Ja nawet nie chcę tego kumać... Dla mnie to komplikowanie sobie życia...Tomasz196407 pisze: proste jak CEP a ty nie kumasz![]()
dla mnie też to samo prosze
GBPJPY na wybicie dołka
DayTrading: Środa 31.05.2017
Re: DayTrading: Środa 31.05.2017
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
-
- Fanatyk
i masz problemPipsKong pisze:Ja nawet nie chcę tego kumać... Dla mnie to komplikowanie sobie życia...Tomasz196407 pisze: proste jak CEP a ty nie kumasz![]()
dla mnie też to samo prosze
GBPJPY na wybicie dołka

Pipsi co tu rozumieć, zabawa na foreksie polega na zajęciu pozycji w punkcie gdzie przewaga kapitału będzie zgodna z kierunkiem Twoim. Dlatego uczeni (w mowie i piśmie) wymyślili takie układy opisane fibo.
i teraz uczestnicy widząc taka formację grają w punkcie D na UP i to jest przykład przepowiedni samospełniającej się.
Bo to jest tak ktoś kiedyś dał mi przykład
Masz bank który ma się dobrze, ale znajdzie się paru którzy powiedzą że bank upada i wszyscy zaczynają wypłacać swoją kasiorę, co w konsekwencji doprowadzi do upadku tego banku
ale głębsze rozważania nie obejdą się bez beczki soli.....
i teraz uczestnicy widząc taka formację grają w punkcie D na UP i to jest przykład przepowiedni samospełniającej się.
Bo to jest tak ktoś kiedyś dał mi przykład
Masz bank który ma się dobrze, ale znajdzie się paru którzy powiedzą że bank upada i wszyscy zaczynają wypłacać swoją kasiorę, co w konsekwencji doprowadzi do upadku tego banku

ale głębsze rozważania nie obejdą się bez beczki soli.....

Tutaj masz użyty wskaznik pokazuje idealnie to wszystko o czym koledzy pisali zniesienia itd . czasami stosuje jak nic nie widzę moim okiem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
no i dodatkowo można szukać dywergencji jako potwierdzenietomek-92 pisze:Tutaj masz użyty wskaznik pokazuje idealnie to wszystko o czym koledzy pisali zniesienia itd . czasami stosuje jak nic nie widzę moim okiem
bardzo często w punkcie B i D RSI pokaże dywergencję oraz między punktami X i D
albo wsparcia i opory, świece
ja nie znam się na tych modelach, dobrze jakby jeszcze prosty opis dodać czy nowe low or something
Idą po moje SL
no i dobrze, niech to się skończy bo już nie chce mi się na tego edka patrzeć 

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
Jak działa fibo to najlepiej widać na WTI
ostatni swing na WTI rozciągamy siatkę od szczytu do dołka i można zobaczyć jak ładnie cena reaguje na poziomy
dodatkowo rozciągamy ekspansje fibo (łapiemy zasięg korekty)
ostatni swing na WTI rozciągamy siatkę od szczytu do dołka i można zobaczyć jak ładnie cena reaguje na poziomy

dodatkowo rozciągamy ekspansje fibo (łapiemy zasięg korekty)
EDEK WG. MNIE NA DZIŚ
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
VSA
-
- Fanatyk
Fajne, ale....coolcov pisze:EDEK WG. MNIE NA DZIŚ

3 najkrótsza?
czas trwania 4?(za długi) - 2 razy czasu 3,
ogólnie proporcje zaburzone