next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Re: next

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

-rookie- pisze: I na koniec skoro źle używam to jak powinienem jej używać? Skoro wprowadzam innych w błąd, to jak należy jej używać poprawnie?
W połączeniu z innymi ważniejszymi technikami np opór/wsparcie , końcówka 5 fali , końcówka korekty, w połączeniu z poziomem fibo, w połączeniu z geometrią rynku. Przykład masz powyżej na moim zrzucie. Masz układ harmoniczny , 3 razy test fibo 127 i masz tam dywergencje. Sygnał prawidłowy , realizacja sygnału też prawidłowa.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

krystian74 pisze:@-rookie-
Pokazujesz; wręcz udowadniasz że się znasz na tym. Daleko Tobie do zrozumienia, tego trudnego tematu. Wszystko jest opisane w necie trzeba mieć ochotę aby to poszukać i zrozumieć.
Osobiście nie mam ochoty aby cokolwiek pokazywać skoro zostałem zignorowany ostatnio.
Obiecuje że to był ostatni wykres i ostatni wpis gdzie cokolwiek pokazałem i próbowałem coś pokazać. Może mam jeszcze nie pisać we własnym dzienniku bo spamuje itp?

krystian74, w przeciwieństwie do Ciebie wrzuciłem kilka przykładów dywergencji na M5 gdzie doszło do zmiany kierunku. Ty mnie poczuwasz że to co pokazuje nie działa, jeszcze próbujesz wmawiać coś co jest nieprawdą na mój temat teraz. Nikomu niczego nie udowadniam. Ten dziennik i to co tutaj jest pokazywane ma charakter edukacyjny.

Chłopie wrzuć wykres, pokaż tą dywergencje, bo nie mam ochoty na takie dyskusje tutaj...

btw. To jest mój dziennik. Opisuje tutaj swoje trejdy, swoją historie, i to czego się ucze, co testuje. Ale widze że lepiej jest robić jak inne trole które wrzucają fałszywe stejtmenty, grają na demo i piszą o grubych zyskach, itd.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

@-rookie-
Właśnie chodzi o to że parę dni temu pokazywałem i skończyło się na zlekceważeniu moich fotek i tego czego one tyczyły. Dalej robisz to samo, czyli się niczego nie nauczyłeś. Pisałem by zastąpić wskaźnik RSI 10 CCI 14 Ty stwierdziłeś że nie ma różnicy. No trudno skoro nie dostrzegasz różnicy to o czym chcesz pisać ze mną.

-rookie-
Maniak
Maniak

krystian74 pisze:@-rookie-
Właśnie chodzi o to że parę dni temu pokazywałem i skończyło się na zlekceważeniu moich fotek i tego czego one tyczyły. Dalej robisz to samo, czyli się niczego nie nauczyłeś. Pisałem by zastąpić wskaźnik RSI 10 CCI 14 Ty stwierdziłeś że nie ma różnicy. No trudno skoro nie dostrzegasz różnicy to o czym chcesz pisać ze mną.
Napisałem wtedy że na razie nie będę używał CCI tylko do tego wróce kiedyś w wolnej chwili. Teraz miałem zająć się starymi tematami które już przerabiałem. RSI troche już poznałem, a CCI musiałbym poznawać od początku, sprawdzać różnice, nie chce mi się teraz tego robić i zmieniać bazy "systemu". Przyzwyczaiłem się do RSI 10. I dywergencja też tutaj działa, a to co pokazuje to sposób w jaki ja jej teraz używam. I na koniec - nikogo do niczego nie przekonuje. Po prostu uznałem że coś pokaże, do oceny dla innych gdzie jestem i dla samego siebie kiedy wróce do tego za jakiś czas żeby poprawić błędy. Wszystko ma charakter edukacyjny. Chyba nikt rozsądny nie zdradziłby swojego systemu na którym zarabia i napisał poradnik do niego jeszcze od A-Z dla każdego :P
Sam nie mam jeszcze wypracowanej metody, ciągle pracuje nad "systemem" ale elementy które do niege chce włożyć przewijają się przez ten dziennik. Więc to nie jest fejk co tutaj pokazuje, a to że to nie ma sensu, źle tego używam albo po prostu nie działa to już inna historia. Jeszcze nie zarabiam na fx jak widać, tylko ciągle się ucze i testuje.

