DayTrading: Czwartek 25.05.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 maja 2017, 00:00

Wzrost
0
Brak głosów
Bez zmian
1
33%
Spadek
2
67%

Liczba głosów: 3

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 25.05.2017

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

11k do odrobienia dzisiaj...zaskoczyli mnie. Teraz bedę odrabiał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Świeżak44 pisze:11k do odrobienia dzisiaj...zaskoczyli mnie. Teraz bedę odrabiał
przyzwyczaj się , tak już będzie zawsze ....
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Ostatnie 15 minut na Daxie na obecną chwilę zanegowało sygnał sell na H4, ale trzeba poczekać do godz. 12 aby zobaczyć jak wygląda sytuacja na zamkniętych świeczkach.
Jedyne co moge doradzić wszystkim to lepiej się chwilowo wstrzymajcie od transakcji albo grajcie uważnie i z rozsądnymi SL.
Edek buduje sygnał sell na M30. Za 15 minut się okaże czy wybudował :) .

-- Dodano: czwartek 25 maja 2017, 11:17 --

Dodatkowo warto zerkać na obligacje 10-letnie z USA i z Niemiec. Obie mają nie zanegowany sygnał buy na D1 odpowiednio z 12 i 17 maja i świeże sygnały buy na H4.
Jest zapewne jakaś korelacja między obligami, a indeksami i edkiem.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

+3k odrobione :)
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Z edkiem się pomyliłem. Ta świeczka sygnalna na M30 zamknęla się o 11:30. Nie wiem czemu wydawało mi się, że będzie o 12. Trochę zalatany jestem :) .
Oczywiście nic nie sugeruję, bo ostatnio sygnał na H4 dwukrotnie się nie sprawdził. Tzn. ten drugi niby się sprawdził, ale spadki po nim był mikrusie.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

MarioDM pisze:Z edkiem się pomyliłem. Ta świeczka sygnalna na M30 zamknęla się o 11:30. Nie wiem czemu wydawało mi się, że będzie o 12. Trochę zalatany jestem :) .
Oczywiście nic nie sugeruję, bo ostatnio sygnał na H4 dwukrotnie się nie sprawdził. Tzn. ten drugi niby się sprawdził, ale spadki po nim był mikrusie.
e tam :P każdy spadek na Edku to tylko promocja na L :D tak jak na Daxie :D
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

PipsKong pisze:
Ja tak nie uważam. Wg. mnie spadki na edku i daxie to tylko kwestia KIEDY.
W dalszym ciągu mam misiowe nastawienie odnośnie indeksów. Spaść przecież w końcu MUSZĄ bo za długo już rosły. "Banki zbyt duże by upaść" będą robić zmyły jak ta w nocy, ale ostatecznie spuszczą indeksy czy tego chcą czy nie.
Akcje kupione na kredyt w USA są na najwyższym poziomie od lat i u szczytu krzywej. Takie rzeczy ZAWSZE kończą się tak samo.

-- Dodano: czwartek 25 maja 2017, 12:15 --

BTW. Dax zanegował ten sygnał sell na H4. Czyli dalej niejasność w grze. Swoja droga tak nagły zjazd Daxa był zaskakujący. Od szczytu pojechali 130 pkt. Dax to nie jest "mientka gra".
Trust no bit**es.

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Stachuu »

MarioDM pisze:
PipsKong pisze:
Ja tak nie uważam. Wg. mnie spadki na edku i daxie to tylko kwestia KIEDY.
W dalszym ciągu mam misiowe nastawienie odnośnie indeksów. Spaść przecież w końcu MUSZĄ bo za długo już rosły. "Banki zbyt duże by upaść" będą robić zmyły jak ta w nocy, ale ostatecznie spuszczą indeksy czy tego chcą czy nie.
Akcje kupione na kredyt w USA są na najwyższym poziomie od lat i u szczytu krzywej. Takie rzeczy ZAWSZE kończą się tak samo.
Wiesz podobna sytuacja była na szczytach w rejonie 2130 na sp i też pisali podobnie jak Ty teraz. Oni zrobią to co piszesz ale to jeszcze nie szybko. Licze że przed fedem zjadą i to mocno tak żeby znowu obudzić myśli o potencjalnym krachu żeby wtedy mogli rosnąć w strachu i do tego po podwyżce fedu co dodatkowo bedzie zniechęcać elki do wchodzenia. Wtedy zrobią nowe poziomy, bedzie po podwyżkach a ludzie bedą myśleć że juz nic nie jest w stanie zatrzymać ten wehikuł i wtedy sobie spokojnie zaczną opadać i w którymś momencie walną. To że PipsKong pisze że jest promocja na dax i kazdy dolek to okazja na L to za mało. Też rozkminiałem że to może teraz być koniec ale jak zauważyłem że sporo osób ma podobne myślenie jak ja to doszedlem do wniosku ze to jednak jeszcze nie ten czas ;]

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

ja tam gram long term więc te ruchy to dla mnie tylko pryszcze małe ;]

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Stachuu »

Zauważyłem że takie mocne zjazdy w dół na indexach ostatnio to są sygnały. Wcześniej na SP 500 przed tym zjazdem co był ostatnio też były takie gwałtowne spadki co kończyło sie szybkim powrotem do punktu wyjścia. Myśle że miało to na celu przyzwyczajenie nas że jak spadnie to zaraz i tak wróci ale docelowo w odpowiednim momencie taka cofka skończy się mocnymi spadkami gdzie kazdy bedzie myslał że oni wrócą i bedzie podbierał elki

-- Dodano: 25 maja 2017, 12:27 --

nic innego tylko psychologia i AT

Zablokowany