadek to tylko korekta wczorajszych wzrostów, czy może początek zwały. Kolejne dni to pokażą.
Sell na D1 na SnP to zamknięcie poniżej 2424, Dax 12699, Nasdaq 5678, Russell 1404.
Na Eur/Jpy pojawił się sygnał sell na H4. Na D1 to musi być poniżej 123,3 , więc jeszcze daleko do solidnego sygnału.
Na Usd/Jpy brak na razie sygnału sell na H4 (111,3) .
Kończę na dziś ... pisanie na forum

Ciekaw jestem bardzo, kolejnych dni na indeksach.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
- pl-samurai
- Pasjonat
... I co - wychodzi na to ze jest juz po EUR/USD - czyzby szlo do luki w okolicach 1.075? Ciekawe jaki zjazd bedzie o 21... mam wrazenie ze bedzie niezle tapniecie. Gdzies ten hajs musi pojsc 

- fx-technik
- Fanatyk
Zobaczymy co cena zrobi na tym niebieskim poziomie.
Poczekamy na VPA i wtedy zrobimy co trzeba: VPA = Volume Price Action
Poczekamy na VPA i wtedy zrobimy co trzeba: VPA = Volume Price Action
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Inaczej: Pallad: Pisaliście parę dni temu o tym metalu i były wykresy. Moja uwaga. Obroty na metalach to xx mld w porównaniu z fx to promile. Pallad wydobywają Rosjanie i RPA. W RPA jest fundusz który skupuje na spekulacje fizyczny metal i gra potem na comexie papierowym metalem. Jakby ktoś znalazł ten fundusz i zaczął go śledzić to wtedy mielibyśmy realny wpływ na wykresy. Parę dni temu cena z 860 skoczyła w jednej chwili do 890 i zaraz spadła. To była cena do wejścia. Wygląda to dla mnie jawnie, na to, że ktoś chciał wyczyścić SL. Metal ten ma dużą procentową fluktuację cenową. Kiedyś były skoki w ciągu dnia nawet 10%. To dopiero jest Intraday - dniówka. Podsumowywując. Jeśli oni zdecydują sprzedajemy, to nijak ma się to do wykresów. Surowce mają płytki rynek xx mld i wydaje mi się, że trzeba to brać przy transakcjach. I już kończę bo się wykazałem twórczością literacką.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
- fx-technik
- Fanatyk
Śmiem twierdzić inaczej - wykres zawsze wie pierwszy.krab29 pisze:Inaczej: Pallad: Pisaliście parę dni temu o tym metalu i były wykresy. Moja uwaga. Obroty na metalach to xx mld w porównaniu z fx to promile. Pallad wydobywają Rosjanie i RPA. W RPA jest fundusz który skupuje na spekulacje fizyczny metal i gra potem na comexie papierowym metalem. Jakby ktoś znalazł ten fundusz i zaczął go śledzić to wtedy mielibyśmy realny wpływ na wykresy. Parę dni temu cena z 860 skoczyła w jednej chwili do 890 i zaraz spadła. To była cena do wejścia. Wygląda to dla mnie jawnie, na to, że ktoś chciał wyczyścić SL. Metal ten ma dużą procentową fluktuację cenową. Kiedyś były skoki w ciągu dnia nawet 10%. To dopiero jest Intraday - dniówka. Podsumowywując. Jeśli oni zdecydują sprzedajemy, to nijak ma się to do wykresów. Surowce mają płytki rynek xx mld i wydaje mi się, że trzeba to brać przy transakcjach. I już kończę bo się wykazałem twórczością literacką.
Nie widzę tu niczego niezwykłego.
Są impulsy i korekty, jak na każdym jednym wykresie. Jedyny problem, jaki widzę, to że ty musisz być mądrzejszy niż wykres.
Z wykresem tickowym mam problem. Od paru dni wygląda on tak. Może to błąd Aliora. Ale, czytając artykuł z twojej stopki to taki rozjazd ceny mogę wytłumaczyć jedynie tym, że nie ma płynności na rynku. Transakcje kupna nie mają pokrycia w sprzedaży - spread się rozjeżdża. Po tej szpicy chwilowej sprzed paru dni zrobił mi się taki wykres tickowy. Wygląda dla mnie to tak, że ci co chcą zjechać na wykresie, chcą wykosić Ski. Sam mam S za 825. Co może się wydarzyć. Spuszczą cenę w dół, pociągną nawet do 1000 usd (wtedy otworzę nowe S), lub będą czekać w konsolidacji. Metal ten wykorzystuje się np. w katalizatorach samochodów. Oczywiście te firmy zaczną psioczyć, że za drogo. Politycy zaczną wywierać naciski itd itp. Natomiast dzisiaj wszyscy czekają w zawieszeniu. Masz takie narzędzie, które przedstawia ile jest S i L. Możesz wrzucić co było przed i po 9 czerwca około 13 godziny? To wiele wyjaśni jak czytać wykres. Masz świetne narzędzia które pokazują prawdziwe ruchy na instrumencie. (Fajnie to brzmifx-technik pisze:Śmiem twierdzić inaczej - wykres zawsze wie pierwszy.krab29 pisze:Inaczej: Pallad: Pisaliście parę dni temu o tym metalu i były wykresy. Moja uwaga. Obroty na metalach to xx mld w porównaniu z fx to promile. Pallad wydobywają Rosjanie i RPA. W RPA jest fundusz który skupuje na spekulacje fizyczny metal i gra potem na comexie papierowym metalem. Jakby ktoś znalazł ten fundusz i zaczął go śledzić to wtedy mielibyśmy realny wpływ na wykresy. Parę dni temu cena z 860 skoczyła w jednej chwili do 890 i zaraz spadła. To była cena do wejścia. Wygląda to dla mnie jawnie, na to, że ktoś chciał wyczyścić SL. Metal ten ma dużą procentową fluktuację cenową. Kiedyś były skoki w ciągu dnia nawet 10%. To dopiero jest Intraday - dniówka. Podsumowywując. Jeśli oni zdecydują sprzedajemy, to nijak ma się to do wykresów. Surowce mają płytki rynek xx mld i wydaje mi się, że trzeba to brać przy transakcjach. I już kończę bo się wykazałem twórczością literacką.
Nie widzę tu niczego niezwykłego.
Są impulsy i korekty, jak na każdym jednym wykresie. Jedyny problem, jaki widzę, to że ty musisz być mądrzejszy niż wykres.

- fx-technik
- Fanatyk
I grasz kontrtrendowo, przeciwko wykresowi.krab29 pisze: Z wykresem tickowym mam problem. Od paru dni wygląda on tak. Może to błąd Aliora. Ale, czytając artykuł z twojej stopki to taki rozjazd ceny mogę wytłumaczyć jedynie tym, że nie ma płynności na rynku. Transakcje kupna nie mają pokrycia w sprzedaży - spread się rozjeżdża. Po tej szpicy chwilowej sprzed paru dni zrobił mi się taki wykres tickowy. Wygląda dla mnie to tak, że ci co chcą zjechać na wykresie, chcą wykosić Ski. Sam mam S za 825. Co może się wydarzyć. Spuszczą cenę w dół, pociągną nawet do 1000 usd (wtedy otworzę nowe S), lub będą czekać w konsolidacji. Metal ten wykorzystuje się np. w katalizatorach samochodów. Oczywiście te firmy zaczną psioczyć, że za drogo. Politycy zaczną wywierać naciski itd itp. Natomiast dzisiaj wszyscy czekają w zawieszeniu. Masz takie narzędzie, które przedstawia ile jest S i L. Możesz wrzucić co było przed i po 9 czerwca około 13 godziny? To wiele wyjaśni jak czytać wykres. Masz świetne narzędzia które pokazują prawdziwe ruchy na instrumencie. (Fajnie to brzmi). Ale bez tego to miotam się na palladzie. Dla mnie ewidentnie jest zastój w handlu. Wszyscy czekają.
Co tylko potwierdza moją tezę, że ty musisz być mądrzejszy od wykresu.
Znam twój typ człowieka, spotkałem kilku takich już.
Na ogół zapracowani biznesmeni, co robią 1000 rzeczy na raz.
Nie masz czasu na trading i jedynie możesz grać w hazard.
Inaczej nie umiesz.
Tym bardziej nie masz czasu na naukę mojej metodologii.
Bo ona wymaga dużej ilości czasu.
Ja zapodaje ludziom bardzo precyzyjne definicje sufitu i podłogi.
Oni dalej nie umieją określić 2-ch przeciwstawnych świec w konsolidacji i zaznaczyć ich High i Low...
To prawda w twojej ostatniej odpowiedzi, poza "biznesmani". Człek jestem skromny. Nie poniżam, a często jestem poniżany. Czasem tak jest w pracy. Przyzwyczaiłem się do tego.
Ale postaram się to zmienić. Obiecuję.
U swojego dostawcy masz/macie takie rozjazdy na tickach na palladzie?
- fx-technik
- Fanatyk
ClusterDelta Palladu nie oferuje, niestety.
-- Dodano: 20 cze 2017, 21:12 --
By trzeba specjalnie magazynować dane i je czytać, co by było zabójcze dla MT4.
Skoro ten instrument ma niską płynność, to tym bardziej większy hazard.
Masz mindset hazardzisty, co jest sprzeczne z moim podejściem.
Po co ryzykować niepotrzebnie, skoro można łyżeczkami?
Niech mi nakapie i milion litrów!
-- Dodano: 20 cze 2017, 21:12 --
Nie patrzę na ticki, i w MT4 zasadniczo wykres tickowy nie jest rejestrowany.krab29 pisze:To prawda w twojej ostatniej odpowiedzi, poza "biznesmani". Człek jestem skromny. Nie poniżam, a często jestem poniżany. Czasem tak jest w pracy. Przyzwyczaiłem się do tego.
By trzeba specjalnie magazynować dane i je czytać, co by było zabójcze dla MT4.
Skoro ten instrument ma niską płynność, to tym bardziej większy hazard.
Masz mindset hazardzisty, co jest sprzeczne z moim podejściem.
Po co ryzykować niepotrzebnie, skoro można łyżeczkami?
Niech mi nakapie i milion litrów!