Wskazówki : to handel w oparciu o 3 interwały. Tak je wizualizuję. Najlepiej/bezpieczniej jest handlować gdy wszystkie kierują się w jedną stronę.
To oczywiście jeden z wielu sposobów. Wybrałem go i się trzymam jak pchła psa.

-rookie- pisze:Może w mojej analizie przy użyciu samej Teorii Fall Eliotta brakuje jeszcze tego? Jeśli w trendzie wzrostowym / spadkowym korekty układają się przeciwnie do ruchu, to skąd mam wiedzieć że to jest korekta a nie kolejny impuls? Możliwy jest podział na trendy długoterminowe i krótkoterminowe według tego podejścia? A jeśli nie jestem w stanie określić długoterminowego trendu to mam szukać krótkoterminowego na niskich interwałach i dopiero wtedy z tych utworzonych odcinków obserwować większy obraz?
Może to kolejna ślepa uliczka jednak trzeba to zbadać.
Dla porównania jeszcze analizy z 11.02.2017 które robiłem wtedy razem z notatkami. Wtedy pierwszy raz uczyłem się teorii fall eliotta i to były notatki późniejsze co widać po numerze obrazka 181, nie na temat samych fal.
pol75 pisze:Nie o tym mowa, ale jest to układ techniczny. Mam zrzut wiec pokażę kiedyś, nie ważne czy się zrealizuje czy nie. Na razie nie pokazuje, bo musisz się uczyć nie tylko techniki , ale i swojego zachowania na rynku podczas prowadzenia pozycji. Między innymi musisz odkryć czy to co robisz np ze SL-em jest dobrym rozwiązaniem czy nie. To i wiele innych rzeczy musisz odkryć i przemyśleć wiec podawanie kierunku niszczyło by naukę.
niby dlaczego trzeba? Musisz? Masz wolumen do wyrobienia w tygodniu?-rookie- pisze:19:05 - Jutro trzeba spróbować znaleźć jakąś formacje techniczną ale spróbować rozegrać jakiś setup z PA. Powstrzymać się od otwarcia pozycji, tylko najpierw poszukać czegoś konkretnego na wykresie. Bardziej wyraźnego sygnały co do kierunku.