Roboty Astry

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
rysiek123
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiek123 »

A jak to tym razem Oanda skomentowala? Jak ostatnio?

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Nie sądzę żeby ktoś z Onady czytał niniejsze forum - goście z Oandy na przeczytanie maila kierowane do nich potrzebują czasem kilka dni :) Więc to czy piszemy tu czy "w podziemiu" nie ma specjalnie znaczenia. Być może jeśli robot zarządza większą ilością gotówki Oanda to zaczyna zauważać, ale chyba to jeszcze nie ten etap.

Co do Oandy niech mi jakaś mądra głowa wyjaśni coś takiego bo chyba jest za późno i dojść nie mogę. Mam w historii (demo) taką transakcję:
Sell Market USD/CHF 1.2004(cena) 100,000 (ilość)
i zamknięcie:
Close Position USD/CHF 1.2015 100,000

Transakcja trwała kilka sekund, Oanda pokazuje dla niej P/L -84.1351 USD (konto w USD)
Skąd i czemu akurat tyle bo dociec o tej późnej porze nie mogę a mój excel za cholerę się z tym zgodzić nie chce ?:)

green7
Maniak
Maniak

Hmmm ...... czyżby nikt nie znał odpowiedzi na powyższe pytanie :?: Stawiam piwo lub pochwałę (do wyboru :) ) za jakąś sensowną teorię ....

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

green7 pisze:Hmmm ...... czyżby nikt nie znał odpowiedzi na powyższe pytanie :?: Stawiam piwo lub pochwałę (do wyboru :) ) za jakąś sensowną teorię ....
Najsensowniejsza to WAŁEK.. Pytaj Oande..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

green7
Maniak
Maniak

Tig3r pisze:Najsensowniejsza to WAŁEK.. Pytaj Oande..
Nie sądzę by był to wałek. Problem dotyczy właściwie każdej transakcji jaką mam - polecam odpalić demo i sprawdzić (no chyba że to tylko mnie oanda przekręca:))

Żeby nie było że tylko mnie Oanda przekręca:)

- właśnie lookam na transakcję astry. Pierwszy plik jaki mi wpadł w ręce:

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?id=7844

Ostatnia transakcja na rysunku nr. 422964236 i ją otwierająca 422904210 EUR/USD - wychodzi mi, że strata na niej wyniosła 411$ - Oanda podaje 415$ (nawet jeśli uwzględnić interest rate wychodzi inaczej) .....
- 2 transakcje niżej USD/CHF - zysk mi wychodzi 431$ Oanda podaje 356$ ..... gdzieś popełniam gruby błąd ale gdzie ?
[/url]

artuab
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: artuab »

astra pisze:aha, kiedyś było tak, że transakcja została anulowana tylko na fxmanager a na zwykłych kontach nie
no cóż, czas chyba zmienić brokera
A jak duża była zwałka? Bo mam problemy z odpaleniem javy na tym sprzęcie na którym teraz jestem.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Odpowiedz Oandy na wczorajsze wycofanie transakcji:
Dear [xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx],

I assure you that we do not alter our client's accounts unless it is absolutely necessary. That is, when invalid trades occur on non-market rates (spikes). To give you a little background, we get our currency rates from a number of partner banks. However,occasionally, the banks may send us a rate that is not dealable. Of course they don't mark it as invalid, it comes across just like all the other rate data. It is up to us to detect and remove invalid rates. Since time is of the essence in trading, as soon as we receive rates from the banks, we try to get it to our customers on our platform. This low latency is something I am sure you appreciate. As such, when we are filtering all the bank rates trying to detect and remove invalid rates (spikes), we cannot be 100% certain that all the invalid rates have been removed since we do not have a lot of time to examine each rate t ick. This is why from time to time, spikes do occur. When a spike occurs, we do our best to correct the erroneous trades as soon as possible. However since the forex market is never truly closed, there sometimes is a delay between when a spike is detected and when an engineer can examine it and fix all the trades affected by that spike. These trade corrections are done regardless of whether the spike caused you to gain or lose money. Since the rates from those transactions are invalid, the only fair way is to remove those trades entirely. Thank you for your patience and understanding.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

green7
Maniak
Maniak

green7 pisze:Co do Oandy niech mi jakaś mądra głowa wyjaśni coś takiego bo chyba jest za późno i dojść nie mogę. Mam w historii (demo) taką transakcję:
Sell Market USD/CHF 1.2004(cena) 100,000 (ilość)
i zamknięcie:
Close Position USD/CHF 1.2015 100,000
ehhh...... sam sobie muszę odpowiedzieć.
Problem to zaokrąglenia. Oanda pokazuje w historii ceny z dokładnością do 4 miejsc po przecinku (zaokrąglając na dodatek). Nie udało mi się odszukać opcji to zmieniającej... Na platformie natomiast ceny są z dokładnością 5ciu miejsc. Jeśli na wykresie włączyć historię transakcji to można w jej szczegółach odczytać właściwe ceny, z dokładnością 5ciu miejsc. I wtedy wsio się zgadza - P/L jest jak należy.
Obiecane piwo już wypiłem :)
Może ktoś zna sposób na zmuszenie oandy do podawania w historii właściwych cen ?

Już wiem - w "starej wersji historii" ceny są podawane do 5ciu miejsc. To tyle jeśli chodzi o monologi na dziś :)
Ostatnio zmieniony 29 lis 2008, 00:14 przez green7, łącznie zmieniany 1 raz.

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

artuab pisze:A jak duża była zwałka?
z tego co pamiętam wtedy było -8%
wyniki z tego tygodnia zamieszczę jutro (sobota)

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Witam
W środę niestety OANDA ponownie anulowała zyskowna transakcję, stąd spore obsunięcie depo -3,5%, ale w piątek GAT zarobił +0,92%

Konto: Live
Broker: OANDA
dźwignia: 1:50
depo: $

Wynik od 1 września- początku testu: +185,27%
wrzesień: +78,63%
październik: + 52,54%
listopad: + 5,88%

Lista transakcji ze środy, czwartku i piątku 26-28.11.2008
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