next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
-rookie-
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Zamknąłem, na dziś koniec zabawy, zaraz dane.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

-rookie- pisze:Aktualizacja planu
Jeśli w ciągu najbliższych 3 miesięcy, czyli zgodnie z planem kwiecień, maj, czerwiec nie dam rady nauczyć się jak zarabiać na fx z tym kapitałem który mam
Stawiam karton dobrego piwa, ze nie nauczysz sie. Nie chodzi o to, ze nie dasz rady albo jestes za glupi. Chodzi o to, ze ten proces wymaga czasu, przejscia przez rozne warunki rynkowe oraz wlasne podejscie i nastawienie. Powiem Ci tak, dwa lata temu mialem system, sam go opracowalem i zaprogramowalem, w testach wychodził swietnie. Puscilem go w realu, kwiecien i maj 2015 swietnie zarabial, RR 1:3, SL i TP, zrobilem w 1,5 miesiaca jakies 1000% konta, juz planowalem zmiane fury i takie tam, zaczalem zwiekszac wolumen (bez szalenstw ale jednak, przeciez w ten sposob mialem byc bogaty, procent skladany!) az tu nagle zaczelo sie wariatkowo z Grecja i grexitem. Eurusd (strategia byla dedykowana) calkowicie zmienil charakterystyke, inne dlugosci swingow, inne korekty. Ale ja uwazalem, ze przeciez jak to? System ma zarabiac bo do tej pory zarabial! Skonczylo sie na wyfajczeniu konta w pol miesiaca.
Gdzie byl blad? Blad byl w braku mojego doswiadczenia, nie wiedzialem, ze cena moze chciec inaczej zachowywac sie.

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Tę najgorszą było dać tp+1pips ponad cenę wejścia. Zawsze +1 pips milszy niż -5,8. i mogłeś zostawić 1 albo 2 trejdy na nockę na be+1 pips. ryzyk fizyk
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

Wszedłem jeszcze raz w długą 1 pozycja. Zostawie na noc i jutro będę myślał co dalej jeśli nie zalicze SL.'

22:33 - Zamknąłem. Chyba nic z tego nie będzie. Jak już to wejdę gdzie indziej jeśli mają jeszcze iść do góry, ale nie będę kisił strat ani uśredniał teraz jak lecą w dół, więc po prostu zamknąłem.

-rookie-
Maniak
Maniak

Wszedłem teraz w długą na USDJPY, ale chyba zalicze falstart i tyle będzie grania na dziś jeśli nie pójdzie do góry tylko wybije mi SL.

Jeśli to ma szanse wyjść do góry to spróbuje szukać TP na poziomie 111.900. Jeśli odbijają się teraz od dna, to moim zdaniem mogą tam dojść, ale już od czwartku próbuje grać taki scenariusz i wyłożyłem się kilka razy po drodze więc to jest wersja najbardziej optymistyczna.

-rookie-
Maniak
Maniak

Trzeba przeanalizować to co się stało, a właściwie jak do tego doszło i na podstawie czego podejmowałem decyzje. Poziom 111.576 zaznaczony czerwoną kreską to wierzchołki od których się odbili i spadali w dół. Po drodze pokonywali poziomy które zaznaczyłem żółtymi strefami oraz robili ich retest, więc był trend spadkowy i wiedziałem o tym, ale... Zasugerowałem się tutaj tym pinbarem zaznaczonym czerwonym prostokątem, który pojawił się na 61.8, ponadto błękitna strefa to był według mnie ważny poziom na którym mogą się zatrzymać, ale tak się nie stało.
USDJPYmicroH1_analiza 11.04.2017.png
Nie wyszło, ale strata zgodna z MM. Zaryzykowałem bo widziałem w tym potencjał jednak moja analiza nie znalazła potwierdzenia i skończyło się na SL, które było pod knotem pinbara. Wchodziłem za wszystko na co pozwalała dźwignia i uśredniałem.
USDJPYmicroM15_pozycje wg analizy z 11.04.2017.png
Zostało mi 0.15 PLN do końca limitu, więc może jeszcze jedną małą pozycje za to otworzę dziś z krótkim SL

heh... -0.50 PLN, czyli znowu zrobiłem strat ponad dzienny limit.
GBPUSDmicroM30_ sell.png

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

O której godzinie otwierałeś kabla? Wiesz przecież że Londyn otwiera się o 08:00GMT? Po co podkładać łeb pod topór ?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

-rookie- pisze:Wszedłem teraz w długą na USDJPY, ale chyba zalicze falstart i tyle będzie grania na dziś jeśli nie pójdzie do góry tylko wybije mi SL.

Jeśli to ma szanse wyjść do góry to spróbuje szukać TP na poziomie 111.900. Jeśli odbijają się teraz od dna, to moim zdaniem mogą tam dojść, ale już od czwartku próbuje grać taki scenariusz i wyłożyłem się kilka razy po drodze więc to jest wersja najbardziej optymistyczna.
A co było powodem otwarcia L? Bo dla mnie kompletnie bez sensu. Żeby chociaz jakies wsparcie było. Ten pinbar?

-rookie-
Maniak
Maniak

Cblondyn pisze:A co było powodem otwarcia L? Bo dla mnie kompletnie bez sensu. Żeby chociaz jakies wsparcie było. Ten pinbar?
Spodziewałem sie reakcji na 61.8 i ten pinbar miał być właśnie tą reakcją. Myślałem że utrzyma ruch do góry. Liczyłem na odbicie z tego miejsca i dlatego otwierałem długie. Ciągle byłem na wzrosty nastawiony i nadal jestem, ale ruch idzie w dół teraz..
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2017, 12:00 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

-rookie- pisze:
Cblondyn pisze:A co było powodem otwarcia L? Bo dla mnie kompletnie bez sensu. Żeby chociaz jakies wsparcie było. Ten pinbar?
Spodziewałem sie reakcji na 61.8 i ten pinbar miał być właśnie tą reakcją. Myślałem że utrzyma ruch do góry.
Jesli używasz fibo to przynajmniej niech pokrywa się z jakims innym wsparcie/oporem. Albo LT. Bo samo fibo to troche za mało.
I jeśli pozycje dokładasz to wieksze odstepy cenowe. Czy to piramida czy uśrednianie. Polecam uśredniać czyli podzielic pozycje na 3 mniejsze części

Zablokowany