next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
-rookie-
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Uśrednianie. Dźwignia jest 1:10, więc mogę otworzyć maksymalnie 4-6 pozycji, akurat tutaj na USDJPY mogłem 6, więc nie otwieram jednej na 0.6 lota, tylko 6 pozycji po 0.1. Puszczam najpierw testową pozycje na 0.1 i dopiero potem kombinuje dalej czy uśredniać czy zamykać to 0.1.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

-rookie- pisze:Uśrednianie. Dźwignia jest 1:10, więc mogę otworzyć maksymalnie 4-6 pozycji, akurat tutaj na USDJPY mogłem 6, więc nie otwieram jednej na 0.6 lota, tylko 6 pozycji po 0.1. Puszczam najpierw testową pozycje na 0.1 i dopiero potem kombinuje dalej czy uśredniać czy zamykać to 0.1.
Ale odstępy cenowe dla H1 stanowczo za małe. Wszystkie w obrębie jednej świecy to bez sensu. Niech cena zrobi chociąz jakiś swing z kilku świec.

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Zbierasz punkty na antytreadera miesiąca. Wczoraj pisałem, że mogłeś tę najsłabszą transakcję zrealizować na tp+1 pips a nie na -5,8, że mogłeś sobie jedną zostawić na noc be +1 pips . Tymczasem zamknąłeś wszystkie i otwierasz na noc kolejną i jest szansa na be+1pip ale po co?. Rano masz setup: fibo plus świeczkę ( jak dla Ciebie to chyba Gromnica :D ) wchodzisz i widzisz, że nie żre i zamiast wepchnąć stopa nad cenę, albo choćby na zero, wywaliło by Cię ale miałbyś kasę na dalszą grę, a tak dupa. Tam jest trzecie dno o 9 rano, symetryczne, pierwsze jest ok18,15. Nie ma sensu rysować, bo Ty z każdego systemu wyciągniesz minusy. Masz problem z głową, nie z systemem. Oglądałem tego Zaorskiego Rafała i podobało mi się, o dziwo. Facet mi wytłumaczył dlaczego nie mam stratnych transakcji. Bo nie chcę ich mieć - to kwestia psyche jak to ujął. Pokazuję Ci na tych transakcjach że Ty też mogłeś ich nie mieć, a Ty ciągle lecisz w dół.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2017, 14:09 przez sardo nunspa, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

A teraz na ujku masz odwróconą głowę i ramiona. Właśnie testuje ramię. Wytrzyma czy nie?
Chodzi tylko o to, że jak wytrzyma, to trzeba zarobić, a jak nie to nie dać się oskubać, tylko tyle.

Puszcza, no to następne dno na 110,45, a jeszcze następne. zgonie z potrójnym dnem z poprzedniego postu ( jako czwarte w symetrii by chyba spasowało) no i ostatnie to podwójne dno na D1 110,10
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2017, 14:18 przez sardo nunspa, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Antytraderem miesiąca i roku jest Świeżak44. Ale chyba jednak coś w tym jest że z każdego systemu wyciągnę i tak minus choćby nie wiem jak dobry był...

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

-rookie- pisze:Antytraderem miesiąca i roku jest Świeżak44. Ale chyba jednak coś w tym jest że z każdego systemu wyciągnę i tak minus choćby nie wiem jak dobry był...
Trader zarabia a nie metoda :D Wszystkie systemy są świetne i beznadziejne jednocześnie

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

Patryś pisze:
-rookie- pisze:Antytraderem miesiąca i roku jest Świeżak44. Ale chyba jednak coś w tym jest że z każdego systemu wyciągnę i tak minus choćby nie wiem jak dobry był...
Trader zarabia a nie metoda :D Wszystkie systemy są świetne i beznadziejne jednocześnie

I to jest najtrafniejsze stwierdzenie.

Ponadto Rookie szuka transakcji tam gdzie nie ma sygnału. Przykład z edka na 4 h dywergencja i fibo 78, a na 15m układ harmoniczny zrealizowany. Jest strategia to i trader zarobi :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

Heh, pol, jak Ty widzisz te harmoniki to jest dla mnie zagadka; piszę o nich pracę licencjacką i ciągle mam problem żeby wyłuskać je na wykresie :D

BTW. Sorry za prywatę, ale czy masz jakiś folder gdzie zapisujesz screeny wszystkich zwierzaków jakie odnajdziesz i ew. chciałbyś się nim z nim podzielić? Nie chodzi mi o jakąś ogromną ilość, tylko np. ok. 30 - wtedy miałbym już wymaganą liczbę potencjalnych transakcji i mógłbym zabrać się za opisywanie

Pozdr,

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

Patryś pisze:Heh, pol, jak Ty widzisz te harmoniki to jest dla mnie zagadka; piszę o nich pracę licencjacką i ciągle mam problem żeby wyłuskać je na wykresie :D

BTW. Sorry za prywatę, ale czy masz jakiś folder gdzie zapisujesz screeny wszystkich zwierzaków jakie odnajdziesz i ew. chciałbyś się nim z nim podzielić? Nie chodzi mi o jakąś ogromną ilość, tylko np. ok. 30 - wtedy miałbym już wymaganą liczbę potencjalnych transakcji i mógłbym zabrać się za opisywanie

Pozdr,

Harmoników nie zapisuje i nawet dla siebie ich nie zaznaczam. Tylko fibo rozciągam i wszystko wiem. Zaznaczam jedynie na potrzeby forum.

Temat jak ja to widzę jest o wiele głębszy , ale odpowiedz jest prosta - mam zespół Aspergera. Popularnie syndrom ten znany jest jako fabryka geniuszy. Autyzm może prowadzić do niewiarygodnych osiągnięć, o czym mówi film z 1988 roku pt.: „Rain Man". Dziś już powszechnie wiadomo, że, dla przykładu, fizycy Newton i Einstein chorowali na pewną odmianę autyzmu, podobnie jak Bill Gates.

http://www.fcbarca.com/50319-jak-autyzm ... iecie.html

Ja myślę obrazami. Coś więcej na ten temat tu jest opowiedziane.

https://www.ted.com/talks/temple_grandi ... anguage=pl

Krótko mówiąc mam cechy, których nigdy nie będziecie mogli zdobyć za żadne pieniądze i nie idzie się ich nauczyć. Ot taka mała przewaga :)

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

pol75 - patrzac na Twoj awatar to strach pomyslec o niektorych Twoich obrazach w glowie...

Zablokowany