DayTrading: Czwartek 15.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 cze 2017, 00:00

Wzrost
2
18%
Bez zmian
3
27%
Spadek
6
55%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 15.06.2017

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

krab29 pisze:
dobryfxplayer pisze:brakuje jeszcze odrobine....

ED L!
Szacun, że widziałeś wzrost na 1,13 dawno temu w odległej galaktyce gdy wszyscy widzieli 0,95, ale teraz to już chyba koniec twojego wykresu. Było to 1,13 i teraz nie rozumiem dlaczego E/U ma być L?
Bierzesz pod uwagę co się dzieje na świecie poza wykresem? Zaraz wróci (lipiec) temat Grecji, co w usa co w eu?
Bo to takie granie na fuksa.
On ci nie pokaże ile stracił łapiąc te Longi jak Edek spadał.
Teraz chce się odbić i pokryć tamte straty, i zarobić.
Dlatego zaklina rzeczywistość.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

14,30 do ataku
Mam L na USD/PLN. Myślicie, że jak wysoko doleci? Jest szansa na 4,00?
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

krab29 pisze:14,30 do ataku
Na mój matrix nie wyżej niż 3.83

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

USDPLNDaily.png
-- Dodano: 15 cze 2017, 14:45 --
warmia pisze:
No i znowu się zgadzamy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

warmia pisze:
A cóż takiego jest na 3,83 żeby cena tam sie zatrzymała? Bo jeśli fibo to "marny" ten powód :)

krab29
Maniak
Maniak

fx-technik pisze:
USDPLNDaily.png
A można prosić tak bardziej łopatologicznie. Trochę nie ogarniam twoich wykresów. A wykresy Świeżaka to już w ogóle piękna malowanka.
Ta żółta pionowa linia rozumiem oznacza potencjalny wzrost? Żółte poziome potencjalne zasięgi? Jest jeszcze niebieska "dwukropka z linią" gdzieś na 3,835 i to będzie chyba twój zasięg?
Poza tym patrzę na ten zasięg nie dzisiaj, nie jutro, może być nawet za miesiąc. Wszedłem przy 3,767 i przetrzymałem spokojnie do 3,70xx więc nie interesuje mnie "dniówka - 20p" tylko taki większy ruch.
Aczkolwiek czuję respekt przed tobą i innymi, gdy na koniec dnia wyrwałeś jakieś kilkanaście pipsów przy jednym takim ruchu na edku - parę dni temu. Szacun.
Ogólnie uwaga do wszystkich - mniej się obrażać, więcej życzliwości.
Dzięki blondyn, mam nadzieję, że przy tym 3,83 będzie przerwa i potem jeszcze trochę up.

-- Dodano: czw 15-06-2017, 14:55 --

A nie myślicie, żeby poczekać jeszcze trochę na srebro za 16,00 i kupić trochę L? Teraz surowce są trochę beeee, ale za tydzień-miesiąc pewnie się to odwróci i polecimy z L.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

krab29 pisze:

A nie myślicie, żeby poczekać jeszcze trochę na srebro za 16,00 i kupić trochę L? Teraz surowce są trochę beeee, ale za tydzień-miesiąc pewnie się to odwróci i polecimy z L.
Na srebro po cenie 15,7xx czekam z utęsknieniem

krab29
Maniak
Maniak

Cblondyn pisze:
krab29 pisze:

Na srebro po cenie 15,7xx czekam z utęsknieniem
Może być ciężko - ostatnie cyrkulacje kończyły się przy 16,00. Aczkolwiek kupiłem pallad za 825 na S i wybiło prawie do 900. Wcześniej takich wahań nie było - w tym roku. Więc może 15,7 srebro. kto to wie?

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

Cblondyn pisze:
warmia pisze:
A cóż takiego jest na 3,83 żeby cena tam sie zatrzymała? Bo jeśli fibo to "marny" ten powód :)
Fibo traktuję podobnie jak piwoty - tzn. wcale nie traktuje.
No chyba , ze coś potwierdzają w dodatku w tzw." klastrze" z róznych poziomów.

P.S.
A mniej więcej tam wtedy już ponad 10 dniowa kreska ( nawet nie kreska a trend) zatrzyma krótkotrwałe wybicie miny z 8 maja.( ...Taki ot wróż Maciej).

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

krab29 pisze:
fx-technik pisze:
USDPLNDaily.png
A można prosić tak bardziej łopatologicznie. Trochę nie ogarniam twoich wykresów. A wykresy Świeżaka to już w ogóle piękna malowanka.
Ta żółta pionowa linia rozumiem oznacza potencjalny wzrost? Żółte poziome potencjalne zasięgi? Jest jeszcze niebieska "dwukropka z linią" gdzieś na 3,835 i to będzie chyba twój zasięg?
Poza tym patrzę na ten zasięg nie dzisiaj, nie jutro, może być nawet za miesiąc. Wszedłem przy 3,767 i przetrzymałem spokojnie do 3,70xx więc nie interesuje mnie "dniówka - 20p" tylko taki większy ruch.
Aczkolwiek czuję respekt przed tobą i innymi, gdy na koniec dnia wyrwałeś jakieś kilkanaście pipsów przy jednym takim ruchu na edku - parę dni temu. Szacun.
Ogólnie uwaga do wszystkich - mniej się obrażać, więcej życzliwości.
Dzięki blondyn, mam nadzieję, że przy tym 3,83 będzie przerwa i potem jeszcze trochę up.

USDPLNDaily.png
Rynki mają tendencje do retestowania pewnych poziomów cen.
Te poziomy są na wykresie historycznym.
Nie znaczy to, że rynki muszą te poziomy retestować, ani że nie pójdą dalej.
Jednak, te poziomy są tak co najmniej w 90% retestowane.
Dlatego ja stawiam na to, co jest prawie pewne.

Pomiar robi moje autorskie narzędzie DSWS.
Jakimś "cudem" te pomiary się zgadzają z dobrze wykonanymi pomiarami klasycznymi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2017, 15:09 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany