next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Re: next

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Zapomniałem dodać ukośne potrójne, takie jak było wczoraj na aud/yen wlazłem ale kosiara do stopów mi wybiła na +2,6 pipsa :563: a byłoby 4% depa rano. dzisiaj cały dzień ślęczałem na ropą w końcu dałem sella było już +30pips, dałem stopa na +1 wróciło i wybiło znowu :evil:
Jak chcesz coś pomóc, to załatw szamana, który odczynia uroki na forexie, bo od początku marca nie miałem transakcji powyżej 30 pipsów. :wink:
Klin? ja tam widzę klina nawet niech mnie admin za niego zbanuje, nie ustąpię.
Obrazek

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

sardo nunspa pisze: Klin? ja tam widzę klina nawet niech mnie admin za niego zbanuje, nie ustąpię.
To wyrysuj go na 15m wykresie

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Mówisz! masz!
Rookie zrobiłeś postępy
1 nie wywaliłeś depa tak jak planowałeś :wink:
2 zacząłeś sprzątać po sobie - czyli zamykać o ile się tylko da na plusie :clap:
3 zważywszy, że jutro fx będzie niegrywalny masz pierwszy tydzień na plusie :clap:

Jak przetrzymać transakcje na dłużej? zostaw śpiocha. Wypalą Ci transakcje zamknij wszystkie oprócz jednej. Daj be+1 pips i zapomnij. Jak wywali to trudno, jak trafisz w trend będzie z czego piramidować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

sardo nunspa pisze:Mówisz! masz!
https://www.mbank.pl/pobierz/inwestycje ... ujacy.html

Nie będę Cie na siłę przekonywał że to nie jest klin zniżkujący. Każdy może wymyślić swoją własną analizę techniczną, tylko czy ona będzie działać

Szukanie formacji na wykresie przypomina szukanie miłości w burdelu i powinno reklamować to takie hasło

"Tylko u nas zostaniesz wyruchany za swoje pieniądze"

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Wiesz dlaczego nie lubię harmoników i całego fibo? Za dużo w tym wszystkim porządku. Ja traktuje wykres jak Spiralę Ulama - chaos z co chwilę pojawiającymi się namiastkami porządku, które natychmiast znikają. A kliny, to rzadko używam, najbardziej lubię korekty, takie z dwoma ząbkami od 60 do 90minut
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

W XM jest dziś taki spread że nawet nie ma sensu otwierać pozycji i ryzykować na takiej zmienności, gdzie w każdej chwili może ktoś przewieść tych wszystkich z otwartymi pozycjami. Nawet nie ma sensu siedzieć dla kilku pips i ryzykować... Rano wyglądało to jeszcze gorzej niż teraz dlatego odpuściłem dziś.

Od następnego tygodnia spróbuje już nie wrzucać codziennie kilkunastu obrazków z wykresami, tylko będę robił jedno podsumowanie tygodniowe w sobotę albo w niedziele. Będzie mniejszy śmietnik. Nie muszę już wrzucać wszystkiego jak leci tutaj, tylko przeniosę to do siebie na komputer, a tutaj zrobię wpis na koniec tygodnia i wrzucę trejdy z całego tygodnia np. w perspektywie H1 i D1.

To lepsze rozwiązanie do końca czerwca, niż obecny sposób prowadzenia dziennika. Wyniki i tak są w myfxbook oraz same pozycje.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

ja na kiwi dojrzalem znow cos takiego, swoista zmiana biegunow.

-rookie-
Maniak
Maniak

irmentruda pisze:ja na kiwi dojrzalem znow cos takiego, swoista zmiana biegunow.
Próbowałeś kiedyś grać na zakres cenowy tzn nie brać pod uwagę czasu tylko sam poziom kursu (kurs może spadać np. przez kilka tygodni mozolnie w zakresie 50 pipsów, czyli być w konsolidacji i ty nie szukasz gry w tym obszarze, tylko grasz na zakres ceny - nie bierzesz pod uwage czasu tylko cene / kurs). I wtedy olać wszystkie analizy techniczne, price action i inne teorie i po prostu kupować kiedy rośnie, sprzedawać kiedy spada :D Opierać się tylko na psychologii, money management i z samej analizy technicznej głównie na poziomach wsparcia i oporu. Szukać poziomów na wykresach MN/W1/D1 głównie. Bierzesz małe konto gdzie masz np. 100 pipsów na SL i trzymasz do zamknięcia świecy W1 albo MN nawet. Bierzesz mały procent kapitału, robisz na początek jedno wejście tygodniowo jak następnego dnia jesteś na plusie to otwierasz kolejne albo robisz inne wariacje strategii.

Może AT to faktycznie tylko mała część tego wszystkiego a bardziej liczy się MM i sama psychologia oraz jakiś plan który konsekwentnie realizujesz...

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

dlaczego teraz nie stoosujesz SL 100p?

-rookie-
Maniak
Maniak

jackub pisze:dlaczego teraz nie stoosujesz SL 100p?
To tylko przykład.

Zablokowany