DayTrading: Czwartek 13.04.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 kwie 2017, 00:00

Wzrost
6
60%
Bez zmian
2
20%
Spadek
2
20%

Liczba głosów: 10

d4mian7
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 13.04.2017

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

Świeżak44 pisze:
Ambasador pisze:
Świeżak44 pisze:Na jednym koncie i w oparciu o nieco większe interwały. Ale chyba nic z tego nie będzie.
Z takim podejściem to jest pewne :)

W ogóle po co jesteś na forexie?
Jaki masz plan?
Jakie masz cele przed sobą?
Co chcesz osiągnąć?
Chce się nauczyć systematycznie wygrywac na demo i potem spróbować to przenieść do realu. Pieniądze nie są na razie tak istotne. Niestety nawet na demo jest to chyba zbyt trudne. Najwyraźniej jakiś głupi jestem, albo mam jakiś defekt mózgu. Nie wiem. Ciężko to wytłumaczyć, że jeszcze tego nie ogarnąłem po roku zmagań. Ale jeszcze się nie poddaje.
Problem jest chyba w metodzie - a raczej jej braku?

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Świeżak44 pisze: Chce się nauczyć systematycznie wygrywac na demo i potem spróbować to przenieść do realu. Pieniądze nie są na razie tak istotne. Niestety nawet na demo jest to chyba zbyt trudne. Najwyraźniej jakiś głupi jestem, albo mam jakiś defekt mózgu. Nie wiem. Ciężko to wytłumaczyć, że jeszcze tego nie ogarnąłem po roku zmagań. Ale jeszcze się nie poddaje.
olej demo, piszę po raz kolejny : )

wpłać 100 PLN na microloty ... to da Ci więcej niż ten rok demowania : )

a co do metody, to nawet 3-4 lata można szukać tej swojej własnej ... a i tak później ona ciągle ewoluuje : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

pedro pisze:
Świeżak44 pisze: Chce się nauczyć systematycznie wygrywac na demo i potem spróbować to przenieść do realu. Pieniądze nie są na razie tak istotne. Niestety nawet na demo jest to chyba zbyt trudne. Najwyraźniej jakiś głupi jestem, albo mam jakiś defekt mózgu. Nie wiem. Ciężko to wytłumaczyć, że jeszcze tego nie ogarnąłem po roku zmagań. Ale jeszcze się nie poddaje.

a co do metody, to nawet 3-4 lata można szukać tej swojej własnej ... a i tak później ona ciągle ewoluuje : )

co za 100 PLN zrobisz,? Pedro :D

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Tomasz196407 pisze:
pedro pisze:

za 100 PLN na FX co zrobię? ... przy 100% tygodniowo 1,6 mln PLN w 14 tygodni : )

ale jajka trzeba mieć z tytanu : )
Jutro też jest dzień.

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

@pedro

haha :)
nie czas na śmiechy
a przyjmujesz depozyty to ja chetnie
pare 100 PLN ci z chęcią
to bedzie jakies 1,6 x 5 = ocho ho ho

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Tomasz196407 pisze:@pedro

nie czas na śmiechy
pare 100 PLN ci z chęcią
mówisz, że się nie da takiego runa zrobić? ; )

jak narazie jestem na trzecim tygodniu ... DD 13%, około 65% zyskownych trejdów... do końca czerwca jeszcze troche jest czasu i wtedy się pytaj na czym to skończyło ; )
Jutro też jest dzień.

EG99
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: EG99 »

Świeżak44 pisze:
Ambasador pisze:
Świeżak44 pisze:Na jednym koncie i w oparciu o nieco większe interwały. Ale chyba nic z tego nie będzie.

Jaki masz plan?
Co chcesz osiągnąć?
Chce się nauczyć systematycznie wygrywac na demo i potem spróbować to przenieść do realu. Pieniądze nie są na razie tak istotne. Niestety nawet na demo jest to chyba zbyt trudne. Najwyraźniej jakiś głupi jestem, albo mam jakiś defekt mózgu. Nie wiem. Ciężko to wytłumaczyć, że jeszcze tego nie ogarnąłem po roku zmagań. Ale jeszcze się nie poddaje.
Świeżak, może spróbuj eur/usd i inne pary w korelacji, moim zdaniem dax jest tak samo trudny jak wig, choć czasami zdarzały się sytuacje gdzie wig był praktycznie pewniakiem na kolejny dzień, gdy w usa odpowiednio poszło a u nas jeszcze nie zaskoczyło, ale to stare czasy, teraz indeksy mam w odstawce, może niedługo, ale bardziej kghm będzie mnie interesował za pewien czas, jeśli już.

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

pedro pisze:

za 100 PLN na FX co zrobię? ... przy 100% tygodniowo 1,6 mln PLN w 14 tygodni : )

ale jajka trzeba mieć z tytanu : )[/quote]

:mrgreen: A w stopce sama prawda, ukierunkowany debil, to właśnie jest metoda. :564:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:
Ambasador pisze:
Jaki masz plan?
Co chcesz osiągnąć?
:d
po roku zmagań
to ty jeszcze z przedszkola nie wyszedłeś!
Po 4-rech możesz coś powiedzieć.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

pedro pisze:
Tomasz196407 pisze:@pedro

nie czas na śmiechy
pare 100 PLN ci z chęcią
mówisz, że się nie da takiego runa zrobić? ; )

jak narazie jestem na trzecim tygodniu ... DD 13%, około 65% zyskownych trejdów... do końca czerwca jeszcze troche jest czasu i wtedy się pytaj na czym to skończyło ; )

ok, SPytam :)
nie spieram sie, !! czas jest wielki
jak potrafisz to będe Cie wszędzie chwalił,

Zablokowany