next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Tak ale Jones patrzy na wykresy dzienne z tego co podpatrzylem lub przynajmniej trejduje w oparciu o zasiegi widoczne na dziennym.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

irmentruda pisze:Tak ale Jones patrzy na wykresy dzienne z tego co podpatrzylem lub przynajmniej trejduje w oparciu o zasiegi widoczne na dziennym.
Heh, jak kupujesz na górkach, sprzedajesz na dołkach i jeszcze walisz pod prąd to nawet małe spredy i niskie koszty nie pomogą. A tak właśnie wygląda większość moich trejdów. Nie wiem dlaczego tak postępuje, nie wiem też na razie jak to poprawić żeby tego nie robił, nie gonił za rynkiem tylko poczekał na inny sygnał itp. Nie rozumiem dlaczego tak działam na opak.

Dobra, nie ma co gadać od rzeczy. Ciężko jest mi teraz coś sensownego napisać, a nie chce bredzić. Coś będę próbował pewnie zmienić na kolejny tydzień.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Chciałbyś być mistrzem jednej techniki? Jednego setupu?
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

-rookie-
Maniak
Maniak

meylo pisze:Chciałbyś być mistrzem jednej techniki? Jednego setupu?
?

To pytanie "zagadka" czy masz jakieś konkrety. Jak będę ciągle bombardowany tutaj nowymi pomysłami to nigdy nie skończe odwalać tego cyrku, tylko zawiesze się na szukania graala, a już poznałem kilka technik tylko musze nauczyć się teraz z nich korzystać.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

meylo pisze:Chciałbyś być mistrzem jednej techniki? Jednego setupu?

ale ja chciałbym zostać takim mistrzem jednej techniki. i też mam ogromne problemy z tym ze względu na wrodzoną naturę badacza.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

@-rookie-

Napisałem że nie będę się wypowiadał ale...... Wiem na 100% jestem przekonany na 100% dlaczego masz problem z tym czym masz. Tz; z trendem. Nie umiesz określić trendu. Bo jest to bardzo trudne.
A po drugie jest wskaźnik który jest w standardzie w prawie każdej platformie który pokazuje dokładnie szczyty i dołki. Tylko rozbudować na jego podstawie prosty schemat wejść.
Poszukaj ten wskaźnik bo przecież nie jest ich parę tysięcy.

-rookie-
Maniak
Maniak

krystian74 pisze:@-rookie-

Napisałem że nie będę się wypowiadał ale...... Wiem na 100% jestem przekonany na 100% dlaczego masz problem z tym czym masz. Tz; z trendem. Nie umiesz określić trendu. Bo jest to bardzo trudne.
A po drugie jest wskaźnik który jest w standardzie w prawie każdej platformie który pokazuje dokładnie szczyty i dołki. Tylko rozbudować na jego podstawie prosty schemat wejść.
Poszukaj ten wskaźnik bo przecież nie jest ich parę tysięcy.
Zig Zag?

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

:564: i teraz podstaw Zig Zak do AUD USD H1 gdzie wczoraj tak się przejechałeś.
Ja dodam moje podejście do Zig Zaga.

-rookie-
Maniak
Maniak

krystian74 pisze::564: i teraz podstaw Zig Zak do AUD USD H1 gdzie wczoraj tak się przejechałeś.
Ja dodam moje podejście do Zig Zaga.
Czyli breakout https://www.youtube.com/watch?v=4irvPSm ... u.be&t=349
Mam już wyjaśnienie jak do tego się zabrać, a i tak robie odwrotnie. Wszystko robie na opak. Problemem jest moje podejście, i to że ciągle za mało wiem i za mało potrafie. Al Brooks sporo wyjaśnia, więc mam skąd czerpać wiedze żeby uzupełniać braki, tylko musze to jeszcze robić. Potrzebuje czasu, bo w sumie dopiero od miesiąca mam książke i ogarniam PA. Dopiero 1 miesiąc poświęciłem nauce a i tak nie przyłożyłem się do tego. W środe myślałem że już będę zarabiał 20% tygodniowo bo co to jest, potem procent składany co tydzień i ze 100 PLN zrobie milion w rok na koncie micro hah. Musze się ciągle uczyć, a tego nie robie. Poza tym mam złe podejście do wszystkiego. Kopie się z tym wszystkim i próbuje coś udowadniać, zamiast skupić się na zarabianiu. Po cholere kopać się kiedy koszty są 2x większe niż u innego brokera tylko dlatego że mogę tutaj podpiąć myfxbook? Moja psychika i podejście jest dziwne i najpierw to musze ogarnąć.
:564:

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

-rookie-, po pierwsze nie kopiuj za każdym razem tego co napisał poprzednik.
Po drugie, żadna zagadka a zwykłe pytanie wałkowane tu w różnych formach. Znasz kogoś, kto jest w fabryce księgowym, elektrykiem i pakowaczem jednocześnie. Skup się.

krystian74, jaki jest problem ze stwierdzeniem, w którą stronę idzie rynek??
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Zablokowany