next
Re: next
Podsumowanie za 2016. W tamtym roku miałem tylko 1 konto w Dukascopy, Zrobiłem łącznie około 380 transakcji, najwięcej w sierpniu bo aż 189 pozycji łącznie. Największa ogólna strata na pojedynczej pozycji to około 40 PLN, największy zysk około 20 PLN. Handlowałem głównie waluty na wolumenie 1000 jednostek, czyli najniższy możliwy i miałem oprócz tego kilka pozycji na BRENT, DAX, USATECH, które spowodowały największe straty. Więc ogólnie nic ciekawego nie robiłem przez 2016 rok i skończyłem go ze stratą 361.04 PLN. Dziennik założyłem dopiero pod koniec 2016 roku, więc wcześniej tak sporadycznie handlowałem sobie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2017, 13:59 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.
Może uda się coś zmienić do tego czasu... Na pewno nie mam zamiaru wydawać ostatnich pieniędzy które mi zostały na pierdoły, nie taki jest ich cel. A jak nie to nadal będę próbował tylko połącze to z robotą na etacie.jackub pisze:Jeśli tak stawiasz sprawę to moim zdaniem szkoda tych trzech miesięcy.... Moja podróż dookoła świata parę lat temu kosztowała coś około tego co masz na Dukasie....
Jednak nadal mam problem z tym SL. Otworzyłem 2x długą, potem krótką, w końcu stwierdziłem przecież jest teraz trend spadkowy więc jak mogę upierać się w tym miejscu na długą. I znowu niezdecydowanie. Nie wystarczy jednak tylko napisać zasad, trzeba to będzie jeszcze w jakiś sposób przepracować na wykresie i realnym rynku. Akurat tutaj pozycja jest już zabezpieczona, bo na dziś wystarczy zabawy. Chodzi o to że nie daję miejsca pozycji, będę musiał to jakoś przerobić...
- sardo nunspa
- Gaduła
Przed chwilą było dwa razy potrójne dno na ujku 111,10, a tak ogólnie to jaest dzisiaj kreska pozioma, która ma 4,8 pips szerokości i rządzi ujkiem potrafisz ją narysować?
Nie wiem co to za kreska, więc strzelam że chodzi o to co pokazałem błękitnym prostokątem.sardo nunspa pisze:Przed chwilą było dwa razy potrójne dno na ujku 111,10, a tak ogólnie to jaest dzisiaj kreska pozioma, która ma 4,8 pips szerokości i rządzi ujkiem potrafisz ją narysować?
Wszedłem teraz w buy na tym pinie, SL pod knotem. Przetrzymam do jutra, zobaczę jak się to rozwinie dalej. To już jest lepsze miejsce na długą pozycje niż to wcześniej. Nie będę zmieniał tego SL, może spróbuje jeszcze uśredniać bo mam ciągle bilans dodatni jeśli chodzi o MM na dziś. Jeszcze zobacze, póki co 1 pozycja.
Update 20:35 - Zapakowałem się za full depo, zgodnie z moim MM. Albo wywiozą to do góry albo trzeba będzie spadać i nawet zacieśniać SL. Uśredniłem żeby lepiej na tym wyjść, bo pierwsza pozycja nie była najlepiej otwarta.
Update 20:35 - Zapakowałem się za full depo, zgodnie z moim MM. Albo wywiozą to do góry albo trzeba będzie spadać i nawet zacieśniać SL. Uśredniłem żeby lepiej na tym wyjść, bo pierwsza pozycja nie była najlepiej otwarta.
- sardo nunspa
- Gaduła
Tak, ta kreska ale za krótka, tam jeszcze jest jeden szczyt. A ten mój setup dał tylko 10 pipsów
minus spread - no prawie żeby wybiło + 2 pipsy.
Staraj się nie wtopić już masz na plus

Staraj się nie wtopić już masz na plus