-rookie-
Maniak
Maniak

Jest coś takiego że jak patrzysz na wykres kogoś innego to dostrzegasz błędy które on popełnia i dopiero potem to skorygujesz u siebie kiedy dostrzeżesz ten błąd u kogoś innego. Dlatego uznałem że będę wrzucał i pisał niektóre rzeczy tutaj, publikował jakieś wykresy właśnie z tego powodu m.in. Może ktoś z tego skorzysta albo skorzystał choć troche w jakiś sposób oglądając moje trejdy albo w jakiś inny sposób.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

-rookie- pisze:
irmentruda pisze:Po co? Aby wiecej kasy tygodniowo tracic?
Nie łap mnie za słówka.
nie chodzi o to, aby komus dokuczyc tylko moze niezbyt jasno chcialem sie podzielic moim doswiadczeniem. Jak zaczynalem ta nierowna walke tez bylem naumiany przez roznej masci webinary o prowadzeniu MM, 2% na trejd i takie tam. Robilem sobie tabelki w excelu z RR, nawet dorzucalem do tego monte carlo, ktore losowalo mi na podstawie zadanej skutecznosci kiedy stratny a kiedy zyskowny trejd, oczywiscie procent skladany do tego, w excelu bylem juz bogaty, baaaa, bylem gotow zaciagnac kredyt pod przyszle zyski!
Zapomnialem o jednej rzeczy, na realnym rynku nie bylem w stanie osiagnac nawet tej 33% skutecznosci przy RR =1,0 a gdzie dopiero mowa o wyjsciu na plus.
Pozdrawiam

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

Dlaczego nie masz sukcesów grając na dywergencje proste, bo statystyka na to nigdy nie pozwoli.
Prawdopodobieństwo sukcesu jest tutaj ok. 30% a w niektórych przypadkach 20% (wydłużenia fal).
Przy takim PP musisz mieć RR od 3-5 aby bujać się koło zera. Teoretycznie możliwe ale grając
cały czas przeciwko trendowi grasz na krótkie fale. Fale korekcyjne. Dlatego uzyskanie średniego
R w zakresie 3-5 jest praktycznie niemożliwe.
Nie ma tu wielkiego znaczenia czy używasz RSI, CCI czy innych wynalazków. Nieco lepiej jest
przy podwójnych dywergencjach ale to dalej ok.50% i problem z R.

Inaczej jest przy dywergencjach Hidden. Zupełnie inaczej.

-rookie-
Maniak
Maniak

Kazik pisze:Dlaczego nie masz sukcesów grając na dywergencje proste, bo statystyka na to nigdy nie pozwoli.
Prawdopodobieństwo sukcesu jest tutaj ok. 30% a w niektórych przypadkach 20% (wydłużenia fal).
Przy takim PP musisz mieć RR od 3-5 aby bujać się koło zera. Teoretycznie możliwe ale grając
cały czas przeciwko trendowi grasz na krótkie fale. Fale korekcyjne. Dlatego uzyskanie średniego
R w zakresie 3-5 jest praktycznie niemożliwe.
Nie ma tu wielkiego znaczenia czy używasz RSI, CCI czy innych wynalazków. Nieco lepiej jest
przy podwójnych dywergencjach ale to dalej ok.50% i problem z R.

Inaczej jest przy dywergencjach Hidden. Zupełnie inaczej.
Porównuje też dywergencje które powstają równolegle na parach opartych na tej samej walucie bazowej, czyli jeśli walutą bazową jest GBP, to obserwuje równolegle GBPAUD, GBPCAD, GBPUSD, itp - jeśli przejrzeć wykres w ten sposób widać różnice w ruchu ceny na wykresie oraz samej dywergencji między tymi parami. Tak, to wszystko jeszcze teoria, ale ciekawi mnie dywergencja. Dziś umoczyłem przed chwilą na EURUSD bo otwierałem krótką tylko pod dywergencje na koncie micro - Wszystko jest jeszcze do przetestowania i nauczenia się jak poprawnie z tego korzystać., bo póki co prawie wszystko co robie przynosi straty, albo niewielkie zyski. Więc możliwe że to też konsekwencja tego że nadal otwieram pozycje przeciwko trendowi ale jeszcze nie potrafie zidentyfikować głównego trendu na wykresie. Troche to dziwnie brzmi ale po moich wejściach widać że łapie korekty i zarobiłem tylko na tych głębszych ruchach korekcyjnych, ciągle gram pod prąd jak napisał sardo numspa.

Sorry za ten bełkot, ale już nie będę tego poprawiał ani tego kasował, niech tak zostanie.

btw. Otworzyłem testową w tym samym momencie na tym większym koncie. Chciałem sprawdzić prowizje. Prowizja na EURUSD wynosi 0.8 pips + spread średnio 0.4 pips. Całkiem inaczej jest tracić na koncie micro do którego już się przyzwyczaiłem a całkiem inaczej jest na tym większym koncie mimo że pozycja miała groszowe straty. Będę też musiał to przerobić jakoś mentalnie. Zamknąłem na lekkim plusie +0.30 PLN. Musze co jakiś czas otwierać tam małe pozycje żeby nie naliczali mi prowizji za brak aktywności, ale to są najmniejsze możliwe na 1000 jednostek na parach EURUSD, USDJPY.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

Przeczytaj ze zrozumieniem jeszcze raz co napisałem i co napisał sardo numspa.
Bo jak na razie to jak grochem o ścianę.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

rookie, ponoć uczyłeś się prajs ekszion ale chyba na wykłady nie chodziłeś.
ale spoko, tak ze dwa lata temu też ładowałbym tam grube shorty
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany