DayTrading: Poniedziałek 27.03.2017
Re: DayTrading: Poniedziałek 27.03.2017
dalem ci namiary gdzie patrzeć. I nie chwal sięnimi bo zaraz trole tam pójdą i zrobią taki sam syf jak tu
a jeszcze tak dodając
każdą świece możemy potraktować jako konsolę. Jeżeli następna świeca wybije ją i zamknie się ponad jej knotem to staje się świecą wybiciową i na niej możemy postawić dsws. jeżeli cena cofnie sie na f50 to wchodzimy zgodnie z kierunkiem wybicia. I to cała filozofia. Będzie kilka sl, ale i kilka ładnych tradów. No ale trzeba jeszcze umieć prowadzić pozycje.
każdą świece możemy potraktować jako konsolę. Jeżeli następna świeca wybije ją i zamknie się ponad jej knotem to staje się świecą wybiciową i na niej możemy postawić dsws. jeżeli cena cofnie sie na f50 to wchodzimy zgodnie z kierunkiem wybicia. I to cała filozofia. Będzie kilka sl, ale i kilka ładnych tradów. No ale trzeba jeszcze umieć prowadzić pozycje.

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
To prawda.Stachuu pisze:dalem ci namiary gdzie patrzeć. I nie chwal sięnimi bo zaraz trole tam pójdą i zrobią taki sam syf jak tu
Zobacz, my tu poruszamy istotny temat a co niektórzy udają jak by naszych wpisów nie było i dalej swoje teorie prawią 

Edek sprawdził mi się w punkt.TsunamiPL pisze:Edek 4h
https://www.tradingview.com/x/vW0k3201/
-- Dodano: pn 27-03-2017, 7:09 --
Oczywiście, że jest luka, ale nie musi być domykana. Przynajmniej na razie.d4mian7 pisze:Czy tylko ja widze niedomknięta lukę na Edku?

The only way is up
Niestety przy bardzo silnym trendzie jak w ostatniej godzinie na DAX-ie moje wskaźniki na M1 pięknie wprowadzają mnie w błąd. Nowy też. To musi być całkiem inna metoda. 

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
te forum to można porównać do czytania wp i onetu co sie dzieje ale nie na świecie tylko na giełdzie
Same fake wpisy, no prawie same.

Ha ha No wlasnie:) dalej wskaźniki, trójkąty które sie sprawdzimy, zaraz będą żółwie i inne zoo
Świeżak to mógłby w NASA pracować ;]
-
- Gaduła
Co ma piernik do wiatraka!