DayTrading: Piątek 09.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 cze 2017, 00:00

Wzrost
1
14%
Bez zmian
1
14%
Spadek
5
71%

Liczba głosów: 7

krab29
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 09.06.2017

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

MarioDM pisze:
krab29 pisze:To może wpłynąć na osłabienie dolara:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-pra ... ya/51y8bm2
Nie wiem co ten onet wypisuje za bzdury. Wczoraj czytałem co zeznawał Comey i nic takiego nie sugerował. Był raczej ostrożny w wypowiedziach . Onet chyba coś fantazjuje.
BTW to Comey był pieskiem Clintonów. Kiedyś był związany chociażby z fundacją Clintonów. Dlatego właśnie umarzał wszystkie śledztwa przeciw Hilarzycy. Mówiąc wprost był skorumpowany.
LIberałom nie uda się z tego powodu odwołać Trumpa.
Tak, u "angoli" wersja jest bardziej stonowana. Już przejrzałem. "Polskie" media są trochę "inne".
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

krab29 pisze: Tak, u "angoli" wersja jest bardziej stonowana. Już przejrzałem. "Polskie" media są trochę "inne".
Hehe. Trafnie ująłeś w cudzysłów czyje to są media.

BTW Te wybory do kitu. Poza funtem nic się nie dzieje. Liczyłem na jakieś spadki na indeksach, a tu lipa totalna.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Stachuu »

MarioDM pisze:
krab29 pisze:To może wpłynąć na osłabienie dolara:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-pra ... ya/51y8bm2
Nie wiem co ten onet wypisuje za bzdury. Wczoraj czytałem co zeznawał Comey i nic takiego nie sugerował. Był raczej ostrożny w wypowiedziach . Onet chyba coś fantazjuje.
BTW to Comey był pieskiem Clintonów. Kiedyś był związany chociażby z fundacją Clintonów. Dlatego właśnie umarzał wszystkie śledztwa przeciw Hilarzycy. Mówiąc wprost był skorumpowany.
LIberałom nie uda się z tego powodu odwołać Trumpa.
Ten Comey to komplety idiota. Kiedyś mówił o polskich obozach zagłady, że Polska wymordowała więcej żydów niż Niemców... W wyborach pogrązył Clinton w sprawie mejli, nie wiem po co to zrobił..... Teraz jak go Trump wywalil to robi z siebie ofiare i opowiada o tym ze Trump żądał od niego lojalności a on twierdzi że FBI i sądy powinny być niezależne a prawda jest taka że za Obamy był psem na zlecenie czarnego domu. Lewaki w USA szukają haków na Trumpa po to był ten cały cyrk wczoraj. Dla mnie to jest żenujące jak cała ameryka patrzy jak przesłuchują Comeya i sie pytają o czym rozmawiał podczas kolacji z Trumpem. Szkoda że nie zapytali co Comey jadł tego dnia na śniadanie... Tam już widać kwiczące świnie na zdechnięciu są bo inaczej tego nazwac nie mozna

-- Dodano: 09 cze 2017, 08:27 --
MarioDM pisze:
krab29 pisze: Tak, u "angoli" wersja jest bardziej stonowana. Już przejrzałem. "Polskie" media są trochę "inne".
Hehe. Trafnie ująłeś w cudzysłów czyje to są media.

BTW Te wybory do kitu. Poza funtem nic się nie dzieje. Liczyłem na jakieś spadki na indeksach, a tu lipa totalna.
Liczyłeś na spadki ? zobacz jaki wczoraj miał być dzień.
1. Spowiedz byłego szefa FBI który z góry było wiadome że nie bedzie bronił Trumpa
2. Wybory w W. B.

Wczorajszy dzien dla ulicy miał znaczyć jedno, strach..... czyli naganianie na spadki. Nic lepiej nie rośnie w strachu jak giełda... Na spadki bedzie mozna liczyc jak sie wszystko uspokoi a prawdziwy strach przychodzi nagle i bez wczesniejszej zapowiedzi nie tak jak to miało miejsce wczoraj.

spontfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: spontfx »

Ladowac L na rzezniku
Dobra okazja cel na dzisiaj 143.50
Powodzenia

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Stachuu pisze:
Wczorajszy dzien dla ulicy miał znaczyć jedno, strach..... czyli naganianie na spadki. Nic lepiej nie rośnie w strachu jak giełda... Na spadki bedzie mozna liczyc jak sie wszystko uspokoi a prawdziwy strach przychodzi nagle i bez wczesniejszej zapowiedzi nie tak jak to miało miejsce wczoraj.
Niby tak, ale ten brak korekty zaczyna mnie już wkurzać. To nie są normalne wzrosty tylko dystrybucja i naganianie ulicy na hossę. Insiderzy (czyli osoby ze spółek posiadające akcje własnych spółek) od lutego hurtowo wyprzedają akcje. Jeśli oni to robią to pewnie wiedzą, że tak trzeba.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

MarioDM pisze:
Stachuu pisze:
Niby tak, ale ten brak korekty zaczyna mnie już wkurzać. To nie są normalne wzrosty tylko dystrybucja i naganianie ulicy na hossę. Insiderzy (czyli osoby ze spółek posiadające akcje własnych spółek) od lutego hurtowo wyprzedają akcje. Jeśli oni to robią to pewnie wiedzą, że tak trzeba.
https://www.gurufocus.com/InsiderBuy.php
Tutaj możecie sprawdzić kto z nich sprzedaje.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Na indeksach wybory w UK nie zrobiły żadnego wrażenia. Czekam na opuszenie konsoli.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

Funty zarobek dały pokażny , norma dwuletnia wyrobiona. Tsunami i Tomasz są daleko w lesie czyli bez depozytów i na minusie ogromnym, Tsunam to honoru nie ma wypisujac takie bzdury tutaj, tomaszek sie schiował ze swoim rzexnikiem na wzrosty , ach takie zycie panie szanowny. Swieżak co dzisiaj grasz , OPipsi nie płacz bo edek ci ucieknie :))

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Stachuu »

MarioDM pisze:
Stachuu pisze:

Z jednej strony jest naganianie na hosse a z drugiej wyciskanie ostatnich esek. Korekty przyjdzie już myśle za niedługo ale to musi przyjść taki moment na wykresie ze spadkowicze dojdą do wniosku że to nie spadnie. Na sp 500 wykres pokazuje że może spadać czyli to nie ten czas na spadki jeszcze. Można różne scenariusze obierać. Ja na ten moment biore pod uwage opcje powolne wspinanie sie do góry. Można jeszcze wypatrywać moment kiedy będzie gwałtowny wzrost co bedzie moze sugerować kończący ruch do góry. Zresztą to takie troche wróżenie z fusów bo jesteśmy na nieznanych wodach i trzeba być czujnym. Każde info z mediów też może być dobrą wskazówką tak jak ostatnio po mocnym wzroście 01.03.2017 analitycy w USA piali z zachwytu i był nagłówek w tv " buy everything " co raczej było podpuchą na zamówienie a skonczylo sie tym że to był początek tamtej korekty

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Dax....ty stara k.... :lol:
The only way is up

Zablokowany