Handlować będę na Ichimoku M5/M1, są przebłyski i są wtopy (które oczywiście przeważają) wiele osób próbowało tej strategii, później ją rzucało, później znów wracało... ja też jestem jedną z nich. Trejdów chcę robić mało, ale jakościowe, 1 dobry trejd dziennie wystarczy. Tym bardziej że pracuję na popołudnia, rynek mogę obserwować maksymalnie od 7 do 15. Wystarczą mi tylko 3 pary; gbpusd, usdjpy i eurjpy.
To w czym ma mi pomóc dziennik to konsekwencja w schemacie: szukamy->analizujmy->gramy. Będę wrzucał najpierw co ciekawego zauważyłem, potem jak na podstawie analizy danej sytuacji można ją rozegrać w przyszłości, na samym końcu najtrudniejsze, czyli wyczekiwanie na setup - cierpliwość jest moją najsłabszą stroną, im bardziej czegoś się chce tym bardziej gorączkowo działam

Obecnego weekendu niestety nie poświęcę na analizy i poszukiwania, pracuję dużo

Chcę w końcu mieć jakiś namacalny dowód że ruszyłem z miejsca, coś zacząłem robić w dobrym kierunku. W poniedziałek jeżeli zrobię jakiś trejd, oczywiście wrzucę. Tymczasem pora do ruszać do pracy, pozdrawiam wszystkich.