DayTrading: Piątek 16.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 cze 2017, 00:00

Wzrost
6
46%
Bez zmian
3
23%
Spadek
4
31%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 16.06.2017

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Ja bardzo za swoje słowa przepraszam, ale taka osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe,
bo jemu/jej to nie wychodzi, i na tej podstawie uważa, że nikomu innemu nie może wychodzić, jest
po prostu osobą głupią, niedojrzałą emocjonalnie, nie myślącą i do tego zarozumiałą.

Wszystkie cechy kogoś, kto nie może zarabiać w tradingu.
Osoba z takimi cechami nigdy nie będzie zarabiać na tradingu wykresów.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Wniosek jest jeden. Musicie wszyscy poczekać, aż ja nauczę się grać i zarabiać na FX. ;) Teraz znów pracuje nad nowym systemem ze średnimi, żeby wyeliminować gre intuicyjną. Jakby ktoś miał jakieś doświadczenie ze średimi to zapraszam. Wskaźniki już pogrzebałem.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Gdyby ludzie nie wierzyli, że się uda to by tu nie siedzieli godzinami. Mam za sobą niejedno konto z zyskami. Ale 3 brokerów u których inwestowałem zrezygnowało z forexu niestety. PKO WBK i HFT. Obecnie mam od niedawna w XTB. I na razie nie ma się czym chwalić gdyż głównie long term.

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

fx-technik pisze:Ja bardzo za swoje słowa przepraszam, ale taka osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe,
bo jemu/jej to nie wychodzi, i na tej podstawie uważa, że nikomu innemu nie może wychodzić, jest
po prostu osobą głupią, niedojrzałą emocjonalnie, nie myślącą i do tego zarozumiałą.

A jaką osobą jest ten, który za nic nie chce potwierdzić tego co oświadcza? I w takiej istotnej kwestii jak zarabianie na fx?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Świeżak44 pisze:Wniosek jest jeden. Musicie wszyscy poczekać, aż ja nauczę się grać i zarabiać na FX. ;) Teraz znów pracuje nad nowym systemem ze średnimi, żeby wyeliminować gre intuicyjną. Jakby ktoś miał jakieś doświadczenie ze średimi to zapraszam. Wskaźniki już pogrzebałem.
Daj sobie spokój ze średnimi. Zbyt duzo fałszywych wejść bo średnie co przed chwilą sie skrzyżowały po 5 minutach z dala od siebie. Dobrze radze. Zreszta sam sie przekonasz po kilku zagraniach

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

belon pisze:
fx-technik pisze:Ja bardzo za swoje słowa przepraszam, ale taka osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe,

A jaką osobą jest ten, który za nic nie chce potwierdzić tego co oświadcza? I w takiej istotnej kwestii jak zarabianie na fx?
Normalnym człowiekiem, który działa w granicach obowiązującego prawa.

Powtórzę jeszcze raz, bo nadal nie dotarło to do ciebie:
Tobie nie muszę niczego udowadniać!

Jeżeli nadal uważasz, że muszę, to mi przedstaw podstawę prawną.
Jeżeli nie przedstawisz mi podstawy prawnej, to zamilcz, bo się błaźnisz.

-- Dodano: 17 cze 2017, 15:41 --
GBPJPYH1.png
[DAX30]H1.png
USDJPYH1.png
-- Dodano: 17 cze 2017, 15:43 --
WTIH1.png
GOLDH1.png
EURUSDH1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

belon
Pasjonat
Pasjonat

fx-technik pisze:
belon pisze:

Normalnym człowiekiem, który działa w granicach obowiązującego prawa.

-- Dodano: 17 cze 2017, 15:41 --
GBPJPYH1.png
[DAX30]H1.png
USDJPYH1.png
-- Dodano: 17 cze 2017, 15:43 --
WTIH1.png
GOLDH1.png
EURUSDH1.png
I, jak pisałem na początku było o wszystkim, ale nic w temacie pytania.
U technika norma: atak, obrażanie pytającego itd. Ale odpowiedzì? NIGDY.
A teraz bedzie 500 skrinów, na wszystkich TFach, wszystkie możliwe analizy a w poniedziałek wrzuci wejście z 15 profitem i napisze, że zarobił na samochód.
Taki normalny człowiek...

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Witam Wszystkich, :)

-- Dodano: 17 cze 2017, 15:02 --
Cblondyn pisze:
Świeżak44 pisze:Wniosek jest jeden. Musicie wszyscy poczekać, aż ja nauczę się grać i zarabiać na FX. ;) Teraz znów pracuje nad nowym systemem ze średnimi, żeby wyeliminować gre intuicyjną. Jakby ktoś miał jakieś doświadczenie ze średimi to zapraszam. Wskaźniki już pogrzebałem.
Daj sobie spokój ze średnimi. Zbyt duzo fałszywych wejść bo średnie co przed chwilą sie skrzyżowały po 5 minutach z dala od siebie. Dobrze radze. Zreszta sam sie przekonasz po kilku zagraniach
średnie jak sama nazwa - średnio, :D
a świezy czy andrzej, tomasz czy adam, jak sie tam zwie
uzywa Bolingera ale jeszcze nie widziałem żadnego skutecznej analizy przy nim i jego pomocą.... kontynuując

-->średnie musza byc z czyms innym, mam na mysli dodatkową rzecz w analizowaniu wykresów
Ktos ci tu proponował swiece Heiken ashi i np 150 sma-wrzucasz w testera i sprawdzasz jak to chodzi
Ostatnio zmieniony 17 cze 2017, 16:10 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Cblondyn pisze:Gdyby ludzie nie wierzyli, że się uda to by tu nie siedzieli godzinami. Mam za sobą niejedno konto z zyskami. Ale 3 brokerów u których inwestowałem zrezygnowało z forexu niestety. PKO WBK i HFT. Obecnie mam od niedawna w XTB. I na razie nie ma się czym chwalić gdyż głównie long term.
Ale zwrócili ci kas, ci co zrezygnowali, czy po prostu telefon przestał odpowiadać???
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

belon
Pasjonat
Pasjonat

Dobra technik: przebiegnij 100 metrów poniżej 5 sekund.
Ja oświadczam, że ja biegam.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2017, 16:11 przez belon, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany