tutaj nie ma klina - wsio źle narysowanedobryfxplayer pisze:freakout pisze:
flaga? ja tam żadnej flagi nie widzę tylko klin zwyżkujący czyli ewidentną zapowiedź spadków
DayTrading: Środa 14.06.2017
Re: DayTrading: Środa 14.06.2017
Poziom fibo 161%.. To jednak o to im  chodziło.. To całe wyjście to chyba fałszywka..PS. DAX mistrz zmienności dzisiaj. Tylko jak to ogarnąć.. Może jak rosną sa jakieś sposoby żeby odczytywać siłę trendu, siłe wzrostów. Rano nie chcieli robić korekt nawet na M1.. Myślę na nowymi systemami. Żeby to bya widoczna siła trendu.. Moze po glęgokości korekt??

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ostatnio zmieniony 14 cze 2017, 18:55 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.

To gra psychologiczna.  W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
To wówczas ponad 70% otwartych pozycji o wolumenie 3x większym niż strona przeciwna zarobi.. Tylko skad ma do nich splynac kasa? Skoro forex to stan równowagi? Sam eske na kiwi i w nia nie wierze:] Ale zobaczymy.

Zastanowiłem się trochę nad edkiem i doszedłem do pewnego wniosku.
Edek miał szarpnąć ostro w góre pod 1,13 w przypadku gdy Fedzie podadzą w komunikacie coś innego niż wcześniej zapowiadali czyli np. nie potwierdzą trzeciej podwyżki w tym roku i trzech w kolejnym. Tym czasem edzio szarpnął się już po danych o inflacji, wiec ci co trzesą edkiem założyli już i umieścili w cenach niekorzystny dla dolca komunikat fedziów.
Ergo jeśli nawet fedzie powiedzą coś niemiłego o dolcu, to edek już daleko dziś się nie szarpnie. W kolejnych dniach to owszem, ale dziś raczej nie. 1,13 powininien na dziś zatrzymać wzrosty.

Edek miał szarpnąć ostro w góre pod 1,13 w przypadku gdy Fedzie podadzą w komunikacie coś innego niż wcześniej zapowiadali czyli np. nie potwierdzą trzeciej podwyżki w tym roku i trzech w kolejnym. Tym czasem edzio szarpnął się już po danych o inflacji, wiec ci co trzesą edkiem założyli już i umieścili w cenach niekorzystny dla dolca komunikat fedziów.
Ergo jeśli nawet fedzie powiedzą coś niemiłego o dolcu, to edek już daleko dziś się nie szarpnie. W kolejnych dniach to owszem, ale dziś raczej nie. 1,13 powininien na dziś zatrzymać wzrosty.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
						Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
- fx-technik
 - Fanatyk

Fajnie się Was czyta - boki zrywać, ile jest warta klasyczna AT.
Każde sobie interpretuje co mu wygodnie zobaczyć.
Aha, a cena się właśnie rusza, gdy jest nierównowaga.
Gdy jest równowaga, to jest konsolidacja.
Brawo Mario - przynajmniej jeden myśli rynkowo!

Każde sobie interpretuje co mu wygodnie zobaczyć.
Aha, a cena się właśnie rusza, gdy jest nierównowaga.
Gdy jest równowaga, to jest konsolidacja.
Brawo Mario - przynajmniej jeden myśli rynkowo!
					Ostatnio zmieniony 14 cze 2017, 19:08 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.

Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
						Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
- F-You Money
 - Pasjonat

Moje zdanie co do Eur/USD na dzisiejszy wieczór niżej. Przy wsparciu m15 jest bodziec do kupowania, na poziomie 1.1268. Odczyty na h1 mam niezdecydowane co do kierunku, ale jak wejdę na wyższyTF h4 to tam z kolei widać, że impuls wzrostowy jeszcze się nie zakończył. 
Czyżby wsparcie m15 1.1268 miało być bronione aż do 20? Tak jakby to już nie miało iść w dół.

PS teraz wychyla łeb w dół edek na 1.1263-5, dla mnie to ewidentna podpucha

Takie oszustwo może być kontynuowane do samej konferencji. Wisi jakby miało spaść jak się patrzy na to

Czyżby wsparcie m15 1.1268 miało być bronione aż do 20? Tak jakby to już nie miało iść w dół.
PS teraz wychyla łeb w dół edek na 1.1263-5, dla mnie to ewidentna podpucha
Takie oszustwo może być kontynuowane do samej konferencji. Wisi jakby miało spaść jak się patrzy na to
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money
Rakieta bomba !!!!# Księżyc jest blisko !!#

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
						..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Na EDku w średnim terminie nadal L i nie ma się co kopać z koniem:

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

- F-You Money
 - Pasjonat

rzeźnik przygotowany do startu jako pierwszy...

Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money
Na razie zgodnie z planem (stopy podnieśli). Czekamy na Yelleniową